Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΑΒΒΙΔΗ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η χθεσινή
πρώτη ημέρα αξιολόγησης στην Καλαμάτα 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 75 ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ στοίχημα για το μέλλον του αθλητισμού αποτελεί η ίδια η νεολαία που ασχολείται με αυτόν. Για να γνωρίσουν όμως και να μυηθούν με ορθολογικό τρόπο στον αθλητισμό οι νεαροί αθλητές θα πρέπει να εκπαιδευτούν σωστά από το «Α έως το Ω».
Θα πρέπει να γίνουν κομμάτι μιας σωστής εκπαιδευτικής «αλυσίδας», να προωθηθούν, εφόσον το αξίζουν, και να διεκδικήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρονται στον χώρο του ποδοσφαίρου, έχοντας δίπλα τους συμμάχους ανθρώπους με γνώση και εμπειρία, σωστή οργάνωση και πολλή όρεξη για δουλειά!
Αυτό γίνεται μέσα από τις Ακαδημίες και ως μια από τις καλύτερες και καλύτερα δομημένες Ακαδημίες της χώρας, ο ΠΑΟΚ δεν «μαζεύει» παιδιά απλά και μόνον για να εμπλουτίζει τις τάξεις του, αλλά παρέχει ένα πλήρες πακέτο ποδοσφαιρικής εκπαίδευσης και εξέλιξης, με αποκορύφωμα τον ίδιο τον ΠΑΟΚ!

Επένδυση στις ακαδημίες
Όραμα του προέδρου Ιβάν Σαββίδη είναι η ανάδειξη της νέας γενιάς στην οποία φαίνεται να επενδύσει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, κατορθώνοντας να διατηρεί με αυτό τον τρόπο μια από τις κορυφαίες, αν όχι την καλύτερη, ακαδημία ποδόσφαιρου στην Ελλάδα.
Φέτος ο ΠΑΟΚ είχε αρκετά πρόσωπα στην μεγάλη ομάδα, τα οποία ξεκίνησαν από τις ακαδημίες του, αποδεικνύοντας στην πράξη πως δεν πρόκειται απλά για έναν μηχανισμό εκμετάλλευσης νέων παιδιών, αλλά λειτουργεί ως ένας μηχανισμός στήριξης και ανάδειξης των νέων ταλέντων.
Μια ματιά στο σκεπτικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο κεφάλαιο «νέοι ποδοσφαιριστές» έδωσε στους δημοσιογράφους χθες ο διευθυντής scouting της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κώστας Λαγωνίδης.
«Εντολή του κ. Σαββίδη είναι να ασχοληθούμε πάρα πολύ με τις ακαδημίες. Δεν σας κρύβω ότι, το μπάτζετ της ομάδας μπορεί του χρόνου να φτάσει τα 2 εκατομμύρια μόνο για τις ακαδημίες!
Πέρυσι ήταν ενάμιση εκατομμύριο, φέτος ήταν στο 1.700.000.
Έχουμε εν ολίγοις την εντολή να ασχοληθούμε πάρα πολύ με τα παιδιά των Ακαδημιών».


Γνωριμία με το
μεσσηνιακό ποδόσφαιρο
Η ακαδημία του ΠΑΟΚ ήρθε για πρώτη φορά στη Μεσσηνία με σκοπό μια πρώτη αναγνωριστική διημερίδα αξιολόγησης.
Ταλέντα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αναζητούν στον ΠΑΟΚ και χάρη στους δεσμούς που έχουν στην περιοχή μας με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και ενεργό βετεράνο του συλλόγου, Αντώνη Μαυρέα, αυτό το διήμερο βρίσκονται στην Καλαμάτα.
Μάλιστα η ανταπόκριση των νεαρών ποδοσφαιριστών από τη Μεσσηνία, τη Λακωνία και την Ζάκυνθο ακόμη, φαίνεται να ξεπέρασε τις προσδοκίες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ αφού κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα του προγράμματος αξιολόγησης (αθλητών γεννηθέντων από το 2000 έως το 2007) στο γήπεδο του Μεσσηνιακού που φιλοξενεί την όλη δράση, βρέθηκαν περισσότερα από 75 παιδιά.
«Έχουμε πολλά κοινά με τον τόπο εδώ, μας συνδέουν πολλά με τη Μεσσηνία» είπε ο κ. Λαγωνίδης και συνέχισε «Ένας λόγος παραπάνω, ο Αντώνης Μαυρέας ο οποίος μας έχει μεταφέρει τα καλύτερα και είναι εδώ ο εκπρόσωπός μας, άνθρωπος που αγαπά την ομάδα της οποίας είναι παλαίμαχος.
Εδώ υπάρχει ο Μεσσηνιακός, η «Μαύρη Θύελλα», τα κοινά χρώματα, υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες σας στη Θεσσαλονίκη και πολλοί δικοί μας που ζουν εδώ. Υπάρχει γενικά μια τάση και συμπάθεια για την Πελοπόννησο και τα άκρα της…»
Πιο συγκεκριμένα για την παρουσία του ΠΑΟΚ στην Μεσσηνία ο κ. Λαγωνίδης εξήγησε πως ήταν ένα φυσιολογικό επόμενο βήμα, για μια Ακαδημία που διεκδικεί τα εύσημα ως μια από τις καλύτερες στη χώρα μας και η Μεσσηνία έπρεπε να αποτελεί κι αυτή κρίκο της μεγάλης «αλυσίδας» του ΠΑΟΚ!
«Ερχόμαστε στη Μεσσηνία να γνωρίσουμε από κοντά το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο γιατί βγάζει ταλέντα. Εδώ πρέπει να είμαστε!
Από τη στιγμή που λέγεται πως είμαστε από τις καλύτερες ακαδημίας, δεν γίνεται η Μεσσηνία να είναι απούσα από τον κύκλο μας!
Θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά με το ποδόσφαιρο της Μεσσηνίας, να γνωρίσουμε κι άλλα παιδιά εκτός ΕΠΣ (σ.σ. Μικτές Παίδων -Νέων), όπου πολλές φορές δεν πηγαίνουν όλα τα καλά παιδιά.
Θέλουμε να δώσουμε ένα παραπάνω κίνητρο στα παιδιά της περιοχής και να το κάνουμε πιο σοβαρά. Θεωρούμε επίσης ότι τα παιδιά της επαρχίας είναι λίγο «πίσω» από τα παιδιά της πόλης και των ομάδων που κάνουν σοβαρή δουλειά με τις ακαδημίες. Ενώ παλιά είχαν (και έχουν) το πλεονέκτημα της αλάνας, και στην επαρχία πλέον τα social media και το ίντερνετ είναι η καταστροφή για τα παιδιά μας. Πρέπει να τα βάλουμε στον αθλητισμό, γιατί στο σπίτι κλείνονται και απομονώνονται.
Σε περίπτωση που κάποιο παιδί ξεχωρίσει τότε όπως είπε ο κ. Λαγωνίδης η πρώτη επαφή του ΠΑΟΚ θα είναι με τη ομάδα στην οποία ανήκει κι έπειτα εφόσον υπάρξει συμφωνία τότε θα προχωρήσουν βάσει συγκεκριμένου προγραμματισμού: «Πρώτα θα μιλήσουμε με την ομάδα, με την άδεια της θα μιλήσουμε με τον γονέα, εάν δούμε κάτι εξαιρετικό τότε θα θέλαμε να το δούμε με το δικό μας γκρουπ. Να σας πως μόνο ότι αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη (σε ένα ειδικά εξοπλισμένο ξενοδοχείο) περίπου 50 παιδιά με όριο ηλικίας το 2001. Σκέψεις γίνονται το όριο να αυξηθεί σε 2004.»

«Είναι λυπηρό που οι ομάδες
της πόλης δεν προχωράνε…»
«Η μεγάλη ομάδα μας φέτος, αποτελείται από πολλά παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίας μας κι αυτό μας το αναγνωρίζουν και ότι είμαστε αν όχι η καλύτερη μια από τις καλύτερες ακαδημίες.
Θέλουμε όλες αυτές τις παραστάσεις και όσα καινούργια μαθαίνουμε κάθε μέρα να τα μεταφέρουμε και στην επαρχία, κι εδώ στη Μεσσηνία.
Δε δεσμεύουμε κανένα παιδί, ίσα ίσα δίνουμε ένα κίνητρο παραπάνω…»
ενώ με αφορμή τον υποβιβασμό της «Καλαμάτας» στο τοπικό πρωτάθλημα -μετά από 35 χρόνια παρουσίας - και την απουσία άλλης εκπροσώπου του νομού στα εθνικά πρωταθλήματα, ο κ. Λαγωνίδης είπε πως «είναι λυπηρό που οι ομάδες της πόλης δεν προχωράνε…
Εάν κι εκεί μπορούμε να βοηθήσουμε, να δώσουμε μια κατεύθυνση, νομίζω πως δεν θα πούμε όχι σε ό,τι αφορά την τεχνογνωσία και υποδομή ή να εκπαιδεύσετε προπονητές, να έρχονται να εκπαιδεύονται με τους δικούς μας να προπονούνται, να ανταλλάσσονται απόψεις κι αυτό ασχέτως συνεργασίας. Είναι ανοιχτή πρόσκληση…»

«Εάν δεν υπήρχε ο Σαββίδης
δεν ξέρω που θα ήμασταν…»
Το εγκώμιο του κ. Σαββίδη έπλεξε ο κ. Λαγωνίδης λέγοντας: «Εάν δεν υπήρχε ο Σαββίδης δεν ξέρω που θα ήμασταν…
Ο άνθρωπος θέλει να βοηθήσει σε όλους τους τομείς και αν το αφήσουν θα κάνει πάρα πολλά πράγματα. Αγαπάει την Ελλάδα και θέλει να επενδύσει παραπάνω, κι όχι μόνο στον αθλητισμό, σε πολλά άλλα…
Έχει δώσει πολλές θέσεις εργασίες. Του ζήτησαν να πάρει το «Μακεδονία Παλλάς» που έκλεισε... Την ΣΕΚΑΠ Καπνοβιομηχανία αν και προβληματική την πήρε…»
 
Οι Κώστας Λαγωνίδη διευθυντή scouting της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κώστας Μαλιούφας και ο Μεσσήνιος παλαίμαχος του συλλόγου Αντώνης Μαυρέας.

Το σημερινό πρόγραμμα
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εχθές δοκιμάστηκαν /αξιολογήθηκαν παιδιά γεννηθέντα τα έτη 2000-2001 (Group A) και γεννηθέντα τα έτη 2000-2001 (Group B) ενώ σήμερα στις 17:30 θα ξεκινήσει η αξιολόγηση του Group C (αθλητές γεννηθέντες τα έτη 2004-2005) και στις 18:30 του Group D (αθλητές γεννηθέντες τα έτη 2006-2007).
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5
Ώρα 17:30: Group C γεν. 2004-2005
Ώρα 18:30: Group D γεν. 2006-2007
* Σημείωση: Απαγορεύεται η προσέλευση γονιών στο γήπεδο, παρά μόνο προπονητών. (τηλ. Επικοινωνίας για κάθε πληροφορία: 6985 822975)


Ραντεβού με δήμαρχο
και αντιπεριφερειάρχη
Αύριο στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα με τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΠΑΟΚ που μια ώρα αργότερα, στις 11 π.μ., θα συναντηθούν με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη με τους οποίους θα μιλήσουν για θέματα που αφορούν στον αθλητισμό.

Σίσσυ Τριάντου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου