Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ RALLY ACROPOLIS 2016 Ο 21ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΤΟΝΟΣ ΡΑΛΦΣ ΣΙΜΑΡΣΙΣ ΜΕ SKODA FABIA R5

Στην 3η θέση της C5 στο 
Seajets Rally Acropolis 2016
Θανάσης Σιψάς και Θανάσης Κατσάς 
της ΑΛΑΚ Μεσσηνίας 

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας, στέφθηκε προ τριημέρου με επιτυχία. Πλήθος θεατών έδωσε το παρόν στις ειδικές διαδρομές στηρίζοντας τον αγώνα και τις προσπάθειες όλων των συμμετεχόντων. Νικητής του Rally Acropolis 2016 αναδείχθηκε ο 21χρονος Λετονός Ράλφς Σίμαρσις, οδηγώντας Skoda Fabia R5. Πρόκειται για τον νεότερο νικητή στην ιστορία του αγώνα, ο οποίος έκανε την πρώτη εμφάνιση του με αυτοκίνητο προδιαγραφών R5, φανερώνοντας πως έχει το ταλέντο σημειώνοντας μάλιστα από την αρχή του αγώνα κορυφαίους χρόνους!
Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ελληνικό πλήρωμα. Οι Λάμπρος Αθανασούλας και Ηλίας Παναγιωτούνης με Skoda Fabia R5 με τον Έλληνα οδηγό να ανεβαίνει ένα σκαλί πιο ψηλά στο βάθρο, αφού πέρυσι είχε κατακτήσει την 3η θέση. Στην τρίτη θέση κατετάγησαν οι Τάραμπους και Tρούνκαν οδηγώντας Skoda Fabia R5, με διαφορά μόλις 0,1΄΄!
Στην κατηγορία ERC3, νικητής αναδείχθηκε ο Μουράτ Μποσταντσί με Ford Fiesta R2.
Στην τελετή τερματισμού, παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των χορηγών του αγώνα, ανάμεσά τους ο ιδρυτής της SEAJETS, Μάριος Ηλιόπουλος, που όπως και πέρυσι απένειμε στους τρεις πρώτους νικητές επιταγές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων συνολικής αξίας 600 χιλ. ευρώ.

Στην 3η θέση της C5 τερμάτισαν Θανάσης Σιψάς
και Θανάσης Κατσάς της ΑΛΑΚ Μεσσηνίας
Το Seajets Rally Acropolis του 2016 ολοκληρώθηκε μετά και το τέλος της δεύτερης μέρας, τόσο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ όσο και για το Πανελλήνιο. Οι συμμετοχές της δεύτερης μέρας ήταν αισίως 55 με τις ειδικές διαδρομές της δεύτερης ημέρας να αποδεικνύονται αρκετά πιο σκληρές για τους Έλληνες αγωνιζόμενους…
Στην πρώτη θέση γενικής για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ τερμάτισαν οι Λάμπρος Αθανασούλας – Ηλίας Παναγιωτούνης με SKODA FABIA R5 εφάμιλλων προδιαγραφών με τα αυτοκίνητα του ERC. Το πλήρωμα κέρδισε και τις έξι ειδικές της δεύτερης ημέρας.
Το μεσσηνιακό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην κατηγορία C5. Εκεί πρώτοι το νήμα έκοψαν οι Σάββας Λευκαδίτης-Αθανάσιος Τσιούκας με Peugeot 206 XS ακολουθούμενοι από τους Φάνη Ραχούτη-Νίκο Γρεβενίτη με Toyota Starlet EP81, ενώ στην τρίτη θέση κατετάγησαν οι καλαματιανοί Θανάσης Σίψας και Θανάσης Κατσάς με Toyota Starlet.
Το πλήρωμα της ΑΛΑΚ Μεσσηνίας με οδηγό τον Θανάση Σιψά και συνοδηγό τον Θανάση Κατσά με τη βοήθεια της ομάδα τους κατόρθωσαν να τερματίσουν στην 3η θέση της κατηγορίας C5 και ήσαν 20οι στην οριστική κατάταξη της F2 με 2:17:36.0 στις ειδικές και σύνολο 2:17:36.0 (1ο <διαφ.+28:39.9, >προηγ. +2:15.1).

Ο πιο δύσκολος και απαιτητικός αγώνας
για αυτοκίνητο και πλήρωμα
«Μετά από 6 σκληρές ειδικές διαδρομές και πολύ δύσκολες συνθήκες τερματίσαμε στην 3 θέση της κατηγορίας μας στον πιο δύσκολο και απαιτητικό, τόσο για το αυτοκίνητο όσο και για το πλήρωμα, αγώνα Ράλυ Ακρόπολις στα βουνά της Λαμίας.
Ευχαριστούμε όλη την ομάδα Αυτοκίνητα Sipsas Racing Team και τα Καύσιμα REVOIL, καθώς και το πρατήριο Παπαδόπουλος Καλαμάτα, που μας στήριξαν» δήλωσαν μετά το πέρας μιας ακόμη επιτυχημένης και πολλά υποσχόμενης για το μέλλον εμφάνισής τους στον πιο συναρπαστικό και δύσκολο ελληνικό αγώνα, ο οδηγός Θανάσης Σιψάς και ο συνοδηγός Θανάσης Κατσάς, ευχαριστώντας θερμά τους χορηγούς και αρωγούς των προσπαθειών τους, οι οποίοι αποτελούν τους πυλώνες κάθε προσπάθειας και χάρη στη βοήθεια των οποίων κατορθώνουν κάθε χρόνο να εκπροσωπούν με αξιέπαινο και αξιοπρεπή τρόπο τα μεσσηνιακά «χρώματα» σε ολόκληρη τη χώρα και στις διοργανώσεις αγώνων αυτοκινήτου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου