Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ «ΤΙΜΟΝΙ» ΟΜΑΔΑΣ

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος αντικαθιστά
το Μαρκόπουλο στον πάγκο του Κόροιβο?

Ο ΧΑΡΗΣ Μαρκόπουλος αποχώρησε από τον πάγκο του Κοροίβου Αμαλιάδας μετά από δύο επιτυχημένα χρόνια, ωστόσο η ομάδα της Αμαλιάδας δεν άργησε και πολύ να βρει τον άνθρωπο που θα τον αντικαταστήσει!
Ο πρώην βοηθός του Μαρκόπουλου, Νίκος Παπανικολόπουλος, είναι πολύ πιθανό να αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή στον Κόροιβο. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει το «τιμόνι» μίας ομάδας και στόχος του είναι να διατηρήσει τον Κόροιβο για ακόμα μία χρονιά στη Basket League.
Ο καλαματιανός Νίκος Παπανικολόπουλος υπήρξε μαχητής καθόλη τη μπασκετική θητεία του, όταν κοσμούσε τα παρκέ των ελληνικών γηπέδων κι άπαντες στην ομάδα της Αμαλιάδας θεωρούν πως είναι ο ιδανικός προπονητής να παλέψει για την παραμονή του Κόροιβου στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ.
Για την ιστορία να πούμε ότι ο 37χρονος καλαματιανός μπασκετμπολίστας ξεκίνησε την πορεία του στο μπάσκετ από τα νεανικά τμήματα του Ποσειδώνα Καλαμάτας και το 1997, σε ηλικία μόλις 18 ετών, φόρεσε τη φανέλα της Νήαρ Ηστ Καισαριανής.
Έχει περάσει από ΑΕΚ, Άρη Θεσσαλονίκης, Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, Ολυμπιακό (3 ματς στη EuroLeague), Α.Ε. Λάρισας, Κολοσσό Ρόδου, Περιστέρι, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Ηλυσιακό, Πανελευσινιακό, Ίκαρο Χαλκίδας
Κουβαλώντας πλέον παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο στην Α1 Εθνική, στην καριέρα του έδωσε και Ιταλική νότα, όταν το 2008 εντάχθηκε στο δυναμικό της Τεράμο Μπάσκετ προσθέτοντας στο βιογραφικό του τρία παιχνίδια στη Lega A1!

Σε λίστα που εξέδωσε τον Οκτώβριο του 2012 ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. με τους 20 κορυφαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, σε κάθε στατιστική κατηγορία, ο Νίκος Παπανικολόπουλος βρέθηκε στη 18η θέση στην κατηγορία «εύστοχα τρίποντα»! Πλέον στρέφεται στην προπονητική και άπαντες βλέπουν στο πρόσωπό του έναν ακόμη σπουδαίο έλληνα κόουτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου