Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Στον Β΄ Όμιλο με Άρη Θεσσαλονίκης, Ξάνθη, Επειό Ήλιδας και Λάρισα κληρώθηκε ο Άργης Καλαμάτας

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η ΟΜΑΔΑ πόλο Ανδρών του Άργη Καλαμάτας ήταν η δεύτερη ομάδα που προκρίθηκε στην τελική φάση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής Κατηγορίας από τον όμιλο της Πάτρας, όπου θυμίζουμε πως είχε προκύψει τριπλή ισοβαθμία και μαζί με τον Έπειο Ήλιδας μπήκαν χθες στην κληρωτίδα των Ομίλων της Τελικής φάσης. Η κληρωτίδα έστειλε Άργη Καλαμάτας και Έπειο Ήλιδας στον Β΄ Όμιλο μαζί με Άρη Θεσσαλονίκης, Ξάνθη και Λάρισα και όλους μαζί στη Θεσσαλονίκη για την διεξαγωγή της τελικής φάσης!
Η χθεσινή κλήρωση για τους τελικούς αγώνες που θα αναδείξουν τους «κατοίκους» Β΄ Εθνικής, ανέδειξε τους ομίλους ως εξής:
Α’ ΌΜΙΛΟΣ: Όμιλος Φίλων Θεσσαλονίκης, ΣΚ Ροή, ΝΟ Ιτέας, ΝΟ Σύρου, Δελφίνια Πτολεμαΐδας
Β’ Όμιλος: Επειός Ήλιδος, Άρης Θεσσαλονίκης, Άργης Καλαμάτας, ΝΕ Λάρισας, ΚΟ Ξάνθης.
Θυμίζουμε πως στη Β’ Εθνική ανεβαίνουν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο.

ΝΟ Σύρου στην τελική φάση
αντί Άρη Κάμπου λόγω τιμωρίας!
Κατά την διαδικασία που έγινε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΟΕ, η ομάδα του Άρη Κάμπου μηδενίστηκε και στα δύο παιχνίδια που έδωσε με Ροή και Σύρο, λόγω συμμετοχής του Μάκη Μικέδη, ο οποίος είναι προπονητής στο ΝΟ Χίου. Αυτό συνέβη αυτεπάγγελτα και δε χρειάστηκε να υποβληθεί κάποια ένσταση από αντίπαλο, αφού για να είναι κάποιος παίκτης σε μία ομάδα, δεν πρέπει να είναι προπονητής σε καμία άλλη ομάδα. Γι’ αυτό το λόγο αρκετοί προπονητές ομάδων δηλώνονται στο φύλλο αγώνα ως έφοροι. Με αυτόν τον τρόπο χάνουν τα προνόμια του Α’ προπονητή, αλλά έχουν τη δυνατότητα να καθοδηγούν την ομάδα τους από τον πάγκο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Μπιτσάκος (παίζει στο ΝΟΠ και είναι προπονητής στη ΝΕΠ), ο Κανδιόγλου (παίζει στο ΝΟ Χίου και είναι προπονητής στα γυναικεία τμήματα του συλλόγου, ο Γαρελίδης (παίζει στο Καλαμάκι και είναι προπονητής στη ΡΟΗ και στον Ηλυσιακό) κ.α. Εκτός του μηδενισμού η ομάδα της Χίου τιμωρήθηκε και με αφαίρεση τριών βαθμών για κάθε παιχνίδι. Αυτόματα τη θέση του Άρη Κάμπου στην τελική φάση κατέλαβε ο ΝΟ Σύρου.

Όλοι οι αγώνες στη Θεσσαλονίκη
Οι δύο όμιλοι θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και οι δύο ομάδες της πόλης θα μοιραστούν το παράβολο. Αρχικά, η Θεσσαλονίκη μέσω του Άρη και του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης ζήτησαν οι αγώνες να διεξαχθούν στην πόλη της Βορείου Ελλάδος.
Υπήρξαν όμως αντιδράσεις σε αυτό και στη συνέχεια έγινε η πρόταση να παίξουν οι 5 ομάδες της Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη (Άρης, ΟΦΘ, Δελφίνια Πτολεμαΐδας, ΚΟ Ξάνθης, ΝΕ Λάρισας) και οι υπόλοιπες στην Αθήνα, την Αμαλιάδα ή την Ιτέα (ΡΟΗ, Σύρος, Ιτεάς, Επειός Ήλιδος, Άργης Καλαμάτας). Όμως λόγω των αγώνων κατάταξης που θα έπρεπε να δώσουν οι 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου την Κυριακή 31 Ιουλίου (2 ημιτελικούς, μικρό τελικό, μεγάλο τελικό, θέσεις 5-6, θέσεις 7-8), αυτό απαιτούσε πολυέξοδη μετακίνηση (από Θεσσαλονίκη σε Αθήνα ή από Ιτέα σε Θεσσαλονίκη κ.ο.κ.) σε μικρό χρονικό διάστημα, αφού τα παιχνίδια των ομίλων τελειώνουν το βράδυ του Σαββάτου. Γι αυτό το λόγο αποφασίστηκε να γίνουν όλοι οι αγώνες στη Θεσσαλονίκη.


Με πληροφορίες από το pisina.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου