Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ MX PARK ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗΝΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ MOTROCROSS

 Μαθήματα οδήγησης Motocross
από τον Γιώργο Γεωργούση 

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ορόσημο για το motocross στην πόλη μας, καθώς η MX PARK Καλαμάτας και η Μεσσηνιακή ομάδα Motrocross ενώνουν τις δυνάμεις για την εκμάθηση και ανάδειξη του αθλήματος, μέσω από μαθήματα οδήγησης Motrocross. Πρόκειται για ένα Motrocross-σχολείο, με καλεσμένους πολυνίκεις και διακεκριμένους έλληνες αθλητές, που μέσα από πρακτικά μαθήματα και αρκετή θεωρία θα μεταδώσουν τα φώτα τους για το πραγματικά εντυπωσιακό άθλημα του Motrocross. Απαραίτητες προϋποθέσεις; Μια μοτοσυκλέτα και φυσικά ο σωστός εξοπλισμός.
Στο πρώτο Σαββατοκύριακο (Σάββατο 16:00-20:30 και Κυριακή 9:00-13:00) στα θρανία κάθονται αρκετοί μικροί και μεγάλοι, έμπειροι και αρχάριοι μαθητές, προκειμένου να παρακολουθήσουν όσα έχει να πει ο ταλαντούχος αθλητής, Γιώργος Γεωργούσης Γιώργος με αρκετά επιτυχημένη εμπειρία του στο χώρο.
Στην πίστα της Καλαμάτας θα βρεθεί αυτό ο διήμερο ο αναβάτης μοτοσικλέτας τα γεννοφάσκια του Κορίνθιος, Γιώργος Γεωργούσης ο οποίος προέρχεται από οικογένεια μοτοσικλετιστών (ο πατέρας και ο αδελφός του ήσαν αθλητές αγώνων ταχύτητας και motocross, αντίστοιχα), ο ίδιος δε οδηγεί από τα 4 χρόνια του. Στην πορεία του έχει κατακτήσει κάνει αρκετές αξιόλογες εμφανίσεις με αποκορύφωμα την 5η θέση στο πανελλήνιο και την 4η θέση σε αγώνα motocross αλλά και αρκετές σε αγώνες κυπέλλου. Απείχε για κάποιο διάστημα από την ενεργό δράση όταν έχασε τον πάτερα του για να ξαναπεί στο χωμάτινο τερέν ξανά το 2002.  Από τότε ξεκίνησε πιο ουσιαστικά την αγωνιστική του καριέρα και αναγνωρίζοντας την ανάγκη σωστής εκμάθησης του αθλήματος και ανάδειξης του αθλήματος στη χώρα μας, καλωσόρισε την προσπάθεια που γίνεται στην πόλη μας με την ενεργή συμμετοχή του.
«Το επίπεδο στην Ελλάδα είναι καθαρά ερασιτεχνικό, δεν υπάρχουν υποδομές. Παρόλα αυτά είμαστε σε κάλο επίπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η προσπάθεια που γίνεται στην Καλαμάτα είναι πολύ καλή και πρέπει να υποστηριχτεί απ’ όλους μας και ειδικά από τους ντόπιους. Υπάρχει ανάγκη για τέτοιες πρωτοβουλίες και χρειάζεται προσπάθεια απ’ όλους μας για να μείνει η πίστα στην πόλη. Εξάλλου είναι πολύ κάλο για το άθλημα να υπάρχει μια πίστα σε κάθε πόλη!
Στα μαθήματα ο Γιώργος Γεωργούσης πρόκειται εκτός από θεωρία να δώσει αρκετές συμβουλές αρχικά στα πιο βασικά αλλά απολύτως αναγκαία βήματα από τη σωστή τοποθέτηση του σώματος μέχρι την ασφαλή οδήγηση τσεκάροντας τους οδηγούς, ανάλογα με το επίπεδο τους.

● Οι διοργανωτές έχουν στα σκαριά ήδη το 2ο σχολείο motocross στο οποίο το ρόλο του δασκάλου θα αναλάβει ο πολυνίκης αθλητής Δημήτρης Κοντολέτας. Το δεύτερο αυτό σχολείο motocross πρόκειται να γίνει περίπου στα μέσα Ιουλίου, μετά δηλαδή από το τέλος του πρωταθλήματος


Σ.Τρ.

1 σχόλιο: