Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Κάλεσμα προς κάθε σοβαρό επενδυτή απηύθυνε ο Γιώργος Ράλλης

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΙΔΗ 
ΟΡΟΣΗΜΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 41ης ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ αλλά κουρασμένη παρουσιάστηκε η διοίκηση της «Καλαμάτας» με τον Θοδωρή Παπαθεοδωρίδη να επιβεβαιώνει τις φήμες αποχώρησής του μέσω επιστολής του στα ΜΜΕ. Από την άλλη, ο Γιώργος Ράλλης απηύθυνε κάλεσμα προς κάθε σοβαρό ενδιαφερόμενο να αναλάβει ή να συνεργαστεί με την παρούσα διοίκηση, θέτοντας ως ορόσημο των εξελίξεων την επερχόμενη Γ.Σ., αφού όπως είπε μετά την Γενική Συνέλευση της 14ης Ιουνίου θα γίνει νέα κουβέντα, σε νέα –όποια κι αν είν’ αυτή - βάση. Έως τότε όμως ο Γιώργος Ράλλης υπήρξε κατηγορηματικός «…δεν πρόκειται να σταματήσω να ψάχνω κάποιον να με βοηθήσει! Δεν πρόκειται να σας κάνω πλάνο για τη νέα χρονιά και γιατί έχω απλώσει παντού τις κεραίες μου για να βρω κάποιον!».
● Πρόχειρος απολογισμός: «Η χρονιά ουσιαστικά έχει τελειώσει εδώ και καιρό, μάλιστα πιο ουσιαστικά έχει τελειώσει πιο πολύ καιρό. Η βαθμολογία λέει τι δεν πήγε καλά! Δεν κατάφερε η ομάδα να πάρει αυτό το οποίο ήθελε, αυτό που ζήτησε που ήταν ο πρωταγωνιστικός στόχος και η άνοδος στην κατηγορία. Τεχνικά εάν με ρωτήσετε τι έφταιγε… Εσείς όλα τη χρονιά βλέπατε την ομάδα η οποία έπαιζε έτσι στην αρχή, πιο μετά έπαιξε διαφορετικά, τρεις προπονητές αλλάξανε, δεν ήταν κάτι συγκλονιστικό που να απέφερε αυτή την πορεία. Ήταν μια πορεία που μέχρι εκεί που παλευόταν που είχαμε ενδιαφέρον μέχρι το παιχνίδι με την Ελευσίνα, όπου κατά τη γνώμη μόλις μας πήγαν 9 βαθμούς ήταν πολύ δύσκολο να τους κυνηγήσουμε, θέλετε να πείτε πως ήταν λάθος επιλογές; Πιθανόν! Ότι αυτοί που ήρθαν ήταν καλές επιλογές, αλλά ήταν λιγότερο καλοί απ’ ότι περιμέναμε; Πιθανόν κι αυτό! Ότι έφταιγε ο προπονητής; Πιθανόν κι αυτό!
Ξεκινώντας με το «μότο» ότι όποιους φέρνουμε, εμείς τους φέρνουμε άρα φταίμε εμείς … φταίμε εμείς! Εάν πούμε ότι ο Κουρμπανάς δεν έκανε, ότι ο τάδε δεν έκανε, αφού τον έχουμε φέρει εμείς, εμείς φταίμε!
Ήταν μια χρονιά όπου κάποιοι στάθηκαν πιο μπροστά, κάποιοι όχι! Χρήματα έδωσαν πιο πολλά οι άλλες ομάδες.
Αφού αρχίσαμε εμείς από την αρχή είπαμε ότι ο στόχος μας είναι αυτός (σ.σ. πρωταγωνιστικός) πήραμε από το πρώτο «ράφι», όπως το έχω ξαναπεί, προπονητή από το πρώτο «ράφι» δεν περπάτησε από το σχήμα αυτό συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες…!
»Δεν μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα αυτή δεν πήρε το πρωτάθλημα επειδή αναγκαζόταν να κάνει προπόνηση στο Ασπρόχωμα! Ότι πρέπει να έχουμε ένα "σπίτι" το καταλαβαίνω. Σίγουρα εάν είχαμε το προπονητήριο οι συνθήκες θα ήταν καλύτερες. Θα μπορούσα να πω ότι δεν με βοήθησε ο δήμαρχος, ότι δεν έχω γήπεδο… Όχι! Εάν μπαίνεις για να παίξεις μπάλα έχασες το πρωτάθλημα, πρέπει να μπαίνεις για να κερδίσεις. Εμείς φέτος δοκιμάσαμε να πάρουμε έναν προπονητή σχεδόν νικητή, έτσι έλεγε η πορεία του, οι παίκτες είχαν έρθει από μεγαλύτερες κατηγορίες, ε… όχι δεν τα καταφέραμε! Τι να κάνουμε;»
● Ποιες οι προθέσεις της διοίκησης; «Η διοίκηση είναι στη διάθεση οποιοδήποτε έχει σοβαρό ενδιαφέρον και προοπτική για την ομάδα. Οποιοδήποτε ενδιαφέρεται, με όποια μορφή, είτε συνεργασίας, είτε αυτοτέλειας, είτε αυτονομίας, είτε οτιδήποτε δεν έχει παρά να σηκώσει το τηλέφωνό του να πάρει το δικό μου αριθμό και να δώσουμε ένα ραντεβού να κουβεντιάσουμε τις λεπτομέρειες.
Αυτό το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Το αν συνεχίζουμε σα συμβούλιο έχει να κάνει με το θα έρθει κάποιος που πραγματικά και σοβαρά ενδιαφέρεται. Διερευνητικά με έχουν πλησιάσει, τηλεφωνικά, δυο τρεις σε διάστημα δυο μηνών, αλλά εντελώς ερευνητικά, δεν έχει κάποιος να πει κάτι συγκεκριμένα και κάτω από ερευνητικά… Πέρυσι είχαν έρθει περισσότεροι, πρόπερσι πιο πολλοί και πιο σοβαρότερα ίσως…»
● Πέρυσι είχαν ενδιαφερθεί κάποιοι να μπουν στη διοίκηση αλλά δεν προχώρησε, ακολούθως το Δ.Σ. αποδυναμώθηκε. Φέτος υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μπουν στην ομάδα;
«Ακούω και διαβάζω πράγματα που γράφονται τα οποία δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα! Ανθρώπους τους οποίους δεν έχει μιλήσει ποτέ, ούτε στο τηλέφωνο, δε γνωρίζω την ύπαρξή της, λένε ότι μιλούσαν μαζί μου και ότι ζητούσα χρήματα ή οτιδήποτε άλλο… Δε θέλω να επεκταθώ γιατί πάμε στην παραφιλολογία και το κουτσομπολιό!»
● Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο κ. Παπαθεοδωρίδης και εξήγησε: «Η περσινή χρονιά ξεκίνησε με μια διαβούλευση μεταξύ 7 ανθρώπων, όταν έφτασαν στο προκείμενο ενώ ήταν όλα καλά, σχετικά, έμειναν τέσσερις! Απ’ αυτούς οι δυο και πάρα πολύ τίμιοι από τη μεριά τους και τους ευχαριστούμε πολύ, ο ένας δε (σ.σ. Ηλία Παπακωνσταντίνου) συνέχισε να βοηθάει σε μερικά πράγματα, αποφάσισαν ότι είναι σωστό με τη δική τους σκέψη, ότι δεν θα πάει καλά η χρονιά…»
● Ο κ. Δάλλας από τη μεριά του είπε: «Ακόμη και διαφωνίες να υπήρχαν, τι πάει να πει αυτό; Το παράδειγμα του Δεδούση, διαφώνησε, καλώς διαφώνησε! Κι εγώ διαφωνώ με τον Γιώργο (σ.σ. Ράλλη) σε δέκα θέματα, πρέπει να σηκωθούμε να φύγουμε; Είναι πολύ λάθος νοοτροπία, κι όποιος είναι έτσι να αναλαμβάνει συμβούλια καλύτερα να μην μπαίνει απ’ την αρχή, το λέγω γενικότερα!»
● Ο κ. Ράλλης συμφώνησε με τα λεγόμενα του κ. Παπαθεοδωρίδη, επέμεινε ωστόσο να μην γίνεται αναφορά σε πρόσωπα που δεν βρίσκονται και είπε: «Είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, δεν είναι όμως ούτε η οικογένειά μας, ούτε η δουλειά μας. Επί του επενδυτικού τομέα, πράγματι μαζευτήκαμε κάποια άνθρωποι με αγνές προθέσεις, και μείναμε τρεις, δεν ήταν κάτι στο οργανωτικό κομμάτι. Τώρα εάν στο οργανωτικό κομμάτι έχουμε ατέλειες ή δυσκολίες το καταλαβαίνω… Αλλά κοιτάξτε όλες τις ομάδες της κατηγορίας, δεν είμαστε μόνο εμείς!
Δεν έχουμε γραφεία, στην πραγματικότητα γραφεία έχουμε, αλλά εάν θέλετε για το πρεστίζ της ομάδος, ίσως θα έπρεπε να έχουμε. Αλλά μπαίνουν κάποια πληρωμές σε προτεραιότητα, επιτακτικές, δηλαδή παίκτες. Διαβάζω στις εφημερίδες ότι έκοψαν το ρεύμα, δεν πλήρωσαν το νοίκι, δεν έτρωγαν οι παίκτες όταν κάθε μέρα επί ένα χρόνο έτρωγαν 20 άνθρωποι δυο φορές την ημέρα… Ούτε αυτό με ενοχλεί γιατί έχω μάθει από τη στιγμή που κάνω ότι μπορώ να μην αισθάνομαι άσχημα που με κριτικάρουν ενδεχομένως κακοπροαίρετα!»
● Η παραίτηση Παπαθεοδωρίδη: Ο κ. Παπαθεοδωρίδη επιβεβαίωσε τη φημολογία για την αποχώρησή του: «Αυτή τη στιγμή όπως ξέρετε όλοι είναι μια 5μελής διοίκηση, κατά την προσωπική μου άποψη είναι αποδυναμωμένη. Πράγμα που σημαίνει ότι σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα του χρόνου, ένα παραμένει ίδια όσες προσπάθειες και να γίνουν και εξωδιοικητικά όπου υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ομάδα, ίσως η χρονιά να έχει χαμηλότερο πήχη. Άρα θεωρώ ότι εφόσον δεν ενισχυθεί κάπως, προστιθέμενης και της κούρασης οικονομικής και εργασιακής, έχω στο μυαλό μου να παραιτηθώ.»
Η δήλωση παραίτησης του Θ. Παπαθεοδωρίδη: «Με την παρούσα δήλωσή κάνω γνωστή την παραίτησή μου τόσο από την θέση του αντιπροέδρου όσο και από μέλος του Δ.Σ. του ΠΣ «Η Καλαμάτα».
Θέλω να ευχαριστήσω, πρωτίστως τους φιλάθλους που βοηθούν την ομάδα, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και τον πρόεδρο κ. Γ. Ράλλη για την συνεργασία μας. Είμαι σίγουρος ότι θα βρουν την καλύτερη λύση για την επόμενη μέρα με βάση τις επιλογές (εάν και εφόσον υπάρξουν νέες), βάζοντας πάντα πάνω απ’ όλα το καλό της ομάδας».
● Ποιά εχέγγυα θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι επενδυτές; «Δεν ψάχνουμε για γαμπρό, αλλά για κάποιον που θα μπορέσει να κάνει περισσότερα από ότι εμείς. Να έχει τη δυνατότητα και να το δείξει. Απλά πράγματα η ομάδα χρειάζεται 5-10 πράγματα για να κυλήσει…
Ο καθένας που είναι στο χώρο το καταλαβαίνει για να πεις ότι θέλει να κάνει πρωταθλητισμό μια ομάδα χρειάζονται κάποια χρήματα και σε πρώτη φάση θα πρέπει να υπάρχουν!
Εάν υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί να τρέξει την χρονιά εύκολα, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, αλλά με πορεία πρωταθλητισμού είμαστε εδώ. Σε κάθε μορφή… Και μαζί και μόνος, που λένε!
Εάν υπάρχει κάποιος που έχει τη δυνατότητα, οικονομικά, να βάλει χρήματα θέλει στην ομάδα χωρίς πρόβλημα με πορεία πρωταθλητισμού, καλοδεχούμενος! Εάν έχει τα μισά και θέλει βοήθεια, καλοδεχούμενος!
Εάν έχει το 1/3 και θέλει βοήθεια, καλοδεχούμενος! Εάν έχει πολλά πάλι καλοδεχούμενος! Εάν δεν έχει τίποτε και έχει 1… 5… 10… 20% καλοδεχούμενος! …Δεν πρόκειται να σταματήσω να ψάχνω κάποιον να με βοηθήσει! Δεν πρόκειται να σας κάνω πλάνο για τη νέα χρονιά και γιατί έχω απλώσει παντού τις κεραίες μου για να βρω κάποιον! Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι!» Δεν έκρυψε πάντως πως έχει κατά νου ορισμένους σοβαρούς υποψήφιους με τους όποιους θα επιδιώξει επαφή το επόμενο διάστημα: «Όποιος έρθει ή έρθουν, θα πρέπει να έχουν ένα ποσό που θα το καθορίσουμε μαζί, γιατί θα καταλάβει τι χρειάζεται μια ομάδα, για να κυλήσει ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ο επόμενος χρόνος!»
● Το χρέος «Τα χρέη είναι ρυθμισμένα. Ότι είναι να γίνει είναι σε βάθος ετών. Όποιος θέλει σοβαρά να ασχοληθεί, θα κολλήσει στο χρέος που είναι να δίνουμε 1000, 700 ευρώ το μήνα;»
● Φήμες λένε πως ζητάτε κάποιο αντάλλαγμα για να αποχωρήσετε, ισχύουν; «Όχι. Δεν έχω καμία απαίτηση. Αργότερα εάν έρθει κάποιος θα μιλήσω μαζί του. Σας λέω ότι οποιοδήποτε έχει μιλήσει μαζί μου και λέει ότι του έχω ζητήσει εγώ χρήματα δεν σας λέει αλήθεια,. Δεν έχω μιλήσει με κανένα, το λέω και δεσμεύομαι σε αυτό. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι εκείνος που θα έρθει να έχει χρήματα που θα μπουν στον λογαριασμό, στο ΑΦΜ της ομάδας και θα γίνεται μια συνδιαχείριση, τουλάχιστον για τη χρονιά που ’ρχεται. Πάντως, ο Ράλλης και το συμβούλιο δεν θα γίνουν ποτέ «τρομοκράτης» στο καλό της ομάδας. δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσω χρήματα από την ομάδα»
● Μπορείτε να «τρέξετε» την ομάδα την επόμενη χρονιά; «Η διοίκηση αυτή είναι δοκιμασμένη. Είμαστε στον 5ο χρόνο. εγώ είμαι στον 5ο και πάω στον 6ο χρόνο. Το τι μπορώ να κάνω εγώ, πολλά ή λίγα, τουλάχιστον μέχρι εκεί που μπορώ, πάντα θα μπορώ!
Ότι είμαι κουρασμένος, ότι έχει περάσει καιρός, ότι και για τους συνεργάτες μου υπάρχει μια κόπωση. Αλλά δεν παρατάμε ούτε τα όπλα ούτε κατεβάζουμε τα χέρια. Τώρα πόσο μπορούμε… είναι δεδομένο. Δεν είμαστε η πλούσια ομάδα, δεν είμαστε και σε επίπεδο πολύ χαμηλό, μπορούμε να το παρακολουθήσουμε.
Κάθε χρόνο ξεκινάμε για πρωτάθλημα το τι γίνεται και τερματίζουμε εκεί που τερματίζουμε… εντάξει, συμβαίνει! Κι άλλες ομάδες ξεκινάνε για πρωτάθλημα, μεγάλες ομάδες που δεν καταφέρνουν να ανεβούν κατηγορία!
Δεν είναι πάντα το οικονομικό, είναι πολλοί παράγοντες που αυτή τη στιγμή θέλετε από ατυχία, από ανικανότητα, από οτιδήποτε άλλο δεν έχει γίνει! Είμαστε διατεθειμένοι, εγώ και οι συνεργάτες μου, και θεωρούμε τον εαυτό μας ισχυρό να προχωρήσουμε για άλλη μια χρονιά για πρωτάθλημα, αλλά με δυσκολίες κι αφού υπάρχουν κάποια προϋποθέσεις, αλλιώς θα ξανασυζητήσουμε πάλι σε ένα με ενάμιση μήνα. Δεν είναι καταληκτικό σήμερα! Μπορεί να γίνουν τομές!
Η αλήθεια είναι ότι είμαστε κουρασμένοι. Οικονομικά έχουμε εξασθενήσει πολύ. Αλλά δεν είμαστε στον πρώτο χρόνο, ούτε το δεύτερο, είμαστε στον έκτο!
Για να πεις ότι θα πάς να πάρεις πρωτάθλημα και να το «δέσεις»… δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση!
Για να πεις ότι θα «χτυπήσεις» μέχρι το τέλος, πρέπει να πεις ένα απλό πράγμα: εκεί που αυτοί δίνουν 10, εσύ πρέπει να δώσεις 30 ούτως ώστε το ποσοστό τύχης να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο για να είσαι πολύ ισχυρότερος από τον άλλο, για να πεις ότι έχεις φτάσεις στον στόχο σου. Εάν δίνουν όλοι τα ίδια, τότε η τύχη θα παίξει μεγάλο ρόλο.»
● Θα κάνετε αλλαγές; «Εάν θα αλλάξει το οργανωτικό κομμάτι; Μπορεί να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Αυτό είναι «βήτα» κουβέντα…»
Σαφής στις προθέσεις του για την ομάδα: «Δεν είμαι ο ίδιος όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, δεν έχω τα στηρίγματα, αλλά εγώ δεν κατεβάζω τα χέρια μου ούτε τον πήχη. Δεν θέλω να πω ποτέ ότι η «Καλαμάτα» θα πάψει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ίσως αλλάξει μοντέλο, αναγκαστικά. Δηλαδή μπορεί να στραφούμε σε παιδιά από εδώ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα έχω το στόχο του πρωταθλητισμού. Θα το παντρέψουμε! Αλλά όλο αυτό είναι υποθετικό…»
● Που βάζετε τον πήχη; «Οικονομικά δε σας κρύβω ότι, με το δίκιο τους οι άνθρωποι δεν μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά σε υψηλότερο επίπεδο – και το λένε - το κουπί το τραβάγαμε ένας δυο και αυτοί που φύγανε, περιορισμένα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά σας λέω ότι τα χρήματα που χρειάζονται είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά που σα διοίκηση μπορούμε να βάλουμε. …Είμαστε κουρασμένοι, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη τι θα κάνουμε, αλλά πάντα είμαστε ανοικτοί και περιμένουμε κάποιους, αν υπάρχουν.
»Εκεί που είμαστε περίπου, και λιγότερο μπορώ να σας πω, γιατί είμαστε κουρασμένοι, εμείς σα διοίκηση αντέχουμε…»
● Ποια είναι η κινητήριος δύναμή σας; «Ξέρετε κάποια νοσήματα είναι αυτόνοσα! Οικονομικό δεν το συζητάμε. Ποτέ δεν πήρε αυτή η ομάδα χρήματα από κανένα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που μας δίναμε 5 δραχμές και εμείς χαλάγαμε 400! Δεν έχει σημασία αυτό. Είναι η τρίτη χρονιά που εκλέχθηκα: θέλετε το προσωπικό μου πείσμα, ότι περιμένω κάθε χρονιά να γίνει κάτι.
Πραγματικά κάθε χρόνο ξεκινάω με τις καλύτερες προθέσεις για να ανεβάσω την ομάδα κατηγορία. Είχαμε ατυχίες, ανικανότητες. Εάν βρεθεί κάτι …πραγματικά είμαι κουρασμένος!
Λέτε «φύγετε». Εκείνη τη μέρα που το λέμε θα βρεθούν 20 παιδιά στο δρόμο… Υπάρχει περίπτωση για κάτι άλλο; Αναγνώριση;
Και με την οικογένειά μου μαλώνω, με φίλους και τον κόσμο έρχονται σε κόντρα! Άλλοτε δεν είχαν να πουν τίποτε… τώρα όλοι έχουν να πουν!»
Προσανατολίζεστε σε ένα πιο ερασιτεχνικό μοντέλο, μια αμιγώς μεσσηνιακή ομάδα; «Κατά τη γνώμη μου εάν στηριχθούμε μόνο σε ντόπια παιδιά δεν θα πάμε καλά. Αυτό δεν το λέω επειδή είμαι απελπισμένος ή απογοητευμένος, η Ελευσίνα που ανέβηκε, η Ερμιονίδα που ανέβηκε πέρυσι, εκείνος που ανέβηκε πρόπερσι κανένας δεν στηρίχθηκε σε «Ερμιονάκια» ή σε «Αργιτάκια» ή σε «Ελευσινάκια», όποιο ανεβαίνουν το κάνουν με αυτό το μοντέλο! Όποιοι πηγαίνουν κοντά. Εγώ ότι χρήματα δίνω, τα δίνω υπό τη μορφή κουπονιού. Κι αυτός που θα ‘ρθει θα τα δώσει με μορφή κουπονιού. Κατά συνέπεια ίσως είναι πράγματι μονόδρομος να στραφούμε σε πιο οικονομικές λύσεις, αυτό δε σημαίνει ότι θα κατεβάσουμε τον πήχη. Δεν το επιτρέπει η ιδιοσυγκρασία μου να πω ότι θα πάω για να μείνω στην κατηγορία. Δεν το λέω… Εάν δεν έχω πρωταγωνιστικό στόχο θα δω τι θα κάνω. Εάν δεν μπορώ, θα ξαναμιλήσουμε. Δε λέω φεύγω…»
Για την απογοήτευση του κόσμου με την απώλεια του στόχου: «Αυτό μπορεί να το λέει ο κόσμος που δεν ξέρει. Αυτός που ασχολείται έστω υποτυπωδώς με το αντικείμενο, δεν μπορεί να πιστέψει ότι κάποιος λέει ότι θα πάει για πρωτάθλημα και το έχει δεμένο στο παλούκι. Θα κάνει μια πρωταγωνιστική πορεία. Η «Καλαμάτα» κάνει πρωταγωνιστική. Να φέτος είχαμε τα παιχνίδια όλα διπλά έξω και εδώ δεν μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα. Αυτό δεν έχει να κάνει με το υλικό, έχει να κάνει με κακοδαιμονίες, ατυχίες, ανικανότητες, αλλά η «Καλαμάτα» είχε την καλύτερη έδρα και φέτος δεν έκανε τίποτε. Οι ίδιοι παίκτες κέρδιζαν έξω, οι ίδιοι έχαναν εδώ ή ερχόντουσαν «Χ»!»
Η απογοήτευση του κόσμου που με την απουσία του έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα, δεν τον προβληματίζει, διότι όπως λέει γνωρίζει πως όταν η ομάδα έχει πρωταγωνιστική πορεία και πρωταθλητισμό τότε το γήπεδο θα είναι έστω και υποφερτά γεμάτο. Το φάρμακο είναι η κατάσταση. Δεν είναι πρόβλημα, είναι μόνο η αγωνιστική πορεία της ομάδας! «Όταν η ομάδα δεν πάει καλά λογικό είναι να μην υπάρχει ενδιαφέρον, είτε είναι πρόεδρος ο Ράλλης, είτε ο Θεός!»
● Οι εξελίξεις στο γηπεδικό: Στο χρόνιο γηπεδικό πρόβλημα που παρότι παραμένει, το τοπίο δεν μοιάζει πια να είναι και τόσο θολό, μια νότα αισιοδοξίας προσφέρει η μέριμνα της διοίκησης Ράλλη που απέφερε με τη μορφή χρησιδανείου της έκτασης 8.898,29 τ.μ. για 18 χρόνια.
Ο κ. Ράλλης δεσμεύθηκε να πιέσει το Δήμο για την ολοκλήρωση του γηπέδου, για το οποίο ξεκαθάρισε πως η ομάδα δεν διαθέτει το ποσό που χρειάζεται για να αναλάβει την ολοκλήρωση των έργων που αφορούν σε θέματα γεωτρήσεων και τοποθέτησης δεξαμενών (εφόσον αυτό απαιτείται).
«Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να πάρουμε από το δήμαρχο μια έκταση, τα χαρτιά, με ένα χρησιδάνειο. Αυτό εάν ήταν ένα 20-30% μεριμνήσαμε και το πήραμε.
Στο οικονομικό κομμάτι και τεχνικής φύσεως θέματα, περισσότερο όσον αφορά κάποια προβλήματα με γεώτρηση και άλλα, δε μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και γιατί δεν έχουμε χρήματα να το προχωρήσουμε αλλά γιατί ο δήμαρχος και ο Δήμος σε αυτό το κομμάτι κολλάει. Εν τω μεταξύ εμάς μας φαίνεται ο χρόνος πολύς, γιατί μια σεζόν είναι, στο Δήμο μέχρι να πάρουν απόφαση, να κάνουν το ένα το άλλο περνά ο καιρός! Είναι και η γενικότερη κρίση…»
Θεωρώ ότι ο Δήμος θα μπορούσε από μόνος του να το φτιάξει αυτό, χ χωρίς αυτό να είναι αιχμή, γιατί, βλέπω ότι στη Θουρία έφτιαξαν, στο Ασπρόχωμα έφτιαξαν, στο Λογγά έγινε και λέω η Καλαμάτα δεν μπορεί από μόνη την να φτιάξει ένα γήπεδο; Ερασιτεχνική είναι και η Καλαμάτα δεν μπορεί ο Δήμος, ο Φορέας να φτιάξει ένα γήπεδο και τα χρήματα που μιλάμε δεν είναι πολλά στα μεγέθη αυτά. Με 40-60 χιλ. ευρώ για να μπορέσει να μπει. Θα πιέσουμε και προς αυτή την κατεύθυνση.
Πραγματικά εάν μου πείτε φύγε αύριο Ράλλη, θα ήθελα να έχω αφήσει αυτό το γήπεδο, λόγω τιμής! Όλοι μας…». Κλείνοντας είπε επίσης πως η ομάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει μια πιο απλοϊκή λογική, μη δίνοντας λεφτά για τις λεγόμενες μεγάλες μεταγραφές, μένοντας σε μια πιο συντηρητική λογική. Αντιθέτως τόνισε πως η ομάδα της «Καλαμάτας» χρειάζεται και γήπεδο και μεταγραφές φέρνοντας στο προσκήνιο τον φόβο που υπάρχει και η ομάδα της «Καλαμάτα» να βρεθεί μοιραία στα χνάρια ομάδων όπως η Κόρινθος που παραλίγο να πέσει στο Β΄ Τοπικό ή χειρότερα ακόμη να εξαφανιστεί!...
Δεν έκρυψε επίσης πως και φέτος θα επιδιωχθεί ώστε η ομάδα να δηλώσει έδρα της το γήπεδο του Μεσσηνιακού, αλλά και το γεγονός πως φέτος το έδαφος συνομιλίας με τον Σύλλογο του Μεσσηνιακού μοιάζει περισσότερο πρόσφορο!


Σ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου