Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Πόσο εκτιμάται ένα χρυσό μετάλλιο σε κάθε χώρα;


ΤΟ να κερδίσει χρυσό μετάλλιο ένας αθλητής/τρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι μόνο όνειρο ζωής για τον ίδιο/α αλλά και ύψιστη τιμή. Υπάρχουν παρόλα αυτά χώρες που προσφέρουν …γη και ύδωρ στους αθλητές τους αν κατακτήσουν ένα χρυσό μετάλλιο (κατά προτίμηση) ενώ κάποιες άλλες, όπως η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν τους δίνουν απολύτως τίποτα!
Οι Ομοσπονδίες των κρατών που επιθυμούν να βλέπουν τους αθλητές και τις αθλήτριές τους στα ψηλά σκαλοπάτια των βάθρων, όσο συχνότερα γίνεται, προκειμένου να τους δώσουν ένα έξτρα κίνητρο, για την προσπάθεια και τις θυσίες που κάνουν στο δρόμο για την κορυφή, προσφέρουν πριμ κατάκτησης χρυσού μεταλλίου, μία ανταμοιβή!
Κάθε «χρυσός Ολυμπιονίκης» αναμένεται, λοιπόν, να λάβει και χρήματα τα οποία όμως εξαρτώνται από την χώρα από την οποία προέρχεται.
Σύμφωνα με τον Independent όσοι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες κατάγονται από τη Σιγκαπούρη θα λάβουν ούτε λίγο ούτε πολύ το ποσό των 753.000 δολαρίων δηλαδή γύρω στα 668.000 ευρώ.
Ακολουθούν η Ινδονησία με 339.000 ευρώ, το Αζερμπαϊτζάν με 226.000 ευρώ , το Καζακστάν με 204.000 ευρώ , η Ιταλία με 164.000 ευρώ, η Γαλλία με 58.000 ευρώ, η Ρωσία με 61.000 ευρώ, η Νότιος Αφρική με 31.000 ευρώ, οι ΗΠΑ με 22.000 ευρώ, η Γερμανία με 17.000 ευρώ, ο Καναδάς 13.000 ευρώ με και η Αυστραλία με 13.000 ευρώ.
Όσο για την Ελλάδα, τα προνόμια αυτά οδεύουν προς εξαφάνιση καθότι κρίση! Η οικονομική κατάσταση της χώρας σε συνδυασμό με την αδιαφορία, τις περισσότερες φορές, του κράτους για τους εκπροσώπους μας, στέκονται εμπόδιο σε τέτοιες κινήσεις και όπως για παράδειγμα στη Μεγάλη Βρετανία (σε ό,τι αφορά τα ποσά) έτσι και στη χώρα μας τα πριμ …είναι μηδενικά!
Ωστόσο, τα κίνητρα περιστασιακά μπορεί …να ξεφεύγουν από το πλαίσιο του χρηματικού bonus! Για παράδειγμα, οι Νοτιοκορεάτες λαμβάνουν στρατιωτικές απαλλαγές και οι Γερμανοί εξασφαλίζουν δωρεάν μπύρα για όλη τους τη ζωή αν πάνε καλά στους αγώνες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου