Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας στην εκδήλωση αθλητικού και κοινωνικού χαρακτήρα «Be Active»

  • ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ  ΤΗΣ ΚΕΔΕ
  • ΠΑΤΟΥΛΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥ ΖΕΙΝ»

ΜΕ ΤΟ σύνθημα «Ελάτε να παίξουμε χάντμπολ και να προσφέρουμε» η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος κάλεσε όλα τα Σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές και  όλους τους συντελεστές του αθλήματος να δώσουν δυναμικό «παρών», σε μία προσπάθεια προαγωγής του αθλητικού πνεύματος αλλά και γνωριμίας με το άθλημα της χειροσφαίρισης.
Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο του προγράμματος Βe Active με συνδιοργανωτές την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την ΚΕΔΕ, την ΟΧΕ, τον Δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΑΝΔΑ, συμμετείχαν εκατοντάδες μικροί αθλητές από τις ομάδες της Ένωσης Χειροσφαιρίσης Αττικής, μεταξύ των οποίων και οι αθλητές χειροσφαίρισης των εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ του Αμαρουσίου.
Παράλληλα έγινε συλλογή τροφίμων για την «Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος», για το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Αθηναίων και συλλογή ειδών προσωπικής υγιεινής για το hot spot του Δήμου Τρικκαίων.
Επίσης οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν, για τον καρκίνο του μαστού και το σημαντικό ρόλο της άθλησης για την οστεοπόρωση και την διατροφή μέσα από ενημερωτικά έντυπα αλλά και για θέματα που σχετίζονται με τις Πρώτες Βοήθειες.

Πατούλης: «Είναι μία μέρα γιορτήςτου ευ αγωνίζεσθαι αλλά και του ευ ζειν»

Στην εκδήλωση αθλητικού και κοινωνικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία Κοτζιά. συμμετείχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «Η σημερινή πολύ πετυχημένη εκδήλωση είναι μία μέρα γιορτής του ευ αγωνίζεσθαι αλλά και του ευ ζειν. Μαζί με τους εκατοντάδες μικρούς αθλητές, τους γονείς τους αλλά και όλο τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτή την προσπάθεια στείλαμε όλοι ενωμένοι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας κυρίως στις νεότερες γενιές.

Η ΚΕΔΕ μέσω της εποικοδομητικής  συνεργασίας της, με το πρόγραμμα Be Active της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ( ΓΓΑ), ένωσε τις δυνάμεις της  με την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) και τον Δήμο Αθηναίων που είναι ο οικοδεσπότης αυτής της γιορτής, για την πραγματοποίηση αυτής της συμβολικής εκδήλωσης με στόχο τη διάδοση των αγαθών του αθλητικού πνεύματος αλλά και την ανάδειξη της ανθρωπιστικής διάστασης του αγωνίζεσθαι.
Επιθυμία μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και να τους δώσουμε το έναυσμα να προσφέρουν στο συνάνθρωπο και την κοινωνία μέσα από κοινωνικές δράσεις. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους πολίτες σε θέματα πρόληψης για ασθένειες που μαστίζουν όπως η οστεοπόρωση και ο καρκίνος του μαστού.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Κων/νο Δμητρακάκη Γυναικολόγο-Χειρουργό Μαστού στο ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ-Επίκουρο Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Αθηνών για την πολύτιμη συμβολή του σε αυτόν τον τομέα.
Ως Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ήταν υποχρέωση μας να συμβάλλουμε και εμείς με τον τρόπο μας σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση.
Θέλω να συγχαρώ όλους τους φορείς και κυρίως  την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος για την πρωτοβουλία αυτή και να υποσχεθώ ότι ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα είμαι πάντα δίπλα σε ανάλογες πρωτοβουλίες».
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο υπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο εθνικός εισηγητής του Be Active Διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Διονύσης Καρακάσης, ο πρόεδρος της ΟΧΕ Κωνσταντίνος Γκαντής, ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ Κωνσταντίνος Σταματιάδης ,η υπεύθυνη και συντονίστρια του Be Active  Φλοράνς Μοντίν   ,ο υπεύθυνος οικονομικών του προγράμματος Be Active της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μικέλ Ρομέρο, η αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Καλλιόπη Βέττα, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού –Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου φυλής Μαυροειδακος Ιωάννης.
Τις χορογραφίες της εκδήλωσης τις επιμελήθηκε η Νικόλ Καμζέλα από τη σχολή χορού Αμαρουσίου «Dance Nikol».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου