Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Στόχος η άνοδος στην Β΄ Εθνική για τον Μπάμπη Μυτσκίδη και τα κορίτσια του!

● ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΝΕΙ ΦΡΕΣΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΠΕΠ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

● ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ: «ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΩ!»

● ΙΩΣΗΦΙΔΗ: «ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΥΒΕΙ ΠΑΓΙΔΕΣ»

Η ΟΜΑΔΑ που τη νέα σεζόν στο τοπικό πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών της ΕΣΠΕ Πελοποννήσου προσδοκά να κάνει την έκπληξη ακούει στο όνομα Απόλλωνας. Η νέα δύναμη που φέτος μπαίνει ακόμη πιο δυνατά στο «παιχνίδι» επιδιώκοντας την άνοδο και αυτό φανέρωσαν και οι κινήσεις της θερινής μεταγραφικής περιόδου που έφεραν στο «τιμόνι» τον πολύπειρο προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη, σε επίπεδο παραγόντων πρόσωπα όπως η Βίκυ Καραμπάτσου και στο ρόστερ παίκτριες εγνωσμένης αξίας και που μαζί με το έμπειρο και νεανικό υπάρχον ρόστερ φιλοδοξούν να «παντρέψουν» εμπειρία και νιάτα ώστε να βγάλουν στο παρκέ το επιθυμητό αποτέλεσμα, που θα οδηγήσει στην άνοδο στην Β΄ Εθνική/ Περιφερειακό πρωτάθλημα!


Το ενισχυμένο ρόστερ, που επιβεβαιώνει τους υψηλούς στόχους και θα έχει στη φαρέτρα του ο Μπάμπης Μυτσκίδης στον Απόλλωνα αποτελείται από τα εξής νέα  πρόσωπα: Ερμιόνη Ιωσηφίδη (Π), Θεώνη Μπούνα (Λ), Βερόνικα Κοτσώρη (Δ), Μαρία Ταζούδη (Δ), Νίκη Καραχάλιου (Α), Ελένη, Εξηνταβελόνη (Α), Βασιλική Μπελογιάννη (Α), Γιώτα Χαλβατσιώτη (Α), Φωτεινή Αντωνοπούλου (Α), Μιράντα Κουτσουροπούλου (Κ). Οι δυο τελευτείς ήλθαν με υποσχετική από τον Μεσσηνιακό.
Οι νέες παίκτριες πλαισιώνονται από τις παλιές: Γιώτα Καραγλάνη (Π), Βάσω Θάνου (Λ), Άντζυ Καζάκη (Λ), Βίνα Νιάρχου (Κ), Μαρία Πλαγιανού (Κ), Βίκυ Κουφού (Α), Νίκη Σκορπιδέα (Α), Βούλα Καπόγλη (Α), Σάσα Σκαφιδά (Α), Δήμητρα Παπουτσή (Δ), Βασιλεία Πετράκη (Κ), Αποστολία Κυρτσάκη (Δ), Γωγώ Χριστοπούλου (Α).

Βάρος στις ακαδημίες με δωρεάν συμμετοχή

Παράλληλα στο σχεδιασμό του Συλλόγου που από φέτος λειτουργεί δωρεάν ακαδημίες, είναι να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα να μεταφέρει στις νέες γενιές πολύτιμα εφόδια ώστε στο μέλλον το μεσσηνιακό βόλεϊ να λάμψει!

Οι ακαδημίες του Απόλλωνα ξεκινούν από αύριο 1η Οκτωβρίου στο κλειστό του Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας στις 10-11 το πρωί.
Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Σύλλογος θα υπάρχει μόνο ετήσια εγγραφή (εφάπαξ 20€) για κάθε αθλητή-τρια, δεν υπάρχει μηνιαία συνδρομή, ενώ για πρώτη φορά σε Σύλλογο θα εφαρμοστεί η καρτέλα αθλητή, που θα αναγράφει το ιατρικό ιστορικό των αθλητών/τριων υπογεγραμμένο από ιατρούς και τις μετρήσεις ανάπτυξης του σώματος (εργομετρικές εξετάσεις δωρεάν από τον Σύλλογο) και διατροφικές συμβουλές υγείας, κατόπιν ανάλυσης σωματοδομής του κάθε παιδιού.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για έγγραφες 6945 592782, Βίκυ Καραμπάτσου.
Χθες το απόγευμα η «Φ» βρέθηκε στο κλειστό στάδιο της παραλίας στην προπόνηση του Απόλλωνα όπου συνομίλησε με τους νέους πρωταγωνιστές και τον προπονητή της ομάδας.

Μυτσκίδης: «Στόχος μας είναι η άνοδος»



Ο Μπάμπης Μυτσκίδης είναι ο ηγέτης στον πάγκο της γυναικείας ομάδας του Απόλλωνα. Προπονητής με εμπειρία, που έχει να παρουσιάσει αξιόλογο έργο μέσα από τις συνεργασίες του, κυρίως με γυναίκες ομάδες βόλεϊ. Για την σιτάρια να πούμε πως στο παρελθόν ο Μυτσκίδης διετέλεσε προπονητής σε πολλές ομάδες της Α1 Εθνικής κατηγορίας όπως οι ΑΕΚ, Ηρακλής Θεσσαλονίκης και Κηφισιά, ήταν προπονητής και team manager στην ομάδα του Παγκρατίου ενώ ως παίκτης διαθέτει μια αξιοσημείωτη παρουσία και διακρίσεις στις ομάδες των Ιώνων Νέας Ιωνίας, του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, του Πανερυθραικού και του Παγκρατίου. Υπήρξε, επίσης, προπονητής στην Αργυρούπολη, στον Δίωνα Κυπαρισσίας, ενώ τελευταίος του σταθμός ήταν πέρυσι ο Ακρίτας Καλαμάτας.
Για τη νέα του ομάδα και το σχεδιασμό που έχει ετοιμάσει μας είπε: «Θέλουμε να βελτιώσουμε ατομικά την καθεμία αθλήτρια, να καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο και στόχος μας είναι η άνοδος! Πρωτίστως θέλουμε η ομάδα να βελτιωθεί και αυτό που πραγματικά μπορεί να παίξει να το δείξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα…»
Η ευκολία ή η δυσκολία του πρωταθλήματος  είναι μια έννοια σχετική, αφού όπως μας εξήγησε ο Μπάμπης Μυτσκίδης κάθε κατηγορία έχει τις δικές της παραμέτρους, τους δικούς της κανόνες και όταν μια ομάδα μπορεί να ανταπεξέλθει μπορεί και να ξεχωρίσει τόσο ώστε να πετύχει τους στόχους που έχει βάλει: «Το εύκολο είναι σχετικό! Τα φαβορί και οι τίτλοι δεν λένε τίποτα. Όλα γίνονται μέσα στο 9Χ9!
Εάν δεν είσαι καλός και σοβαρός μπορεί να σου κάνει ζημιά οποιοσδήποτε! Θεωρώ πως πρέπει να περάσει η φιλοσοφία στην ομάδα, αυτή είναι και η δουλειά μου, πως πρέπει να είμαστε σοβαροί. Από εμάς εξαρτάται, εάν θα είμαστε σοβαροί, ποιος θα μας δυσκολέψει και ποιος όχι.»
Με τελευταία προσθήκη αυτή της Βίκυς Καραχάλιου, το ρόστερ ολοκληρώθηκε και είναι μάλιστα ένα από τα πιο γεμάτα και ανταγωνιστικά της τοπικής κατηγορίας «Έχουμε κλείσει το ρόστερ. Ήδη είναι μια ομάδα με έμπειρες αθλήτριες και μικρές σε ηλικία και αυτό πρέπει να το δέσουμε ώστε να βγει ένα προκύψει σώμα.»
Όσο για τη δική του πινελιά; «Αυτό που εγώ θα πρέπει να δώσω στον Απόλλωνα είναι τη δυνατότητα να παίξει σωστό και ποιοτικό βόλεϊ. Εάν παίξει σωστό βόλεϊ θα έρθουν και τα αποτελέσματα.»
Μετρώντας ήδη αρκετές ημέρες στο τερέν ο Μπάμπης Μυτσκίδης ξεκινά σιγά σιγά το δεύτερο στάδιο του μονταρίσματος επιδιώκοντας να κλείσει και κάποια φιλικά παιχνίδια. Πρώτο φιλικό τεστ για τις παίκτριες του Απόλλωνα έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή στις 6 το απόγευμα με αντίπαλο τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, που θα βρει αντιμέτωπο και στο επερχόμενο πρωτάθλημα, η ημερομηνία έναρξης του οποίου ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί…
Κατά την πρόσφατη κλήρωση στο Άργος πάντως, η κληρωτίδα ανέδειξε πρώτο αντίπαλο της χρονιάς για τον Απόλλωνα τον Σπαρτιατικό που επίσης παρουσιάζεται ενισχυμένος φέτος, ενώ τα άλλα ζευγάρια της πρώτης αγωνιστικής είναι οι: ΑΣΠ Τρίπολης - ΝΟ Καλαμάτας και ΝΟ Πύλου - Δίωνας Κυπαρισσίας.


Καραχάλιου: «Με στήριξανκαι θέλω να τους στηρίξω!»

Μια από τις πιο έμπειρες αθλήτριες του Απόλλωνα είναι το νέο και πιο πρόσφατο απόκτημα που ακούει στο όνομα Νίκυ Καραχάλιου. Η έμπειρη Ακραία, αναμένεται να δώσει μια έξτρα νότα επιθετικότητας στην ομάδα, με την εμπειρία της στα εθνικά πρωταθλήματα και δεν αποκλείεται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος του συλλόγου στο νέο πρωτάθλημα.
Η Νίκυ Καραχάλιου μίλησε χθες στη «Φ» για τη μεταγραφή της, τη νέα κατηγορία υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχουν οι ακαδημίες και βεβαίως το βάρος που ρίχνει ο Απόλλωνας ξεκινώντας ακόμα πιο οργανωμένα από φέτος την μετάδοση πολύτιμων γνώσεων στα νέα παιδιά. «Είμαι πολύ χαρούμενη που ήρθα σε μια ομάδα που ξεκινά τώρα, με καλές βάσεις, έχει αυτά που θέλω να έχει μια ομάδα, δηλαδή να αγαπά αυτό που κάνει, να στηρίζει πολύ και να θέλει να βασιστεί στον κορμό που ήδη έχει και να δίνει μεγάλη βάση στις Ακαδημίες. Οι ακαδημίες είναι το μέλλον κάθε ομάδας.»
Για το νέο πρωτάθλημα μας, τα κίνητρα που την οδήγησαν στη νέα αυτή συνεργασία και τα πρόσωπα κλειδιά, δήλωσε: «Δεν γνωρίζω αυτές τις κατηγορίες, αλλά εμείς έχουμε έναν στόχο, να ανέβουμε, να παίξουμε και να το ευχαριστηθούμε. Ερχόμαστε στις προπονήσεις οι οποίες είναι υπεραρκετές για μια ομάδα τέτοιας κατηγορίας. Τον προπονητή τον γνωρίζω από πέρυσι και είχαμε μια άψογη συνεργασία, κι αυτό ήταν ένα από τα μεγάλα κίνητρα για να έρθω στην ομάδα. Όπως επίσης με την συμπαίκτριά μου, Ερμιόνη Ιωσηφίδη, με την οποία επίσης πέρυσι είχαμε μια άψογη συνεργασία και με την Βίκυ Καραμπάτσου, η οποία μας στήριξε πάρα πολύ την περσινή χρονιά, η οποία ήταν από τις λίγες που μας στήριξαν και μας βοήθησαν να βγάλουμε την χρονιά. Γι’ αυτό κι εγώ θέλω να τους βοηθήσω και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ, γιατί με στήριξαν και θέλω να τους στηρίξω!»
Μάλιστα, η Καραχάλιου θα έχει ενεργό ρόλο στις ακαδημίες του Απόλλωνα καθώς μαζί με τον προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη και πιθανόν μια ακόμη αθλήτρια του συλλόγου θα ηγηθούν του σπουδαίου εγχειρήματος μετάδοσης γνώσεων, αξιών, ικανοτήτων και δεξιοτήτων, και παράλληλα εκγύμνασης της νέας γενιάς. Επ’ αυτού μας είπε: «Θα μαζέψουμε όσο πιο πολλά παιδιά μπορούμε και θα τους δείξουμε όλα όσα έχουμε μάθει εμείς όλα αυτά τα χρόνια στα γήπεδα.» 

Ιωσηφίδη: «Το τοπικό
πρωτάθλημα κρύβει παγίδες»

Στο ίδιο μήκος κόμματος και οι δηλώσεις της Ερμιόνης Ιωσηφίδη, που επίσης έρχεται να γεμίσει το οπλοστάσιο του Απόλλωνα με εμπειρία και γνώση αρκετών χρόνων στα εθνικά πρωταθλήματα. Η έμπειρη πασαδόρος «Κατ’ αρχήν χαιρόμαστε πάρα πολύ που συνεργαζόμαστε και πάλι με συγκεκριμένους ανθρώπους, όπως η Βίκυ Καραμπάτσου και ο Μπάμπης Μυτσκίδης. Κάνουμε πάνω απ’ όλα αυτό που αγαπάμε. Στόχος είναι σίγουρα η άνοδος κατηγορίας. Εύχομαι να έχουμε μια καλή πορεία και σεζόν χωρίς τραυματισμούς, να δουλεύουμε όλες μαζί και να διατηρήσουμε το καλό κλίμα που υπάρχει.»
Έχοντας εμπειρία από το τοπικό πρωτάθλημα, παίζοντας σε ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά και την Α2 Εθνική κατηγορία όπου πέρυσι πήρε στις πλάτες της σχεδόν αποκλειστικά το βαρύ φορτίο της πρώτης πασαδόρου, η Ερμιόνη Ιωσηφίδη μας εξήγησε πως καμία κατηγορία δεν είναι εύκολη ανεξαρτήτου εμπειρίας: «Κάθε κατηγορία έχει τις δικές της δυσκολίες. Θεωρώ ότι πρέπει να δουλεύεις σε όλα τα επίπεδα. Προσωπικά θεωρώ ότι το τοπικό πρωτάθλημα κρύβει παγίδες, είναι πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με Β΄ εθνική ή Α2! Πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος, δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν γιατί είναι πολύ εύκολο το βόλεϊ να γίνει αντι-βόλεϊ και να δούμε πράγματα που ούτε εμείς τα περιμένουμε…
Θεωρώ όμως ότι με την καθοδήγηση του κόουτς, επειδή ξέρω ότι δουλεύουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο όλα αυτά τα κακώς κείμενα θα τα αποφύγουμε!»
Τέλος, για τα πρόσωπα στο ρόστερ μας είπε: «Ότι υπέγραψε και η Καραχάλιου στην ομάδα είναι επίσης πολύ καλό και περιμένουμε πως και πως την επιστροφή της Εξηνταβελόνη που γέννησε, ώστε όλες μαζί να δέσουμε σαν ομάδα.»



Μεγάλωσε κι άλλοη οικογένεια του Απόλλωνα!

Κι άλλα γεννητούρια έρχονται να «μεγαλώσουν» περισσότερο και να χαροποιήσουν την οικογένεια του Απόλλωνα!
Μετά την Ελένη Εξηνταβελόνη που αρκετά σύντομα αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά και την γέννηση του γιού της, έφτασε η ώρα για την  ακραία Νίκη Σκορπιδέα να αποκτήσει το ρόλο της μανούλας! Η Νίκη Σκορπιδέα και ο σύζυγός της Νίκος Μπεχράκης απέκτησαν προ ημερών το πρώτο τους παιδί, μια όμορφη και υγιέστατη  κορούλα και πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Συγχαρητήρια…


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου