Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Στις εργασίες του Σεμιναρίου κολύμβησης τρεις προπονητές του Άργη Καλαμάτας

Ξεκίνησε σήμερα το Σεμινάριο κολύμβησης για προπονητές, το οποίο διοργανώνει η ΚΟΕ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών (ΣΕΠΚΥΣΚ). Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) στο Μαρούσι και σε αυτή έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκδήλωση περισσότεροι από 300 Έλληνες προπονητές κολύμβησης, που έδειξαν καθολικό ενδιαφέρον για τους ομιλητές και γενικά για το περιεχόμενο αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Στις εργασίες του Σεμιναρίου, έχουν κληθεί να παρευρεθούν ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός και άλλοι εκπρόσωποι σημαντικών φορέων που ασχολούνται με τον αθλητισμό στην Ελλάδα.
Για την εκδήλωση μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Σαρακατσάνης και ο Χριστόδουλος Χούμας, ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας σε επίπεδο κολύμβησης.
Ο κ. Σαρακατσάνης υποστήριξε τα εξής: «Περισσότεροι από 300 προπονητές κολύμβησης από όλη την Ελλάδα εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον, καθολικό θα έλεγα που αναγκαστήκαμε να αρνηθούμε τη συμμετοχή σε κάποιους Έλληνες προπονητές, γιατί δεν επαρκούν οι θέσεις στο χώρο που έχουμε στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μαγνήτης γι’ αυτήν την επιτυχία του συγκεκριμένου σεμιναρίου ήταν οι παγκοσμίας κλάσης ομιλητές που έρχονται για την εκδήλωση αυτή, οι οποίοι είναι κορυφαίοι στο είδος τους και άνθρωποι παγκόσμιας αναγνώρισης. Μεγάλες προσωπικότητες. Σε κάθε σύνεδρο, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος θα δώσει ένα πιστοποιητικό συμμετοχής και φυσικά όλες τις ομιλίες του τριημέρου».
Ο κ. Σαρακατσάνης υποστήριξε επίσης ότι: «Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος προχωρά και ένα πρόγραμμα e- learning (δηλαδή εκπαίδευσης μέσω υπολογιστή) με μια πλατφόρμα την οποία ετοιμάζεται να παρουσιάσει πολύ γρήγορα στους προπονητές κολύμβησης. Είναι αλήθεια ότι μείναμε λίγο πίσω στο θέμα της εκπαίδευσης των προπονητών. Ο κόσμος διψάει για γνώση. Δεν περίμενα τέτοια αποδοχή. Αυτό το καθολικό ενδιαφέρον μας δημιουργεί σαν Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, κάποιες ευθύνες. Θεωρούμε ότι πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο κομμάτι αυτό γιατί εάν οι προπονητές μας είναι σωστά εκπαιδευμένοι τότε το αποτέλεσμα που θα έχουμε θα είναι πάρα πολύ υψηλό. Πιστεύω λοιπόν, ότι με το πρόγραμμα αυτό του e-learning μπορούμε πραγματικά να βάλουμε τις βάσεις για να δημιουργηθεί μία βάση πολύ υψηλού επιπέδου προπονητών στη χώρα μας».
Για το προπονητικό σεμινάριο στο Μαρούσι μίλησε και ο τεχνικός σύμβουλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κ. Χριστόδουλος Χούμας. «Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση η οποία γίνεται μαζί με τη συνεργασία του Συνδέσμου Προπονητών κολύμβησης της χώρας μας. Είναι μια εκδήλωση στην οποία υπήρξε καθολικό ενδιαφέρον , με πάνω από 300 συνέδρους. Γεγονός πως θα μας βοηθήσει στην κυριολεξία να ανταποκριθούμε στο μεγάλο στόχο τον οποίο έχουμε και δεν είναι άλλος από τη σοβαρή εκπαίδευση των προπονητών κολύμβησης στην Ελλάδα».

 Στις εργασίες του Σεμιναρίου συμμετέχουν και τρεις προπονητές του Άργη Καλαμάτας Νίκος Λυμπέρης, Φωτεινή Πετρακάκου και Βάσω Τσακάκου (φωτό).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου