Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ένας Μεσσήνιος έφερε τα πάνω κάτω στην ΕΠΟ και το ποδόσφαιρο!!!

  • ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 5 ΜΗΝΩΝ
  • ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Η ΕΠΟ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ FIFA ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 

Ο ΒΙΚΤΟΡΑΣ Μητρόπουλος «ξαναχτύπησε» και αυτή τη φορά έφερε τα πάνω κάτω στο ελληνικό ποδόσφαιρο!!! Με την ατάκα: «δέκα άνθρωποι διοικούν το ποδόσφαιρο, πρέπει να επανέλθει η νομιμότητα» εμφανίζεται ως οπαδός της κάθαρσης και με την προσφυγή του ως μέλος του ερασιτεχνικού σωματείου Αιγάλεω, ζήτησε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης (5μηνης θητείας), προκειμένου να διενεργηθούν οι περιβόητες εκλογές στην ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Η προσφυγή Μητρόπουλου
Προ 24ωρου ο Βίκτορας Μητρόπουλος ζήτησε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης για τον ίδιο λόγο με την αντιπολίτευση (να διεξαγάγει αυτή τις εκλογές της ΕΠΟ), αλλά για διάστημα πέντε μηνών και όχι 10 ημερών όπως ζήτησε η αντιπολίτευση, προκειμένου «η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου να γίνει με πλήρη τήρηση της νομιμότητας». Για αυτό, άλλωστε ζητείται και η ακύρωση των εκλογών. Ώστε η διεξαγωγή τους να γίνει με τον νόμο του 2004 και όχι με το καταστατικό της ΕΠΟ, το οποίο, με τον νόμο Κοντονή «πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία».
Ο κ. Μητρόπουλος σχολίασε, εξάλλου, πως «δέκα άνθρωποι διοικούν το ποδόσφαιρο, πρέπει να επανέλθει η νομιμότητα», ενώ ο δικηγόρος Νίκος Κυρκούδης, ωστόσο, του απάντησε «δεν μπορούμε να ζητάμε τη νεκρανάσταση του νόμου», αναφερόμενος στον νόμο Ορφανού!

Ορίστηκε προσωρινή
Στο μεταξύ ορίστηκε η νέα διοίκηση με την ΕΠΟ να ανακοινώνει την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, χθες ανακοινώθηκε επίσημα η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, που κατά τη προχθεσινή συνεδρίασή του κήρυξε άκυρες τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και ανέβαλε κατά δύο μήνες τις εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης στην Ομοσπονδία.
Αναλυτικά η απόφαση: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε την υπ' αριθμόν 120/12-10-2016 απόφαση.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Προσφυγή για ματαίωση των εκλογών ΕΠΟ-αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης, των: 1. Βίκτωρα Μητρόπουλου και 2. του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία Αθλητικό Σωματείο Κηφισιά 2010, κατά: 1) Της από 12-9-2016 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) που αφορά: α) Την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-μελών της ΕΠΟ για την εκλογή της Εκλογικής της Επιτροπής του άρθρου 58 του Καταστατικού για τις 14 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης. β) Την σύγκλιση της Ειδικής Εκλογικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. για την Εκλογή Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Ε.Ε. της ΕΠΟ και Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου και τακτικών και αναπληρωματικών μελών Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης, για τις 26 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο της Γεωγιούπολης Χανίων. γ) Κάθε άλλης απόφασης που αφορά την διενέργεια εκλογών στις 26-10-2016.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Συνεκδικάζοντας παρόντων των διαδίκων, την υπό κρίση προσφυγή-αίτηση και την επικουρικώς ασκηθείσα ανταίτηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Απορρίπτει την προσφυγή-αίτηση του πρώτου των προσφευγόντων αιτούντων Βίκτωρα Μητρόπουλο και επιβάλλει σ’ αυτόν τη δικαστική δαπάνη της ΕΠΟ, την οποία ορίζει στο ποσόν των τετρακοσίων (400) ευρώ.
Δέχεται, κατά πλειοψηφία, την προσφυγή-αίτηση του προσφεύγοντος αθλητικού σωματείου, με την επωνυμία «Αθλητικό Σωματείο Κηφισιά 2010» κατά το πρώτο αίτημα αυτής.
Κηρύσσει άκυρη, κατά πλειοψηφία, την από 12-9-2016 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), με την οποία αυτή συγκάλεσε: α) στις 14 Οκτωβρίου 2016, σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης Αττικής, Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-μελών της, για την εκλογή της Εκλογικής Επιτροπής, του άρθρου 58 του Καταστατικού της ΕΠΟ και β ) στις 26-10-2016 σε ξενοδοχείο της Γεωργιούπολης Χανίων, Ειδικής Εκλογικής Συνέλευσης των Ενώσεων-μελών της ΕΠΟ για την εκλογή Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Ε.Ε. και Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου, και τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης, της Ομοσπονδίας.
Δέχεται εν μέρει, κατά πλειοψηφία, την προσφυγή-αίτηση, κατά το δεύτερο αίτημα αυτής, ως προς το δεύτερο των προσφευγόντων, και την επικουρικώς ασκηθείσα ανταίτηση της ΕΠΟ, για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Διορίζει προσωρινή Διοίκηση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τους, 1) Στράτο Γεώργιο, 2) Σφακιανάκη Στυλιανό, 3) Αγραφιώτη Δημήτριο, 4) Σκαρτάδο Γεώργιο, 5) Κασιμάτη Γεώργιο, 6) Δομάζο Δημήτριο, 7) Καμάρα Αριστείδη, 8) Μαχλά Νικόλαο , 9) Βαλαώρα Ιωάννη, 10) Τουντσιάρη Θεοφάνη, 11) Παναγιωτάκη Βασίλη, 12) Τζανόπουλο Μιχαήλ, 13) Γαβριηλίδη Δαμιανό, 14) Παππά Ιωάννη, 15) Καραβασίλη Χρήστο, 16) Παπαπετρίδη Αντώνιο, 17) Γκίτσιο Κων/νο ,18) Βακάλη Νικόλαο, 19) Βούρβαχη Γεώργιο, 20) Δημητρίου Παναγιώτη, 21) Σταράκη Γεώργιο ως τακτικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, και τους 1) Αλεξόπουλο Παναγιώτη, 2) Δαμουράκη Ιωάννη, 3) Βουγίδη Αντώνιο, 4) Χαραλαμπίδου Γαρουφαλιά, 5) Κονταρίδη Χρήστο, 6) Μαρίνο-Ξανθό Κων/νο, 7) Τσιχριτζή Μιχαήλ, 8) Παπακωνσταντίνου Ιωάννη, 9) Βούλγαρη Αργύρη και 10) Ψαρόπουλο Σταύρο, ως αναπληρωματικά μέλη.
Ορίζει τη διάρκεια της θητείας, της ως άνω προσωρινής διοίκησης της ΕΠΟ, σε δύο (2) μήνες- αρχομένης αυτής από του διορισμού της- με εντολή και αρμοδιότητα σε αυτήν, να επιμεληθεί των τρεχουσών και ανεπίδεκτων αναβολής υποθέσεων της ΕΠΟ, για την ομαλή και απρόσκοπτη, κατά το Καταστατικό, λειτουργία αυτής, να διενεργήσει εντός του ιδίου χρόνου Αρχαιρεσίες, για την εκλογή των νέων καταστατικών οργάνων της, ως το Καταστατικό της ΕΠΟ και οι κείμενες διατάξεις προβλέπουν, ιδίως δε εκείνες του άρθρου 24 του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 30 παρ. 2 του ν. 3262/2004 και ισχύει, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 15 του ν. 4326/2015 και στο άθλημα του ποδοσφαίρου, προσαρμόζοντας παραλλήλως εντός του αυτού ως άνω χρόνου το Καταστατικό της Ομοσπονδίας, στις κείμενες διατάξεις και ιδία σε αυτές του άρθρου 24 του ν. 2725/1999 ως ανωτέρω αναφέρεται».


Ελευθεριάδης: «Απορρίπτω
συλλήβδην την οικογένεια Μητρόπουλου»
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ Δημήτρης Ελευθεριάδης πέρασε στην επίθεση και με ανακοίνωση του καταφέρεται εναντίον της οικογένειας Μητρόπουλου, τόσο εναντίον του ιδίου του Βίκτωρα Μητρόπουλου που έκανε την προσφυγή για ακύρωση των εκλογών, αλλά και κατά του αδερφού του Θωμά που φέρεται να κινείται παρασκηνιακά υπέρ της αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας επιτίθεται και στον Ευάγγελο Γραμμένο υποψήφιο πρόεδρο από την αντιπολίτευση για την δήλωση που έκανε για τον Βίκτωρα Μητρόπουλο ("χρησιμοποιήθηκε ως «άσος στο μανίκι»").
«Χαίρομαι ιδιαιτέρως διότι με τη σημερινή του δήλωση για τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, ο κ. Γραμμένος ακυρώνει έστω και κατά το ήμισυ την οικογένεια Μητρόπουλου. Μόλις ακυρώσει και το υπόλοιπο μισό, τον μεγάλο αδελφό, που τον σέρνει από τη μύτη, του υπαγορεύει όλες του τις επιλογές και τον οδηγεί στην καταστροφή, θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την ελευθερία», τονίζει και Ακόμη, επειδή ο κ. Γραμμένος στην ανακοίνωσή του αναρωτιέται αν οραματίζομαι μια Ομοσπονδία υποχείριο νομικίστικων τερτιπιών, που θα ενεργοποιεί κατά το δοκούν ανενεργούς νόμους, θα ήθελα να μου πει αν θυμάται: Ποια Ένωση έχει από το 2005 συμπεριλάβει στο καταστατικό της τον περίφημο και ανενεργό νόμο Ορφανού και δεν έχει το εναρμονίσει όπως όλες οι ΕΠΣ με τις επιταγές της FIFA και της UEFA; Επειδή έχει περάσει καιρός και μπορεί να έχει ξεχάσει, όπως συνηθίζει, θα του θυμίσω εγώ: Η ΕΠΣ Μακεδονίας της οποίας είναι πρόεδρος. Θυμάται μήπως τι αναφέρει το άρθρο 26α του καταστατικού της Ένωσης της οποίας είναι πρόεδρος; Μάλλον το έχει… ξεχάσει. Ας το διαβάσει, λοιπόν».
Τέλος, ο κ. Ελευθεριάδης εξέφρασε την αισιοδοξία του για νίκη στις εκλογές της ΕΠΟ όποτε και αν λάβουν χώρα: «Και για να μην έχει αγωνία ο κ. Γραμμένος ας συγκρατήσει και το τελευταίο: Δήλωνα, δηλώνω και θα είμαι μαζί με την παράταξή μου νικητής στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Όποτε και όπου και αν γίνουν»

Προσωρινή διοίκηση …
μακράς πνοής ζητά ο Κοντονής!
Προσωρινή διοίκηση μακράς πνοής ζητά από τις FIFA και UEFA να ορίσουν ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, παίρνοντας θέση για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Ειδικότερα, η δήλωση του υφυπουργού αθλητισμού: «Το ανώτατο θεσμοθετημένο δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου, το Διαιτητικό Δικαστήριο, με τη σύμπραξη των νομικών εκπροσώπων της ΕΠΟ, αποφάσισε χθες, εντός του πλαισίου του αυτοδιοίκητου, τη συμμόρφωση με τον υφιστάμενο εθνικό νόμο, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον εκλογές μπορούν να διεξαχθούν νόμιμα μόνον υπό τις προβλεπόμενες κείμενες διατάξεις.
Είναι προφανές ότι η διοίκηση της ΕΠΟ, για λόγους που η ίδια γνωρίζει και όλοι αντιλαμβανόμαστε, με την ψήφο της στο Διαιτητικό Δικαστήριο ουσιαστικά υποθήκευσε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το πολυδιαφημισμένο καταστατικό της και ενταφίασε οριστικά τους ισχυρισμούς περί δήθεν προσπάθειας της Κυβέρνησης να παρέμβει στα «εσωτερικά» της.
Από τον Μάιο του 2015 έχω εκφράσει εγγράφως σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ την πεποίθησή μου ότι μόνον η επιτροπεία με προσωρινή διοίκηση μακράς πνοής, που οι ίδιες θα διορίσουν, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες υγιούς δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας στο ελληνικό ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Τώρα είναι η ώρα να το συνειδητοποιήσουν και να το πράξουν.
Τις καλώ και πάλι να παρέμβουν τάχιστα, με ριζοσπαστικές λύσεις, και επιλογές διαφάνειας και αξιοκρατίας, προκειμένου επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο να απαλλαγεί από τις σοβαρές παθογένειες δεκαετιών».

ΕΠΟ σε Κοντονή: «…η αντίδραση FIFA - UEFA
θα ήταν καταστροφική για το ελληνικό ποδόσφαιρο»
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση-δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού και μέσω επίσημης θέσης -όχι ανακοίνωσης – βρέθηκαν ξανά σε αντιπαλότητα!!!
Η θέση της ΕΠΟ αναφέρει: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου είναι το ανώτατο εγχώριο ποδοσφαιρικό δικαστικό όργανο το οποίο λειτουργεί εντός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Όπως είναι γνωστό στην σύνθεσή του συμμετέχουν εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί και διαιτητές, που επιλέγονται από τους εκάστοτε διαδίκους.
Σε κάθε σύνθεση που εξετάζει τις όποιες υποθέσεις συμμετέχουν τρεις τακτικοί δικαστές και δύο διαιτητές από κάθε διάδικο, μέσω της υπάρχουσας λίστας, που είναι από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του οργάνου αναρτημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ. Ο τρόπος λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου καθορίστηκε εξ' αρχής, και εξακολουθεί να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, από τους τακτικούς δικαστές.
Όπως σε όλες τις προηγούμενες υποθέσεις που εξετάστηκαν και εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις, οι συνεδριάσεις του διεξάγονται χωρίς την παρουσία των διαδίκων ή των πληρεξουσίων δικηγόρων. Ουδέποτε και σε καμία εκδοθείσα απόφαση που έχει ληφθεί κατά πλειοψηφία δεν έχει ανακοινωθεί, όπως προβλέπει ο τρόπος λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, ποιο μέλος του ψήφισε υπέρ ή κατά κάποιας απόφασης.
Συνεπώς, προκαλεί τεράστια εντύπωση το πώς ο κ. Κοντονής γνωρίζει και μάλιστα ανακοινώνει με επισημότητα τι ακριβώς ψήφισαν τα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου στη συγκεκριμένη υπόθεση. Προφανώς η ενημέρωση και η γνώση του για την εσωτερική λειτουργία του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου προκύπτει από την ανάγκη του να απολογηθεί σε αυτούς που κατέστρεψε και άδειασε με τις ενέργειές του, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους θεωρούσαν βέβαιη την… άλωση της ΕΠΟ.
Ενέργειες που επιβεβαιώνονται πλήρως και από τη σημερινή του ανακοίνωση, με την οποία αποδέχεται κατά το ήμισυ την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, το τμήμα της που αφορά στον διορισμό διοικούσας επιτροπής, αλλά όχι και το υπόλοιπο περί εναρμόνισης του καταστατικού της ΕΠΟ με παλαιότερους και ανενεργούς αθλητικούς νόμους, αφού ξέρει ότι σε μια τέτοια περίπτωση η αντίδραση εκ μέρους των FIFA και UEFA θα ήταν ακαριαία και συνάμα καταστροφική για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Συνεδριάζει την Παρασκευή
για την ΕΠΟ η FIFA
Η FIFA που θεωρεί παράνομη την προσωρινή διοίκηση που ορίστηκε στην ΕΠΟ με απόφαση του τακτικού δικαστηρίου, λόγω παραβίασης του  αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, θα συνεδριάσει την Παρασκευή προκειμένου να ορίσει δίκη της προσωρινή διοίκηση, η οποία θα έχει ως εντολή να οδηγήσει άμεσα την Ομοσπονδία σε εκλογές.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ενημέρωσε ότι θα μεταβεί στην έδρα της FIFA, ώστε να παραδώσει στα κλιμάκια της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας το φάκελο της Ελλάδας και αυτό σημαίνει ότι αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις για τα διοικητικά στο ποδόσφαιρο της χώρας, καθώς υπάρχουν αρκετά ανοιχτά μέτωπα.
Μέσα από την προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κουτσοκούμνης ενημέρωσε σήμερα σχετικά με τα τελευταία δεδομένα γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Το θέμα των νέων δεδομένων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ θα εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΦΙΦΑ σε συνεδρία του την Παρασκευή. Μέχρι τότε... δεν μπορούμε να προβούμε σε οποιεσδήποτε δηλώσεις ή εκτιμήσεις. Σχετική έκθεση με ανάλυση της κατάστασης έχει αποσταλεί προς το ΔΣ ΦΙΦΑ. Ευχαριστώ όλους τους φίλους για την κατανόηση.»

Όπως και να ’χει πάντως το ζήτημα, ό,τι και αν τελικά συμβεί οι δύο Μεσσήνιοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες Βίκτωρας και Θωμάς Μητρόπουλος πρωταγωνιστούν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο όσων διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από πολλά χρόνια αποχής…


Με πληροφορίες από το internet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου