Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ναυτοπροσκοπική λέμβο απέκτησε το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμάτας

Την δική του ναυτοπροσκοπική λέμβο απέκτησε το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμάτας.
Η τελετή καθέλκυσης πραγματοποιήθηκε στο χώρο  του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, αφού προηγήθηκε αγιασμός από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο.
Στη συνέχεια στα πλαίσια ενός προσκοπικού τυπικού, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ονόματος της λέμβου από την κυρία Βικτωρία Καρέλια και ακολούθησε η  καθέλκυση.  Χαιρετισμούς απεύθηναν ο κ. Ηλίας Λαδάς, μέλος του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, η κ. Καρέλια η οποία αναφέρθηκε στην αξία του προσκοπισμού και στα πολλαπλά οφέλη στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Χάρης Βγενής, πρόεδρος του Δημ. Λιμενικού Ταμείου. 
Ο κ. Βγενής μετέφερε τις ευχές του δημάρχου κ. Νίκα, τόνισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και προσκόπων, ενημέρωσε οτι είδη έχει παραχωρηθεί χώρος λιμενισμού της λέμβου, ενώ κλείνοντας ανέφερε ότι η δημοτική αρχή θα βρίσκεται πάντα κοντά στους προσκόπους και στα προβλήματα που απασχολούν το Σώμα. Να σημειωθεί οτι η λέμβος αποτελεί δωρεά της κ. Καρέλια μετά από σχετικό αίτημα του 6ου συστήματος.
Στην τελετή παραβρέθηκαν πρόσκοποι από την Περιφέρεια Ανατολικής Πελοποννήσου, πρόσκοποι των τοπικών συστημάτων καθώς και γονείς των παιδιών. 

Οι Πρόσκοποι ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης : 1) το catering "Αρχόντισσα" , 2) το Ι.Ε.Κ. "Ορίζων" , 3) το εστιατόριο του Ν.Ο.Κ, 4) το βιβλιοπωλείο "Μακρής" καθώς και τη διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας,  κ. Μαρία Κρόμπα, για την παραχώρηση του εκπαιδευτηρίου προς διαμονή των προσκόπων που φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου