Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ Η «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80»

Άξιοι πρωταθλητές Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.και τη φετινή χρονιά οι έφηβοι!

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΡΟΓΩΝΑΣ: «ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ»

ΑΞΙΟΙ νικητές στο κατάμεστο Δημοτικό Γυμναστήριο Σπάρτης αναδείχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης οι έφηβοι της «Καλαμάτα 80, κερδίζοντας στο μεγάλο τελικό του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. με 54-48 την ομάδα του Λακωνικού.
Για πέμπτη και πλέον χρονιά η ομάδα του Αλέξη Κορογώνα σηκώνει την κούπα του πρωταθλητή στο πρωτάθλημα εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. συνεχίζοντας έτσι την επιτυχημένη παράδοση που έχει στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης, όπου κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί με το …σπαθί της!
● Διαιτητές: Τσιμπούρης – Καραμπάγιας
Δεκάλεπτα: 8-16, 16 – 31, 31 – 43, 48 – 54
ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ (Σφυρής): Κουτράκος, Ρηγάκος, Χριστοδουλάκος 13 (3 τρ.), Λιναρδάκης, Μετούσι (2 τρ.), Μπάχα 28 (4 τρ.), Αγγουράς 5 (1 τρ.), Θεοδωρόπουλος, Μηλιάκος, Μπαρταια.
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80» (Κορογώνας): Βουγιούκος 3 (1 τρ.), Μπούνας 3 (1 τρ.), Μελάς, Καρούτας 5 (1 τρ.), Καραγιαννίδης 9 (2 τρ.), Μαυροειδής 5, Γεωργουλάκος 5(1 τρ.), Κατσαρέας 24.


Με φιλική συμπαράσταση
από την κερκίδα
Ευχάριστη νότα και δείγμα αθλητικής αλληλεγγύης η παρουσία στην κερκίδα του ΚΓ Σπάρτης των αθλητών της παιδικής ομάδας του Ακάδημου Καλαμάτας. Η αποστολή επιστρέφοντας από τη Μονεμβασιά όπου έκανε νικηφόρο πέρασμα από την έδρα του Α.Ο Κάστρου Μονεμβάσιας, τον οποίο κέρδισε 46 -75, ολοκληρώνοντας έτσι τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της με τον ιδανικότερο τρόπο για το 2016, έκανε στάση Σπάρτη!
Στα αρνητικά οι ύβρεις και τα συνθήματα από νεολαίους που βρέθηκε στο ΚΓ Σπάρτης κατά των παικτών της καλαματιανής ομάδας…

Αλέξης Κορογώνας:
«Ήμασταν ανώτεροι σαν ομάδα…»

Ο εκ των πρωτεργατών της σημαντικής αυτής επιτυχίες, στο νευραλγικό κομμάτι της ανάπτυξης, Αλέξης Κορογώνας εξήγησε πως …ο πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» για την ομάδα του επετεύχθη χάρη στην πειθαρχία, την άρτια τεχνική κατάρτιση των αθλητών του και την ανωτερότητά της έναντι του αντιπάλου.
«Ήταν δύσκολο ματς, σε ένα γεμάτο γήπεδο και εκτός έδρας για μας!
Είχαμε καλούς αντιπάλους, αλλά δείξαμε τις δυνατότητες μας στο α΄ ημίχρονο και χαρακτήρα στο β΄ που αντέξαμε στην πίεση. Θεωρώ ωστόσο ότι λόγω έδρας συναντήσαμε κάποια αντίσταση, εάν δηλαδή παίζαμε στην έδρα μας θα ήταν αρκετά πιο εύκολο!»
Στην επανάληψη, οι πιτσιρικάδες του Θεόδωρου Σφυρή του Λακωνικού, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και γύρισαν το παιχνίδι από μία διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 19 πόντους, με μπροστάρη το Μιχάλη Μπάχα που με 28 πόντους και 4 τρίποντα οδηγούσε τον Λακωνικό γήπεδο.
Που θεωρεί πως κρίθηκε το παιχνίδι; «Ήμασταν ανώτεροι σαν ομάδα και ήταν πολύ καλός ο Κατσαρέας! Στο ημίχρονο κερδίζαμε 16 -31, ενώ στο β΄ ημίχρονο κάποια τυχερά σουτ και η κερκίδα έδωσαν ώθηση στο Λακωνικό και μπόρεσε να μας πλησιάσει στο σκορ.»
Στη συνέχεια τα προκριματικά του Πανελλήνιου, τα οποία υπολογίζεται να διεξαχθούν κατά την περίοδο του Πάσχα. Έως τότε ξεκούραση και χαλαρό πρόγραμμα προπονήσεων!
Άλλωστε ως έφηβοι και μαθητές οι αυξημένες υποχρεώσεις τους, στην 3η τάξη του Λυκείου, δεν τους επιτρέπουν να ακολουθήσουν πλήρως το πρόγραμμα των προπονήσεων της ομάδας , κάτι που αντιλαμβάνεται ο νεαρός προπονητής της «Κ80» και για τη συνέχεια χαλαρώνει –προσωρινά - τα «ηνία»!


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου