Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ

Η FIFA αποφάσισε παμψηφεί
για το νέο Μουντιάλ των 48 ομάδων!!!

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ αλλαγές στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Η FIFA με λιτή ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αποφάσισε παμψηφεί την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48 απ' το Μουντιάλ του 2026!
Μια είδηση γνωστή εδώ και καιρό, που πλέον παίρνει και επίσημο χαρακτήρα. Πρόσφατα μάλιστα, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο είχε αναφερθεί στην νέα μορφή που πρόκειται να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο, εστιάζοντας στη μεγαλύτερη ποιότητα και βεβαίως στα περισσότερα έσοδα: «Στο νέο Μουντιάλ των 48 ομάδων, η ποιότητα θα είναι μεγαλύτερη, διότι οι 32 ομάδες θα πρέπει να περάσουν μέσα από πλέι οφ. Η ποιότητα θα αυξηθεί και δεν θα μειωθεί.»
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο πέτυχε το σκοπό του για την αναδιοργάνωση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού θεσμού κι έτσι, σε περίπου μια 10ετία – αν φυσικά δεν αλλάξει τίποτα σε αυτό το αρκετά μεγάλο διάστημα – ο θεσμός θα πάψει να υφίσταται όπως τον γνωρίζαμε μέχρι πρότινος.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, πλέον θα υπάρχουν 16 όμιλοι των 3 ομάδων, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο τρόπο διεξαγωγής του νέου Μουντιάλ θα γίνουν γνωστές μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Πάντως, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο Μουντιάλ θα έχει διάρκεια 32 ημερών, ο αριθμός των αγώνων θα φτάσει στους 80 (από τους 64 που πραγματοποιούνται), ενώ οι αγώνες των ομίλων, σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα πηγαίνουν απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι για να αναδειχθεί νικητής. Από κάθε όμιλο θα προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχουν νοκ άουτ αγώνες μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου