Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

«Νέα Πνοή» στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο φιλοδοξεί να φέρει ο Ηρακλής Τσίκινης

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ FAIR PLAY, ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ


«ΝΕΑ πνοή» θα επιχειρήσει να δώσει στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ο τέως διαιτητής και πλέον υποψήφιος για την προεδρία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, Ηρακλής Τσίκινης, ο οποίος το Σάββατο 14 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει στο ξενοδοχείο «REX» στην Καλαμάτα, θέσεις και πρόγραμμα μέσω των οποίων θα επιχειρήσει να ανανεώσει την Ένωση, να γυρίσει σελίδα με νέες- φρέσκιες ιδέες και πρόσωπα που θα συμβάλουν στην δημιουργία ισότιμων και ισόνομων συνθηκών σε όλους τους πυλώνες του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος…

Το who is who του
Ηρακλή Τσίκινη

Η καλή φήμη του προηγείται και παρότι υπήρξε αποστασιοποιημένος από το 2008 - οπότε έπαψε να διαιτητεύει – η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και η δίψα για προσφορά δεν ξεθύμανε ποτέ!
Ένα σύντομο who is who για όσους –λίγους - δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο Ηρακλής Τσίκινης: Ο πρώην διεθνής διαιτητής ξεκίνησε την ιδιαίτερα αξιόλογη καριέρα του από τα ερασιτεχνικά γήπεδα της Μεσσηνίας το 1987 και έπειτα από τέσσερα χρόνια στη Δ΄ Εθνική κατηγορία κι άλλα τόσα στην Γ΄ Εθνική και δυο στην B΄ Εθνική, το 2001 πήρε προαγωγή στην A΄ Εθνική Κατηγορία. Το 2004 η αξιόλογη παρουσία του «εξαργυρώθηκε» με το σήμα της FIFA που τον έστειλε στην Ευρώπη.
Πριν από οκτώ χρόνια, έχοντας πια μια οκταετή θητεία στα τερέν της Α΄ Εθνικής, τέσσερα χρόνια ως διεθνής ρέφερι, πήρε τη μεγάλη απόφαση να κρεμάσει την «σφυρίχτρα» και να απομακρυνθεί…

Η απόφαση της
επιστροφής…

Η ηγετική αλυσίδα από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία μέχρι τις τοπικές Ενώσεις, απαιτούν μεθοδική κάθαρση και εκσυγχρονισμό… Μια ανάγκη που λειτουργεί ως κινητήριος μοχλός για τον μεσσήνιο πρώην ρέφερι, ο οποίος οκτώ χρόνια αργότερα, μην έχοντας ουσιαστικά απομακρυνθεί, πήρε την απόφαση να επιστρέψει στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά αυτή τη φορά στην «αυτοδιοίκηση» και την τοπική ΕΠΣΜ, διεκδικώντας την προεδρία στις επερχόμενες εκλογές της Ένωσης, το 2018, φιλοδοξώντας να παίξει ρόλο ενωτικό και δημιουργικό.
Ο Ηρακλής Τσίκινης δημιούργησε έναν συνδυασμό ανανεωτικό και ανεξάρτητο, έχοντας στο πλευρό του συνεργάτες με γνώση και εμπειρία, πρόσωπα με παρελθόν και μέλλον και με κοινό όραμα να φέρουν την αναγκαία, πλέον, νέα πνοή (εξού και το όνομα του συνδυασμού) στο ποδόσφαιρο της Μεσσηνίας, δημιουργώντας συνθήκες εξωστρέφειας και ισόνομων ευκαιριών για όσους λαχταρούν «καθαρές» κουβέντες και «καθαρό» ποδόσφαιρο…
Αναμένοντας με εξαιρετικό ενδιαφέρον την παρουσίαση των θέσεων, το πρόγραμμα και τα πρόσωπα που βρίσκονται στο πλευρό του Ηρακλή Τσίκινη, η «Φ» άδραξε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του σχετικά με τις βασικές ιδέες και αρχές του συνδυασμού «Νέα Πνοή», τις αλλαγές που φιλοδοξεί να φέρει στην Ένωση και φυσικά στον τοπικό Σύνδεσμο Διαιτητών, χώρος από τον οποίο προέρχεται και γνωρίζει καλά, διαθέτοντας παράλληλα εμπειρία και ως γενικός διευθυντής σε συλλόγους τόσο της γειτονικής Μεσσήνης όσο και της Βόρειας Ελλάδας.

Η βασική ιδέα

Η «Νέα Πνοή» ως βασική ιδέα πραγματεύεται την ανανέωση και την δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα προάγουν τον υγιή αθλητισμό μέσα από ίσες ευκαιρίες και σεβασμό στο «εύ αγωνίζεσθε»…
Με προτάσεις τόσο στο κομμάτι της ηγεσίας όσο και της διαιτησίας, μέσα από καινοτομίες και συνεχή επαγρύπνηση ο Ηρακλής Τσίκινης φιλοδοξεί με τους συνεργάτες του, να δημιουργήσει μια δυναμική και αυξανόμενη ροή δράσεων που θα οδηγήσουν την Ένωση στο μέλλον, με στόχο παράλληλα την ενίσχυση της εξωστρέφειας και φυσικά την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας.
«Βασική ιδέα και αρχές είναι η ανανέωση, αλλαγή ή ώθηση για κάτι καινούργιο και καινοτόμο στο ποδόσφαιρο μας, που θα στηρίζεται στο σεβασμό για το fair play και την ισονομία και ισοτιμία για όλους.
Θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε νοοτροπία, να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Κανείς δεν περισσεύει στη νέα προσπάθεια.»
● Προς ποια κατεύθυνση φιλοδοξείτε να οδηγήσετε το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, σύμφωνα βεβαίως και με τις αλλαγές και την εξέλιξη της παγκόσμιας και ελληνικής ποδοσφαιρικής ηγετικής αλυσίδας;
«Να αξιοποιήσουμε τις υποδομές, να φέρουμε προγράμματα και ιδέες που θα εκσυγχρονίσουν το ποδόσφαιρο, να δώσουμε ελπίδα στους παράγοντες ότι αξίζει να ασχολούνται!
Να έρθουμε πιο κοντά στην κοινωνία, να γίνουμε πρότυπο συμπεριφοράς.
Θα συνεργαστούμε με UEFA και FIFA σε προγράμματα, που «τρέχουν», στήριξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που είναι το κύτταρο!
Θα δώσουμε άλλη νοοτροπία συμπεριφοράς και ανάδειξης των θεμάτων. Θα στηριχτούμε σε καινοτόμες ιδέες και σε ποδοσφαιρικές προσωπικότητες του νομού.»
● Πιστεύετε πως οι διοικήσεις της ΕΠΣΜ μέχρι σήμερα, υπήρξαν αδρανείς ή αδιάφορες ως προς τις ανάγκες του χώρου;
«Δεν θα μπω στη λογική της απαξίωσης ή κακοπροαίρετης κριτικής! Με ενδιαφέρει το αύριο, το μέλλον. Θα κρατήσω ότι καλό έχει γίνει και θα φτιάξω ότι δεν έχει γίνει, ενωτικά με πολλή δουλειά.»
● Διαπιστώνετε εσωστρέφεια;
«Σε κάποιους τομείς ναι!»
● Τα πρόσωπα; Θα αποκαλυφθούν ανήμερα της παρουσίασης;
«Κανένα πρόσωπο δεν θα αποκαλυφθεί! Προέχει να πούμε τι θέλουμε και τι σχεδιάζουμε. Τα πρόσωπα έπονται!
Πρώτα θα μας ακούσουν και μετά η πόρτα μας είναι ανοιχτή για όλους, άλλωστε έχουμε χρόνο για τα πρόσωπα!»
Έχετε σχέδιο για το κομβικό κομμάτι της διαιτησίας, απ' όπου κι εσείς άλλωστε προέρχεστε;
«Και αυτό θα μπει σε μια πρώτη σειρά για ανανέωση και βελτίωση. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα παιδιά. Θα εμπλουτίσουμε με σχολές την διαιτησία και συνεχή σεμινάρια και εκπαίδευση.» 

Η παρουσίαση θέσεων και προγράμματος του συνδυασμού «Νέα Πνοή» θα γίνουν το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «ΡΕΧ» (Αριστομένους 26) στην Καλαμάτα, ώρα 20:30.


Σίσσυ Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου