Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Λιόλιος… και με τη βούλα!

Συζητά με Νίκο Σκόνδρα η «Μαύρη Θύελλα"

● ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΣΤΟ 2ΜΗΝΟ ΤΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΓΚΟΦΑ
● ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ


Το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της «Μαύρης Θύελλας» αποτελεί ο 23χρονος Νίκος Λιόλιος. Ο νεαρός αριστερός μπακ βρέθηκε στην Καλαμάτα το περασμένο Σαββατοκύριακο προκειμένου να μιλήσει με τους ιθύνοντες της «μελανόλευκης» και σήμερα βρίσκεται στα γραφεία του Συλλόγου της Νέας Σμύρνης, όπου θα λύσει το συμβόλαιο με τον Πανιώνιο.
Άμεσα αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας και να βρεθεί στη διάθεση του προπονητή Μίλτου Γκόφα, παλιού του γνώριμου από την Αθήνα και τον ΠΑΟ Ρουφ!
● Σύντομο  βιογραφικό: Ο 23χρονος (7-2-1991) Νίκος Λιόλιος έχει αγωνιστεί την περίοδο 2010-2011 στην Ρόδο έχοντας συνολικά 18 συμμετοχές. Τη σεζόν 2011-12 βρέθηκε στην ομάδα του ΠΑΟ Ρουφ όπου γνώρισε και τον «δικό» μας, Μίλτο Γκόφα. Στον Ρούφ ο Λιόλιος είχε 18 συμμετοχές και σημείωσε ένα γκολ. Την επόμενο σεζόν αγωνίστηκε στον Ηρακλή, η συνέχεια όμως της χρονιάς τον βρήκε στον Βύζαντα Μεγάρων! Εκεί πάλι βρέθηκε υπό τις οδηγίες του Μίλτου Γκόφα. Την φετινή σεζόν ήταν στον Πανιώνιο, όπου δεν είχε καμία συμμετοχή και με τον οποίο λύνει το συμβόλαιό του και μετακομίζει άμεσα στην Καλαμάτα! 
Από κει και πέρα, η «Καλαμάτα» και ο Μίλτος Γκόφας έχουν ορισμένους ακόμη μεταγραφικούς στόχους. Δεύτερο πρόσωπο στη λίστα είναι αυτό του Νίκου Σκόνδρα (φωτό). Ο 21χρονος διεθνής επιθετικός μέσος της Εθνική Νέων 21 φαίνεται όμως να συζητά και με άλλες ομάδες αναζητώντας το σωστό γι’ αυτόν ποδοσφαιρικό «σπίτι», κάτι που πιθανόν θα δυσκολέψει τις συζητήσεις με την «Καλαμάτα». Για την περίπτωση Σκόνδρα ο κ. Γκόφας είπε στη «Φ» «Είμαστε κοντά κι έχουμε πιθανότητες να προτιμήσει εμάς»!
Τέλος, στα πλάνα είναι η απόκτηση ενός καλού σέντερ μπακ με υποψήφιο από ομάδα Β΄ Εθνικής!

Θετικό πρόσημο
στο 2μηνο Γκόφα
Θετικό πρόσημο λαμβάνει αναμφισβήτητα η δίμηνη, περίπου, παρουσία του Μίλτου Γκόφα στον πάγκο της «Καλαμάτας».
Ο ίδιος πάντοτε μετριόφρων λέει απλά πως «…έχουμε κάνει ότι μπορούσαμε καλύτερο»! Εμείς θα πούμε ότι κατάφερε να γυρίσει τα κάτω …πάνω!
Όταν ήρθε η ομάδα βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και μεταξύ των ουραγών και μην έχοντας δείξει κάτι καλό η κατάσταση ήταν δύσκολη… Αν και πολύ νωρίς για να κριθεί οτιδήποτε, η δέσμευση Ράλλη και οι πιέσεις από διάφορα «μέτωπα», οδήγησαν τον Νίκο Κακαλέτρη στην πόρτα της εξόδου. Ο Τάκης Σακελλαρόπουλος πήρε για μια αγωνιστική τα ηνία για να τα παραδώσει την επομένη στο νυν κόουτς, Μίλτο Γκόφα. Η παρουσία του Γκόφα αποδεικνύεται κομβική, αφού κατάφερε να δώσει πνοή σε ένα «άψυχο» -έως τότε- σύνολο που σιγά σιγά πήρε τα «πάνω» του και ξεκίνησε να διεκδικεί αυτό που πραγματικά του ανήκε! Από τότε, με μια και μοναδική εξαίρεση την ήττα στο Κύπελλο της Γ΄ Εθνικής από τον Ατρόμητο Αχαΐας, η «Καλαμάτα» έχει μόνο νίκες και χαμόγελα!
«Βρεθήκαμε πίσω, ανακάμψαμε σε άμυνα, επίθεση και ψυχολογία. Ήμασταν στους 9 βαθμούς και τους έχουμε κάνει 6! Όμως και οι 6 βαθμοί είναι πολλοί αλλά και τα παιχνίδια πολλά για να τους μειώσουμε», εξηγεί ο ικανός κόουτς και συνεχίζει: «Το πρωτάθλημα θέλει δρόμο, προσπάθεια και επαγρύπνηση απ’ όλους μας. Όλες οι ομάδες έχουν τα όνειρα τους και μπορεί να λέμε ότι πιο κοντά στο «όνειρο» είναι η «Καλαμάτα», σαν οντότητα, σαν όνομα, αλλά δεν αρκεί αυτό. Με το όνομα δεν κερδίζεις στο γήπεδο!
Πρέπει να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση, από τη θέση του ο καθένας ξεχωριστά. Να «δούμε» γρήγορα ποιος μπορεί να κάνει ζημιά και να το αποτρέψουμε.»
Η ομάδα που, όπως λέει, «κρατάει» για τον τίτλο είναι το Καραϊσκάκη, το οποίο με το καλημέρα ο Μίλτος Γκόφας προσέθεσε στα θύματα της «Μαύρης Θύελλας»!

Άρχισε το τρέξιμο
εν όψει Μανωλάδας
Για το 2014 πρώτος αντίπαλος είναι η Μανωλάδα την οποία η Μαύρη Θύελλα» θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας και βεβαίως δεν θα ζητήσει τίποτε λιγότερο από τους τρεις βαθμούς.
Για το εκτός έδρας ματς με την Δόξα Ν. Μανωλάδας της 12ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, η προετοιμασία έχει ήδη ξεκινήσει. Η πρώτη προπόνηση μετά το χριστουγεννιάτικο ρεπό έγινε απουσία των αδειούχων Πούτσι, Οντβόνγκ και Τσιρίλο. Οι δυο τελευταίοι θα επιστρέψουν από την Ιταλία την Πρωτοχρονιά. Από το «κόσκινο» του κ. Γκόφα πέρασε και ο 14χρονος πορτιέρο των Πρασιών Πουλιών, Λυκούργος Εξαρχάκος, ο οποίος αγωνίζεται και στη Μικτή Νέων Μεσσηνίας.
Χθες η ομάδα είχε διπλή προπόνηση, το πρωί έξω από το στάδιο και το απόγευμα στο Ενωσιακό στον Κορδία και σήμερα θα γίνει στο στάδιο, αύριο ρεπό και την Πέμπτη επιστροφή με πολύ τρέξιμο και φυσική κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες ελέω γιορτών και τυχόν παραστρατημάτων, ζυγίζονται συνεχώς ώστε να παραμείνουν σε αποδεκτά επίπεδα βάρους!

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου