Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Εγκωμιαστικά σχόλια για την «Μαύρη Θύελλα» από Μπολάνο και Στάϊκο



ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ



ΓΚΟΦΑΣ: «…"ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΤΕ" ΕΜΕΝΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ…»


Φορτισμένη συνέντευξη Τύπου διεξήχθη μετά τον αγώνα της «Μαύρης Θύελλας» την Κυριακή, με συμμετέχοντες τον προπονητή της «Καλαμάτας» Μίλτο Γκόφα, τον κόουτς της Ερμιονίδας Ρομπέρτο Μπολάνο και τον αρχηγό της αντίπαλης ομάδας, Θανάση Στάικο.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως κανείς παίκτης της «Μαύρης Θύελλας» δεν έδωσε το παρόν, δείγμα της ψυχολογίας που επικρατούσε στα αποδυτήρια της ομάδας μετά την ήττα με 3-2 από την Ερμιονίδα.
Την συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο Μίλτος Γκόφας, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή τη περίμενα τελείως διαφορετική. Όπως είδατε μπήκαμε παραπάνω από δυνατά, βρεθήκαμε στο 19΄ να προηγούμαστε 2-0 έχοντας κάνει σχεδόν κάθε λεπτό και φάση για ένα χρονικό διάστημα. Μετά από κάποια προσωπικά μας λάθη ανεβάσαμε την ψυχολογία μιας ομάδας που νομίζω μέχρι εκείνη τη στιγμή αν είχε τη δυνατότητα θα ζητούσε να σταματήσει το παιχνίδι και να φύγει. Κάναμε λάθη και τους βάλαμε μέσα. Αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορούσαμε να το διαχειριστούμε μέχρι που μπήκαμε στο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη πάλι ξεκινήσαμε με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Κάναμε την ευκαιρία με την κεφαλιά που νομίζω ήταν εκπληκτική, είχαμε έλεγχο. Κάποια στιγμή μας ήρθε η αποβολή. Διαχειριστήκαμε και αυτό κοιτώντας να πάρουμε το παιχνίδι αλλά τουλάχιστον να μην το χάσουμε. Στο 90΄ χάσαμε την εκπληκτική ευκαιρία με τον Πούτσι και στο 92΄ η μπάλα μας τιμώρησε και η Ερμιονίδα έκανε την μεγάλη αυτή ανατροπή και πήρε αυτό το παιχνίδι. Θα μπορούσα να πω πολλά για τον αγώνα για την δικιά μου την ομάδα αλλά επειδή έχω μάθει να είμαι εγώ πρώτος στην ήττες, θα μιλήσω με τα παιδιά να κρατήσω τα λάθη μας που ήταν πολλά και αγωνιστικά και ίσως και κάποια άλλα λάθη. Ξέρω ότι τη μέρα αυτή την περιμέναμε διαφορετικά. Πρέπει να δείξουμε εδώ την δύναμη μας να ξεκινήσουμε να μαζέψουμε ότι μπορέσουμε να μαζέψουμε και να συνεχίσουμε. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το πρωτάθλημα δεν τελείωσε. Φυσικά, αν είχαμε κερδίσει θα ήταν το τέλειο, ή τουλάχιστον αν δεν είχαμε χάσει θα μιλούσα διαφορετικά. Ξέρω τι στενοχώρια έχει όλος ο κόσμος. Σας βλέπω όλους δόξα το Θεό μαζεμένους . Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον δρόμο μας. Ότι θέλετε, πυροβολήστε εμένα! Πρέπει να συνεχίσουμε…».
Όσον αφορά στις αλλαγές του, ο κ. Γκόφας δήλωσε: «Ήταν να βάλω τον Οντβόνγκ αλλά έγινε η αποβολή και έβαλα τον Σκαρλάτο. Ο Λιόλιος έπαθε θλάση. Τον Πούτσι τον έβαλα γιατί ήθελε να πατά περισσότερο για περιοχή».

«Να ‘ναι καλά ο linesman»
«Δεν σας μίλησα καθόλου για την διαιτησία. Αυτός ο linesman να ‘ναι καλά…» τόνισε σε ανύποπτο χρόνο ο κ. Γκόφας, δείχνοντας την δυσαρέσκεια του για το διαιτητικό τρίο «…αν η Καλαμάτα θέλει να διεκδικήσει αυτό το πρωτάθλημα πρέπει να βρει την δύναμη να μην ξαναπαίξει αυτός ο linesman πουθενά. Για τον Σελίμο, τον ήξερα δεν είναι θέμα. Ίδιος άνθρωπος είναι, να ‘ναι καλά αυτός που τον έχει και παίζει στην Β΄ Εθνική».
Τα απανωτά λάθη που έκανε η «Καλαμάτα» και που έφεραν την ισοφάριση χρησιμοποίησε ως λόγο της ήττας ο προπονητής της ομάδας: «Χάσαμε γιατί μας γύρισε ανάποδα ένα παιχνίδι που είχε τελειώσει στο 20΄. Εγώ νομίζω πως αν τους έλεγες εκείνη την ώρα στο 2-0 να λήξει τώρα το ματς, θα έλεγαν να λήξει. Κάναμε τα δυο απανωτά λάθη και τους βάλαμε στο παιχνίδι. Αυτοί είναι μια καλή ομάδα και καλούς παίκτες και εμείς πέσαμε ψυχολογικά. Αυτό το παιχνίδι το χάσαμε παρά το γεγονός πως είμαστε πρώτη άμυνα. Μπράβο στην Ερμιόνη, δεν μας βγήκανε κάποια πράγματα, έτσι είναι η μπάλα…».
Κλείνοντας, ο κ. Γκόφας έκανε ειδική μνεία στον κόσμο της ομάδας, αλλά δεν απέφυγε να σχολιάσει τον ρέφερι Σελίμο: « Ο κόσμος ήταν υπέροχος. Ας το δούνε κάποιοι υπεύθυνοι που τους τρώνε Σελίμους τα παιδάκια τα άλλα… Ας παίζουν με τις ομάδες που θέλουν να παίζουν».

«Δίκαια βρισκόμαστε
στην πρώτη θέση»
Με άκρα σοβαρότητα έκανε δηλώσεις ο προπονητής της Ερμιονίδας, Ρομπέρτο Μπολάνο, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Κάναμε μια μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της «Καλαμάτας». Το παιχνίδι για εμάς δεν ξεκίνησε καλά, βέβαια η Καλαμάτα προηγήθηκε 2-0 στο 15΄ και στο 20΄ από δυο λάθη δικά μας. Μέσα σε 5 λεπτά βρεθήκαμε να χάνουμε 2-0. Βεβαίως η ομάδα η δικιά μας αντέδρασε και σε 5 λεπτά ισοφάρισε και δεν ισοφάρισε από λάθη των άλλων αλλά αν θέλετε από οργανωμένη επίθεση. Πιστεύω ότι η ομάδα της Ερμιονίδας είναι λίγο παρεξηγημένη προς τα έξω. Είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Δίκαια η ομάδα η δική μας βρίσκεται στην πρώτη θέση και δίκαια κέρδισε, παρ’ όλο που η «Καλαμάτα» έχασε κάποιες ευκαιρίες.
Η ομάδα μας παίζει πολύ καλή μπάλα. Όταν όμως βρίσκει γήπεδα που δεν είναι καλά για να παιχτεί μπάλα, έχουμε λίγο πρόβλημα.
Το πρωτάθλημα για εμάς δεν τελείωσε. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την επόμενη Κυριακή και από και  πέρα θα δείξει και θα κρίνει ο χρόνος. Πάντως η ομάδα η δικιά μας κέρδισε δίκαια, ήταν καλύτερη και δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση αυτή τη στιγμή».

Ένταση στην αίθουσα Τύπου
Ακολούθως ελέχθησαν κάποια «γαλλικά» ανάμεσα σε καλαματιανό δημοσιογράφο και παράγοντα της Ερμιονίδας με βάσει μια ερώτηση που έγινε για τον Πάτρικ Ογκουνσότο, με τον παράγοντα τελικά να απομακρύνεται από την αίθουσα και τον δημοσιογράφο να ζητά συγνώμη…
Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μπολάνο μίλησε για το ζήτημα του Ογκουνσότο: «Ο Ογκουνσότο είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που έμεινε εκτός αποστολής, τίποτε άλλο. Μην μειώνετε την ομάδα της Ερμιονίδας και δεύτερον εάν θέλετε να απαντήσω, η «Καλαμάτα» έχει μεγάλη ιστορία και οι δηλώσεις που έγιναν όλη την εβδομάδα μειώνουν την προσπάθεια της ομάδας».
Οι παρευρίσκοντες δημοσιογράφοι ρώτησαν σε τι αναφέρεται ο κόουτς και αυτός απάντησε: «Το θεωρούσαν δεδομένο ότι έχει φτάσει το τέλος. Ότι η ομάδα της Καλαμάτας περίμενε αυτή τη διαφορά. Αυτό δεν είναι πρόκληση, αλλά είπα ότι η ομάδα της Καλαμάτας αξίζει μεγαλύτερης κατηγορίας. Έχω έρθει στην ομάδα, έχω 9 αγώνες και δεν έχω τη μεγάλη εμπειρία, είναι ο 5ος χρόνος που είμαι προπονητής και προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου».
Κλείνοντας ο νεαρός κόουτς αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για την διαιτησία, καθώς δεν του αρέσει να ασχολείται με αυτήν.

«Οι τεράστιες νίκες γίνονται
επί άξιων αντιπάλων»
Εξαιρετικές ήταν οι δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή της «Καλαμάτας» Θανάση Στάϊκου, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη βάση στην ιστορία της «Μαύρης Θύελλας» και στην σημασία που έχει να νικάς ομάδες σαν και αυτήν: «Ήταν μια τεράστια νίκη για την ομάδα μας και αυτό το δείχνει και η αξία του αντιπάλου. Οι τεράστιες νίκες γίνονται επί άξιων αντιπάλων και η Καλαμάτα είναι η βασική διεκδικήτρια του τίτλου. Δεν ήρθα να μιλήσω για πρωταθλήματα, ήρθα να πω ότι είμαστε μια νέα ομάδα, εκπροσωπούμε μια περιοχή, την περιοχή της Ερμιονίδας η οποία τώρα προσπαθεί να μπει στον χάρτη του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Είμαστε ταπεινοί και περήφανοι ταυτόχρονα. Εμείς γράφουμε ιστορία εδώ και ιστορία γράφεις όταν κερδίζεις ιστορικές ομάδες όπως την Καλαμάτα, ή αλλιώς Μαύρη Θύελλα όπως είναι γνωστή. Είμαστε περήφανοι για αυτή τη νίκη, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας κάναμε τεράστιο διπλό και με τον τρόπο που ήρθε. Όταν χάνεις 2-0 στο 19΄ μπροστά σε τόσο κόσμο και καταφέρνεις να κερδίσεις 2-3 έστω και αν το ματς πήρε άγρια ομορφιά. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει 3-2, είχαμε και παίκτη παραπάνω. Νομίζω ότι δείξαμε στο γήπεδο ότι είχαμε καλύτερη ποιότητα από την ομάδα της Καλαμάτας.
Βέβαια η Καλαμάτα με το όνομα της, την φανέλα της και με τον κόσμο της προσπάθησε να το ισοσκελίσει αυτό και ίσως να το κατάφερε σε μερικές στιγμές του παιχνιδιού. Η ουσία είναι ότι εμείς κερδίσαμε, κάναμε μια σημαντική νίκη. Εμείς τώρα προσπαθούμε να μπούμε στον χάρτη του ποδοσφαίρου, τώρα γινόμαστε γνωστοί και ιστορία γράφεις αν κερδίζεις μεγάλους αντίπαλους, σαν την Καλαμάτα. Έχει πολύ δρόμο ακόμα και επειδή μπορεί να αγωνίστηκα χωρίς επιτυχία η αλήθεια είναι για 4 μήνες στην ομάδα της Καλαμάτας, ήταν τιμή μου που ήρθα. Αυτό που κατάλαβα και που εσείς ξέρετε που έχετε ζήσει μεγαλύτερες στιγμές είναι κρίμα για αυτή την ομάδα, λόγω του κόσμου και της δυναμικής της, να αγωνίζεται σε αυτήν την κατηγορία».
Για την ιστορία, ο Στάϊκος αγωνίστηκε το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2005-2006 στην «Μαύρη Θύελλα».

Α.Ν.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου