Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

1η θέση για την ομάδα μας BlueLine

                           Στο In Club Match Race ACT3 

                                του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος 

MR ActII 01Ένα πολύ διαφορετικό σκέλος του ενδο-ομιλικού πρωταθλήματος Match Race έζησαν αγωνιζόμενοι και επιτροπές το Σαββατοκύριακο 8-9/3 που μας πέρασε. To μετεωρολογικό, γνωστό και δυσοίωνο από μια εβδομάδα πριν, τελικά επαληθεύτηκε, φτάνοντας όλους τους συντελεστές του αγώνα στα όριά τους.

H καλή συντήρηση των σκαφών αλλά και η προσοχή των πληρωμάτων, βοήθησε στο να μην υπάρξουν καθόλου ζημιές, παρά τις δύσκολες συνθήκες. Έτσι, δεν υπήρξε καθόλου νεκρός χρόνος μέσα στην ημέρα και με βοριάδες που το Σάββατο ξεπερνούσαν τα 20 μίλια η επιτροπή κατάφερε να βγάλει τα 11 από τα 14 flights του round robin. Την Κυριακή, σκάφη και επιτροπή, βγήκαν, έστησαν και ξεκίνησαν την διαδικασία όμως ο αέρας ανέβηκε σταθερά πάνω από 30 μίλια και αναγκαστικά όλοι γύρισαν στο λιμάνι να περιμένουν μια ευκαιρία για να ξαναβγούν. Μια ευκαιρία που όμως δεν ήρθε ποτέ μέσα στην ημέρα.
MR ActII 09
Αυτό που φάνηκε ήταν η ομοιογένεια στο επίπεδο αφού, στη δύσκολη αυτή συνθήκη, δεν υπήρχαν πληρώματα που ξεχώριζαν λόγω του καλύτερου handling. Όλα τα πληρώματα είχα τις ευκαιρίες τους και κατάφεραν νίκες στους αντιπάλους τους.
Για μια ακόμα φορά, σημαντικό ρόλο στην επιτυχημένη αυτή διοργάνωση, έπαιξε η διαιτησία του Σταύρου Κουρή. Ταυτόχρονα, η εμπειρία που έχει πλέον αναπτύξει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος στην διοργάνωση αγώνων Match Race, έκαναν την διοργάνωση, παρά τις δύσκολες συνθήκες να φαίνεται εύκολη. Οι αλλαγές των πληρωμάτων γινόταν με απίστευτη ταχύτητα, ο νεκρός χρόνος, απλά δεν υπήρχε, ενώ οι επιλογές της επιτροπής αγώνων ήταν εύστοχες και ακριβείς.
Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, στέλεχος της επιτροπής αγώνων, δήλωσε μετά τους αγώνες: «Αν και ο καιρός δεν βοήθησε την Κυριακή, δείξαμε ότι στο ΝΟΕ μπορούμε να κάνουμε άψογους αγώνες με οποιαδήποτε καιρική συνθήκη. Έχοντας ολοκληρώσει τα 3 από τα 5 σκέλη του, φαίνεται ότι το ενδο-ομιλικό πρωτάθλημα εξελίσσεται σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις match race που έχουν ποτέ γίνει στην Ελλάδα. Όχι μόνο από πλευράς επιπέδου πληρωμάτων και αγώνα αλλά και από πλευράς κλίματος μεταξύ των αγωνιζομένων που ενώ είναι «θερμό» είναι ταυτόχρονα παρείστικο και συνεργατικό.»
Το στίγμα τους έχουν δώσει στους αγώνες και οι ολοκαίνουριες σημαδούρες, προσφορά της Magic Marine που αποδεικνύονται ιδανικές για τους αγώνες αυτούς. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, και οι χορηγοί του πρωταθλήματος που από την πλευρά τους το έχουν βοηθήσει να γίνει πράξη. Το Hilton και η Samsung προσφέρουν μοναδικά δώρα για τους overall νικητές ενώ η Volvo έχει επιλέξει να τιμά τους νικητές κάθε σκέλους. Ταυτόχρονα, το Skipper ONDECK, καλύπτει με συνεχή ροή ειδήσεων την δράση.
Ο κ. Νίκος Μαρτίνος, Communications & PR Manager της Volvo, που παραβρέθηκε στην απονομή και απένειμε στους πρώτους νικητές του αγώνα διαπίστωσε και σχολίασε επίσης το πολύ ευχάριστο κλίμα μεταξύ όλων των αγωνιζομένων. Η απονομή ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες –και πολύ πίτσα- τιμώντας τον overall νικητή του ACT3 Γιώργο Δρακόπουλο και την, για μία ακόμα φορά πρώτη νικήτρια του In-Club, Μαρία-Χριστίνα Κοντογιαννοπούλου. (Είχε κερδίσει και το ACT1) Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Δρακόπουλος έχει τιμήσει όλη την μέχρι τώρα σειρά των αγώνων του ενδο-ομιλικού και κατά δική του δήλωση θα συνεχίσει να το κάνει αφού «παίρνει πολλά πράγματα» από την συμμετοχή του σε αυτό πέρα από το κύπελλο του πρώτου.

Μαζί με τον Γιώργο Δρακόπουλο, άλλοι δυο αθλητές του Ναυταθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας «Αίολος» και της ομάδας «BlueLine Sailing Team Kalamata» αγωνίστηκαν στο ACT3. Πρόκειται για τους Αντώνη Παναγιωτόπουλο και Ιωάννα Σιψά.
Το ACT 4 έχει προγραμματιστεί για τις 17 και 18 Μαΐου και με δεδομένο ότι το θέαμα που προσφέρει είναι μοναδικό, είναι ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το match race να παρευρεθούν στο Εντευκτήριο του ΝΟΕ και να απολαύσουν τους αγώνες.

Τα αποτελέσματα του ACT 3 αναλυτικά είναι τα εξής:
Skippers Full Name Nation (e.g.ITA) Final Position
Drakopoulos George GRE 1
Kontogianopoulou Maria-Christina GRE 2
Vaidanis Michalis GRE 3
Argyropoulos George GRE 4
Beveratos Filippos GRE 5
Kalapotharakos Stratos GRE 6
Kouniaki Eleni GRE 7
Papageorgiou Angelos GRE 8
Ενώ η μέχρι τώρα κατάταξη στο ενδο-ομιλικό με 3 ολοκληρωμένα σκέλη είναι:
Skipper
ACT1
ACT2
ACT3
TOTAL
Preliminary Position
VAIDANIS
3
1
2
6
1
KONTOGIANNOPOULOU
1
5
1
7
2
ARGYROPOULOS
2
2
3
7
3
BEVERATOS
5
4
4
13
4
PAPAGEORGIOU
4
3
7
14
5
KALAPOTHARAKOS
6
6
5
17
6
KOUNIAKI
7
7
6
20
7

Πηγή: skipperondeck.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου