Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΛΟΥΗ ΤΣΑΤΟΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

«Είναι ο αθλητής πρότυπο για το ήθος και την αγωνιστικότητα του»



Υπερηφάνεια μπορούν μόνο να νοιώθουν στον Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο για τις επιτυχίες του δικούς παιδιού, του διεθνή άλτη του Μήκους, Λούη Τσάτουμα.
Με άλμα 8.13 μ. κατέκτησε την 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου μένοντας με την πικρία καθώς στόχευε ακόμη ψηλότερα. Άλλωστε, μέχρι τα μισά του αγώνα και την 3η προσπάθειά του, ο Μεσσήνιος βρισκόταν στην 2η θέση χάρη στο 8.13μ από τη 2η προσπάθειά του, στο τέλος όμως δεν μπόρεσε να χαρεί, αφού ο Σουηδός Μίχελ Τορνέους στο 4ο άλμα του έπιασε τα 8.21 μ. και τον ξεπέρασε για να έρθει στο 6ο άλμα, ο Βραζιλιάνος Μάουρο Ντα Σίλβα και κυριολεκτικά να «πετάξει» σε εθνικό ρεκόρ στα 8.28 μ.!
Με αυτό το άλμα ο Βραζιλιάνος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στη 2η θέση τον Τζινζέ Λι από την Κίνα.
Ο Τσάτουμας, είχε ένα έγκυρο άλμα στην 5η προσπάθεια, δεν ξεπέρασε όμως τους αντιπάλους του αφού έμεινε στα 8.10 μ. Στο τελευταίο του άλμα, ρίσκαρε λιγάκι παραπάνω, με αποτέλεσμα όμως αντίθετο από το αυτό που περίμενε, αφού το πέλμα του πέρασε ολόκληρο την πλαστελίνη!
Η κατάταξη του τελικού
1. Μάουρο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 8.28
2. Τζινζέ Λι (Κίνα) 8.23
3. Μίζελ Τορνέους (Σουηδία) 8.21
4. Λούης Τσάτουμας (Ελλάδα) 8.13
5. Αλεκσάντρ Μενκόφ (Ρωσία) 8.08
6. Αντριαν Στρζαλκόφκι (Πολωνία) 7.96
7. Λουίς Ολιβέρα (Μεξικό) 7.93
8. Κρίστιαν Ρέιφ (Γερμανία) 7.75

Συγχαρητήρια επιστολή
του Μεσσηνιακού Γ.Σ.
«Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ συγχαίρει τον αθλητή του Λούη Τσάτουμα που κατέλαβε την 4η θέση στο Άλμα σε Μήκος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου έναν αθλητή που τα τελευταία 15 χρόνια πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο στερέωμα του κλασσικού αθλητισμού και με τις επιτυχίες του κάνει περήφανους τους Έλληνες φίλους του αθλητισμού και διαφημίζει την περιοχή μας στα πέρατα του κόσμου..

Αποδεικνύει δε με την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι ο αθλητής πρότυπο για το ήθος και την αγωνιστικότητα του αφού ποτέ δεν έχει λείψει από κανένα μεγάλο αθλητικό γεγονός του στίβου μέσα και έξω από την χώρα μας από το 1996 μέχρι σήμερα.», αναφέρει σε επιστολή του το Δ.Σ. του Μεσσηνιακού Γ.Σ. συγχαίροντας τον αθλητή του για μια ακόμη σπουδαία προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου