Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την 25η Μαρτίου στα μονοπάτια της Κρήτης



Στη νότια και ανατολική Κρήτης θα ταξιδέψουν οι πεζοπόροι -ορειβάτες του ΕΟΣ Καλαμάτας την περίοδο της 25ης Μαρτίου.
Έχοντας στο μυαλό τους τις προηγούμενες επισκέψεις τους στο νησί με τον ορειβατικό, οι συμμετέχοντες ετοιμάζονται να μετέχουν σε μια από τις πιο όμορφες και περισσότερο αναμενόμενες εξορμήσεις της χρονιάς και η προσμονή είναι μεγάλη…
«Οι εικόνες και οι εμπειρίες μας ήταν τόσο έντονες και ωραίες ώστε η επιθυμία μας για επιστροφή και ανακάλυψη νέων προορισμών και διαδρομών στον ανεξάντλητο αυτόν προορισμό να είναι πολύ δυνατή μέσα μας. Και επειδή το ταξίδι στην Κρήτη απαιτεί περισσότερο χρόνο από ένα απλό Σαββατοκύριακο επιλέξαμε για φέτος να εκμεταλλευτούμε την αργία της 25ης Μαρτίου. Έτσι η αναχώρηση από Καλαμάτα θα γίνει την Παρασκευή 21η Μαρτίου και η επιστροφή την Τρίτη 25η Μαρτίου» αναφέρουν σχετικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Σε αυτή την εξόρμησή στόχος είναι τα βουνά, τα φαράγγια και οι παραλίες της νότιας και ανατολικής Κρήτης με ορμητήριο το οροπέδιο του Λασιθίου και αναβάσεις στη Δίκτη (κορ. Σπαθί υψ. 2148μ) και στα Αστερούσια και επισκέψεις σε ιδιαίτερα σημεία της ευρύτερης περιοχής. Θα πραγματοποιηθούν πορείες με διάφορους βαθμούς δυσκολίας, σε μέρη όπου η ιστορία και ο μύθος έχουν αφήσει βαθιά τα ίχνη τους… θα έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους της και την παράδοσή τους και θα περπατήσουν σε τόπους που δύσκολα μπορεί να βρεθεί κανείς χωρίς τον ορειβατικό.
Στην Κρήτη η άφιξη θα γίνει (μέσω Πειραιά) νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Ηρακλείου με την ίδια ημέρα όπως και τις δυο επόμενες να είναι αφιερωμένες στην εξόρμηση στο νησί.
Η αναχώρηση θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας και η άφιξη στον Πειραιά το πρωί της Τρίτης με στόχο το μεσημέρι να έχουν επιστρέψει πίσω στην Καλαμάτα.
● Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής θα δίδονται κάθε βράδυ στα γραφεία του Συλλόγου (μετά τις 9:00, τηλ. 27210-97733) και στα τηλ. 6972-719232. Σημαντική είναι η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής (μέχρι και το βράδυ της Τρίτης 18/3) για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της εξόρμησης (ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μετακίνηση κτλ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου