Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Δυναμικό μπάσιμο στο 2014 από το ποδηλατικό του «Ευκλή»

3ος Ο ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ, «ΧΑΛΚΙΝΟΣ» Ο ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΒΕΡΓΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑΤΙΝΟ MTB «ΜΠΑΧΟΥΝΙΑ RACE» 

Μετά την πετυχημένη διοργάνωση του αγώνα «1ος Γύρος Αρφαρά – Πήδημα» στην περιοχή μας, το ποδηλατικό τμήμα του Σ.Π.Ο.Κ. «Ευκλής» μαζί με τους αθλητές είχε δυναμική παρουσία στους πρώτους αγώνες για το 2014.

3ος ο Κανελλόπουλος
στην Αχαΐα
Πρώτος αγώνας για τους καλαματιανούς ποδηλάτες ήταν στις 8-9 Μαρτίου και τους ποδηλατικούς αγώνες για το Τοπικό Πρωτάθλημα Δρόμου Νοτιοδυτικής Ελλάδας, τους οποίους διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή της Αχαΐας (Τ.Ε.Π.Δ.Ε.).
Το Σάββατο στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης των 23χλμ., ο οποίος διεξήχθη στον 111 Εθνικό δρόμο έξω από την Πάτρα, έλαβαν μέρος συνολικά 30 ποδηλάτες και οι καλαματιανοί ποδηλάτες τερμάτισαν ως εξής: Σταυρός Κανελλόπουλος (3ος), Γιώργος Χριστοδουλάκης (μέσα στην δεκάδα), ενώ ο νεαρός Αριστόδημος Κεφάλας εγκατέλειψε λόγω τεχνικής βλάβης.
Την επόμενη μέρα ο «Ευκλής» έλαβε μέρος με 5 αθλητές στον ποδηλατικό αγώνα αντοχής των 50χλμ., κυκλικής διαδρομής (10 στροφές των 5χλμ.) που διεξήχθη στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας.
Ανάμεσα σε 48 συμμετέχοντες, οι ποδηλάτες του «Ευκλή» τερμάτισαν στις εξής θέσεις: Δημήτρης Δημητρακόπουλος (5ος), Σταύρος Κανελλόπουλος (7ος), Αριστόδημος Κεφάλας και Γιώργος Χριστοδουλάκης (μέσα στην 15άδα).
Στην κατηγορία Master ο Παναγιώτης Βεργετόπουλος ήρθε κοντά στο βάθρο, όμως εντέλει τερμάτισε 4ος.
Συνοδός της αποστολής ήταν ο Θεόδωρος Τσούσης.


«Χάλκινος»
ο Νικητόπουλος
Το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο (16 Μαρτίου) οι καλαματιανοί ποδηλάτες συμμετείχαν στην «1η Ανάβαση Ρακίτας» στο χωριό Χαλανδρίτσα προς Καλάβρυτα, στους πρόποδες του Παναχαϊκού Όρους την οποία διοργάνωσε ο Π.Ο. Πατρών.
Ο αγώνας ήταν απόστασης 8χλμ και πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές αναβάσεις, που διοργανώνονται στον ελλαδικό χώρο λόγω των μεγάλων κλίσεων του δρόμου και της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης αυτών.
Στις 70 συνολικές συμμετοχές που έλαβαν μέρος, οι καλαματιανοί ποδηλάτες είχαν εξαίρετη επίδοση και ένας εξ’ αυτών πήρε και μετάλλιο (Νικητόπουλος). Τα αποτελέσματα των αθλητών έχουν ως εξής: Στην κατηγορία Master Α΄ ο Αθ. Νικητόπουλος ήρθε 3ος,στην κατηγορία Master Γ΄ ο Βασ. Μυστριώτης ήρθε 5ος, στην κατηγορία Ανδρών ο Σταύρος Κανελλόπουλος 6ος και ο Γιώργος Χριστοδουλάκης 19ος.

Εξαιρετικός
ο Βεργετόπουλος

Ο καλαματιανός ποδηλάτης του «Ευκλή» και λάτρης της ορεινής ποδηλασίας, Παν. Βεργετόπουλος, έτρεξε σε χωμάτινο αγώνα (MTB) με την ονομασία «Μπαχούνια Race». Ο αγώνας διεξήχθη στην Βαρυμπόμπη Αττικής, σε μονοπάτι μήκους 28 χλμ. και σε 145 αθλητές τερμάτισε 6ος στην κατηγορία Master Β΄ και 13ος στην γενική κατάταξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου