Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Έκανε το …repeat στο μπάσκετ Λυκείων το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας!

ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ 52-32 ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΣΕΖΟΝ


● ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΜΠΑΡΙΑΚΤΑΡΗΣ-ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ
● ΤΡΟΜΕΡΟΣ Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ 19 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ 3 ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Πρωταθλητές Μεσσηνίας αναδείχθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα αγόρια του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο Μπάσκετ Λυκείων, μετά το 52-32 επί του ΓΕΛ Κυπαρισσίας στον σημερινό μεγάλο τελικό που διεξήχθη στην «Τέντα» στις 11 π.μ.
Οι νικητές είχαν σταθερή απόδοση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ειδικά από την στιγμή που πήραν διψήφια διαφορά πόντων στο 2ο 8λεπτο και παρά τις προσπάθειες του εξαιρετικού Διονύση Λαμπρόπουλου, κατέκτησαν την κορυφή!
Από το 3ο ΓΕΛ διακρίθηκαν οι Κώστας Κατσούλης και Αντώνης Μπαριακτάρης, με τον δεύτερο να έρχεται από τον πάγκο και να προσφέρει σε άμυνα και ριμπάουντ πέρα από τους 12 πόντους.
Φανταστική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι περίπου 200 μαθητές των δυο σχολείων που κατέκλυσαν την «Τέντα», παραδίδοντας μαθήματα πραγματικού φίλαθλου πνεύματος μέσω της κόσμιας συμπεριφοράς τους.


Ξεκίνημα
με …κάρφωμα!
Το παιχνίδι από το ξεκίνημα του φάνηκε πως θα έχει μπόλικο θέαμα, με τον ταλαντούχο φόργουορντ του 3ου ΓΕΛ, Νίκο Παπουτσή (8π.) να κάνει το 8-2 με τρομερό κάρφωμα με το ένα χέρι στον αιφνιδιασμό! Αυτό ξεσήκωσε την κερκίδα, την ίδια ώρα που οι δυο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το 1ο 8λεπτο να λήξει 11-4 υπέρ του 3ου ΓΕΛ.
Η ομάδα της Κυπαρισσίας μέσω της σκληροτράχηλης άμυνας της δεν επέτρεπε εύκολα καλάθια στο καλαματιανό σχολείο, «μπλοκάροντας» το μεγαλύτερο «ατού» του 3ου, δηλαδή τους αιφνιδιασμούς.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό στο 2ο 8λεπτο με τον Λαμπρόπουλο να μειώνει ακόμα και σε 15-10 στα μέσα της περιόδου, όμως ο Κατσούλης με σουτ μετά από drop step, με lay up από διείσδυση και με εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό μετά το 1-2 με τον Παπουτσή πέτυχε 6 συνεχόμενους πόντους και έφερε το ματς για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά. Οι δυο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 21-10 και το 3ο ΓΕΛ να δείχνει να ελέγχει πλέον πλήρως τον αγώνα.

Δεν έφτανε το σόου
του Λαμπρόπουλου
Στο τρίτο 8λεπτο ο Λαμπρόπουλος μείωσε σε 21-13, όμως οι 2/2 βολές του Κατσούλη, μαζί με ένα τρίποντο του Παπουτσή μετά από σκριν έφερε το 3ο ΓΕΛ στο +13 (26-13), όμως ο Λαμπρόπουλος απάντησε και πάλι με δικό του τρίποντο, φέρνοντας την διαφορά και πάλι σε μονοψήφιο αριθμό (26-17). Μετά το 28-17 του Κατσούλη, ο Παπουτσής πήγε να καρφώσει ακόμα πιο θεαματικά αλλά αστόχησε λόγω φάουλ, ο Λαμπρόπουλος μείωσε πιο μετά σε 19-30 δυο λεπτά πριν το φινάλε της 3ης περιόδου, όμως ο Μπαριακτάρης με 4 συνεχόμενους πόντους (το ένα καλάθι με ωραίο πικ εν ρολ που έπαιξε με τον Γιάννη Ανδριανόπουλο) έφερε το παιχνίδι στο +15 για πρώτη φορά.
Ο ίδιος παίκτης με τρίποντο από την κορυφή στο ξεκίνημα του 4ου 8λέπτου έφερε το ματς στο +18 (37-19) και το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε σε εκείνο το σημείο. Η Κυπαρισσία έκανε την αντεπίθεση της με 5 πόντους του Λαμπρόπουλου (καλάθι και φάουλ, τρίποντο) και τρίποντο του Γιάννη Κατσαρέλα (7π.) και έφερε το ματς στο -10 (39-29), όμως 10 συνεχόμενοι πόντοι από τους Μπαριακτάρη, Γιώργο Μαυροειδή (8π.), Παπουτσή, Ν. Χ. και Ν. Γ. Γιαννακόπουλο έφεραν το ματς για πρώτη φορά στο +20 (49-29). Με λίγα λεπτά να απομένουν δεν άλλαξε κάτι στον αγώνα, με το 3ο ΓΕΛ να παίρνει την νίκη με 52-32.

Πανηγυρισμοί
και απονομές
Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα οι παίκτες του 3ου ΓΕΛ γιόρτασαν δεόντως την μεγάλη νίκη και την πρόκριση στην Β΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Λυκείων.
Τα μετάλλια και τα αναμνηστικά διπλώματα προς τους δευτεραθλητές του ΓΕΛ Κυπαρισσίας παρέδωσε η υποδιευθύντρια του σχολείου, Θεώνη Κανελλοπούλου, ενώ τους πρωταθλητές βράβευσε ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Γιώργος Σταματόπουλος. Μάλιστα, δόθηκε και στον ίδιο χρυσό μετάλλιο!
● Διαιτησία: Λ. Νάστος, Λ. Καρμοίρης
8λεπτα: 11-4, 21-10, 34-19, 52-32
Σημειωτής: Δημ. Νικολακέας
Γιατρός: Γεωργ. Πανομήτρος

3ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Τασιόπουλος Ε.): Ανδριανόπουλος 3, Ν. Γ. Γιαννακόπουλος 2, Ν. Χ. Γιαννακόπουλος 3, Δημητρόπουλος, Κατσούλης 11, Κοσμόπουλος, Μπαριακτάρης 10 (1 τρ.), Μαυροειδής 8, Μουτζούρης 2, Παπουτσής 8 (1 τρ.), Ρούσσος 5

ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Βαλδουμά Αικ.): Γιαννόπουλος , Καγιάφας, Κατσαρελάς 7 (1 τρ.), Κλεφτάκης, Λαμπρόπουλος 19 (3 τρ.), Λεκάντης, Παλούκας 3, Παρασκευόπουλος, Σιδηροκαστρίτης 2, Στασινόπουλος 1, Στασινός



Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου