Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Χάλκινος» στο 1ο Ανοικτό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ο Χαλούλος

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ «ΠΡΩΤΑΡΗΣ» ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ …«ΚΑΛΗΜΕΡΑ» ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ!



Όταν θέλεις κάτι πραγματικά τότε αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει πραγματικότητα! Όταν λοιπόν ένας «πρωτάρης», ένας αρχάριος, μπαίνει με δυναμική σε έναν αγωνιστικό χώρο και αποφασισμένος να ξεχωρίσει, μπορεί με το …«καλημέρα» να πετύχει τον στόχο του!

Αυτό συνέβη στην περίπτωση του Καλαματιανού Μάνου Χαλούλου που στην παρθενική του εμφάνιση στο 1ο Ανοικτό Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ήφαιστος.
Οι αγώνες έγιναν στις εγκαταστάσεις της Τοπικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α Δυτικής Ελλάδος στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στην αίθουσα Stag, όπου συμμετείχαν αρκετοί αθλητές και αθλήτριες μέλη και μη του συλλόγου. Η εκδήλωση ήταν ανοικτή για το κοινό και στο τουρνουά μπορούσαν να πάρουν μέρος και άτομα ΑμεΑ που δεν είχαν μεγάλη σχέση με το άθλημα και απλά ήθελαν να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μεταξύ των οποίων ήταν και ο «δικός» μας Μάνος Χαλούλος. Ο Μάνος όχι μόνο έλαβε μέρος αλλά κατόρθωσε να ξεχωρίσει φορώντας το χάλκινο μετάλλιο κατά την επιστροφή του στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, αντιμετωπίζοντας μάλιστα στον ημιτελικό τον πρωταθλητή Ελλάδος, από τον οποίο έχασε για να καταταγεί τρίτος.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία με τους συμμετέχοντες αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδος, να στέλνουν το δικό τους μήνυμα στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο Στάδιο για να χειροκροτήσει τις προσπάθειές τους.
Μιλώντας στη «Φ» ο Μάνος Χαλούλος μας μετέφερε τον παλμό αλλά και τα δικά του συναισθήματα και προσδοκίες μετά από την πρώτη εμφάνιση του σε επίσημους στην ουσία αγώνες, στο άθλημα που επέλεξε να υπηρετήσει με στόχο μάλιστα στο προσεχές μέλλον να συγκαταλέγεται κι αυτός ανάμεσα στους αθλητές που πρωταγωνιστούν στην Ελληνική Επιτραπέζια Αντισφαίριση.
● Ποιες οι εντυπώσεις σου από την «παρθενική» εμφάνιση σου στο ανοιχτό τουρνουά του «Ηφαίστου»;
«Ήταν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και ένα πολύ καλά οργανωμένο τουρνουά. Φυσικά είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλά νέα πρόσωπα.»
● Πόσο εύκολο ήταν το τουρνουά;
«Ήταν κάποιοι αρκετά καλοί παίχτες, ευτυχώς όμως κάποιοι έπεσαν στον άλλο όμιλο κι έτσι αναγκαστικά αποκλείστηκαν κάποιοι!»
● Πόσο εύκολα ή δύσκολα, ήρθε η διάκριση;
«Η διάκριση ήρθε σχετικά εύκολα, αν εξαιρέσεις τον πρώτο αγώνα, όπου έχασα από λάθη δικά μου. Ο μόνος αγώνας που δυσκολεύτηκα πολύ ήταν με τον πρωταθλητή Ελλάδος, που με νίκησε πολύ εύκολα», παραδέχτηκε.
Να επισημάνουμε ωστόσο πως ο αντίπαλος του Χαλούλου στους ομίλους ήταν και αντίπαλός του στον μικρό τελικό, όπου κρινόταν ο νικητής μιας εκ των θέσεων στο βάθρο των νικητών! Συγκεκριμένα, στους ομίλους, ο Χαλούλος έχασε από τον αντίπαλό του με 3-2 σκορ ενώ στον μικρό τελικό τον κέρδισε με 3-0 σετ!
Σύντομα ο Μάνος θα έχει στα χέρια του το δελτίο του και πλέον θα δηλώνει και επίσημα αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ «Ηφαίστου» κι έτσι θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και στα λεγόμενα «κλειστά» Τουρνουά.
Πλέον ο νεαρός αθλητής βρίσκεται σε αναμονή για την επόμενη αγωνιστική του υποχρέωση, μέχρι τότε όμως θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και τις προπονήσεις στην Καλαμάτα με στόχο την βελτίωση των ικανοτήτων του.
Μέχρι στιγμής έχει παρακολουθήσει προπονήσεις και μαθήματα από τον Γιώργο Μαγιόγλου, ο οποίος έχει δώσει αρκετές συμβουλές στον νεαρό αθλητή.
κλείνοντας οφείλουμε να τονίσουμε πως μια καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός κι αυτό χρειάζεται ένας αθλητής η μία αθλήτρια στο επιχείρημά του/της, όλα τα υπόλοιπα έπονται! Αρκεί να το θέλει πραγματικά, κι αυτό φαίνεται να πιστεύει ακράδαντα ο Μάνος: «Το ήθελα και τώρα που γλυκάθηκα το θέλω ακόμα πιο πολύ!!!», είπε δίχως δισταγμό ο Καλαματιανός αθλητής αναγνωρίζοντας βεβαίως την ανάγκη για σκληρή δουλειά και κανένα εφησυχασμό για να πετύχει τον στόχο του να πρωταγωνιστήσει στον χώρο της ελληνικής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης!


Σίσσυ Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου