Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές ΚατασκηνώσειςΣτο www.oaed.gr μέχρι τις 9 Μαϊου 2014


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις και θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου 2014 έως 03 Σεπτεμβρίου 2014.
Συνολικά 35.000 θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις με τον προϋπολογισμό του προγράμματος ν’ ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία 6 τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων. Βασική προϋπόθεση βεβαίως αποτελεί και το πραγματικό εισόδημα. Αφού οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν πραγματικό οικογενειακό εισόδημα για το οικονομικό έτος 2013 μέχρι 16.000,00 ευρώ.

Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας μοριοδότησης και επιδοτούνται για τη διαμονή των παιδιών τους σε Παιδική Κατασκήνωση του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ, η οποία (σ.σ. επιδότηση) θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις.


Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 01 Ιανουαρίου 1999 έως 14 Ιουνίου 2008 και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση σε μία -και μόνο- κατασκηνωτική περίοδο και μέχρι 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης.
Πάροχοι του προγράμματος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διατηρούν στην Ελλάδα επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ www.oaed.gr μέχρι την 9η Μαΐου 2014 (ώρα 12 μ.). Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι τις 3 το μεσημέρι της 9ης Μαΐου 2014, δικαιούχοι και πάροχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους, προκειμένου να υποβάλουν τα δικαιολογητικά της Δημόσιας Πρόσκλησης.
● Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος, θα βρείτε στον διαδικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου