Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΤΩΝ ΤΟΞΟΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αργυρό μετάλλιο και …Εθνική Νέων ο Παναγιώτης Σγάντζος!



Μια μεγάλη μέρα ήταν η χθεσινή για τους Τοξότες Καλαμάτας! Ο νεαρός Παναγιώτης Σγάντζος κατέκτησε την 2η θέση στο Σχολικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Λυκείων, ενώ παράλληλα με την βαθμολογία που συγκέντρωσε τον κατατάσσει αυτόματα στην Εθνική Ομάδα Νέων!
Η διοργάνωση έλαβε χώρα χθες στην αίθουσα «Κασσιμάτη» του ΟΑΚΑ
και διοργανωτές ήταν το Υπουργείο Παιδείας μαζί με την Ε.Φ.Ο.Τ. (Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία Τοξοβολίας).
Στην αποστολή συμμετείχαν συνολικά 5 αθλητές (3 αγόρια και 2 κορίτσια), οι οποίοι ανήκουν στον μοναδικό Σύλλογο Τοξοβολίας στην πόλη μας. Εκτός από τον Παναγιώτη Σγάντζο συμμετείχαν και οι Δημήτρης Κατάκος, Νίκος Σπυρόπουλος, Φιλίππα Φιλανδριανού και Κλειώ Γιαννούκου.
Οι αγώνες έγιναν με 60 βέλη σε κλειστό χώρο 18 μέτρων.
Τα αποτελέσματα των αθλητών έχουν ως εξής:
● Σύνθετο τόξο Νέων Ανδρών:
2ος: Παναγιώτης Σγάντζος (3ο ΓΕΛ Καλαμάτας)  548 βαθμούς
● Ολυμπιακό τόξο Νέων Ανδρών:
10ος: Δημήτριος Κατάκος (3ο ΓΕΛ Καλαμάτας)  447 βαθμούς
15ος: Νίκος Σπυρόπουλος (3ο ΓΕΛ Καλαμάτας)  371 βαθμούς
● Ολυμπιακό τόξο Νέων Γυναικών:
5η: Κλειώ Γιαννούκου (Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας)  326 βαθμούς
12η: Φιλίππα Φιλανδριανού (1ο ΓΕΛ Καλαμάτας)         277 βαθμούς

«Απάντηση η επιτυχία»
Η επιτυχία αυτή, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Α.Σ. Τοξοτών Καλαμάτας, είναιι μια ακόμα απάντηση προς τους τοπικούς ιθύνοντες, οι οποίοι αγνοούν το άθλημα της Τοξοβολίας στην Καλαμάτα.
Ο Σύλλογος προπονείται με αρκετές αντιξοότητες όλο το χρόνο (σε αίθουσα του Δημ. Σταδίου της Καλαμάτας), χωρίς να του παρέχεται βοήθεια από τους τοπικούς φορείς.
Η διοίκηση του Συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση στην «Φωνή», στην οποία αναφέρεται στην επιτυχία του Σγάντζου και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει: «Παρ’ όλες τις αντιξοότητες και την έλλειψη πόρων, σωστού προπονητηρίου, βούλησης  οποιασδήποτε αρωγής εκ των τοπικών παραγόντων, με όπλο μόνο το μεράκι και την επιμονή ορισμένων ανθρώπων, ο Σύλλογος καταφέρνει σε δύσκολους καιρούς να κάνει την πόλη μας να ξεχωρίζει Πανελληνιά. Η επιτυχία του Παναγιώτη Σγάντζου που στέφθηκε Αργυρός Πανελληνιονίκης ακολουθώντας κατά πόδας τον περσινό πρωταθλητή Ευρώπης Δημήτρη Λαμπράκη (Χρυσός Πανελληνιονίκης στην ίδια κατάταξη) και με βαθμολογία που τον κατατάσσει επίσημα πλέον στην Εθνική Ομάδα Νέων, έρχεται ως απάντηση στην επιμονή των τοπικών ιθυνόντων να αγνοούν παραδειγματικά το άθλημα της Τοξοβολίας στην πόλη μας.
Ένα μεγάλο μπράβο στον Παναγιώτη, τον Δημήτρη, το Νίκο την Κλειώ και την Φιλίππα. Μας κάνατε περήφανους εμάς και τους δασκάλους σας!

Σας ευχαριστούμε παιδιά! Σας ευχόμαστε να πετυχαίνετε πάντα όλους τους στόχους σας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου