Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

6 ματς… 6 τελικοί…με «έπαθλο» την παραμονή!

ΤΣΑΚΩΝΑΣ: «ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ»

Με την πλάτη στον τοίχο παραμένει ο Μεσσηνιακός, που για μια ακόμη φορά βρήκε απέναντί του την διαιτησία που του στέρησε ένα μεγάλο τρίποντο –ανάσα! Στο κυριακάτικο ματς με τον Παναρκαδικό, η στάση της διαιτησίας του Αθηναίου Άγγελου Ζαραβίνου ήταν τέτοια που με τις υποδείξεις του οδήγησε το ματς στον εκνευρισμό και τον Παναρκαδικό στην ισοπαλία. Καταδικαστέα απ’ όλες τις απόψεις η αποβολή του Ταχματζίδη, που με συνειδητά άφησε την ομάδα του αριθμητικά αδύναμη σε ένα παιχνίδι και λεπτό, που όλοι ήταν αναγκαίοι!


Ο κακός τους εαυτός!

«Δεν ήταν η διαιτησία σήμερα (σ.σ. την Κυριακή), αλλά περισσότερο αλλά ο ίδιος μας ο εαυτός, δηλαδή έχουμε βρεθεί να παίζουμε τα παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο!» είπε ο κ. Τσάκωνας μετά το τέλος του παιχνιδιού: «Το άγχος και ο εκνευρισμός που είχαμε από το α΄ ημίχρονο - μπορεί να παίζαμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε - δεν μπορούσαμε να το αποβάλουμε και ήταν σίγουρο ότι το αποτέλεσμα δεν μπορούσε να είναι άλλο!»
Σημαντικό τροχοπέδη για τον Μεσσηνιακό αποτελεί και η έλλειψη αυτοπεποίθησης των παικτών, που σιγά σιγά φαίνεται να απομακρύνονται από το στόχο τους και να απογοητεύονται, ίσως και να παραιτούνται από το όνειρο της παραμονής…
«Μόνο σε αυτό τον τομέα είχα να κάνω παρατηρήσεις στο ημίχρονο, στο θέμα ψυχολογίας» εξήγησε ο κόουτς των «πρασίνων» και τόνισε πως αυτό που πλέον χρειάζεται είναι «… να αποκτήσει η ομάδα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Μας έχει κυριεύσει το άγχος. Φαίνεται καθαρά μέσα στο γήπεδο ότι έχουμε έναν εκνευρισμό. Εάν δεν αποκτήσουμε την αυτοπεποίθηση που είχαμε στον πρώτο γύρο… Φοβάμαι τον κακό μεσσηνιακό, όχι τον αντίπαλο». Σε αυτό αυτονόητο είναι πως μια νίκη θα έκανε το …«θαύμα»!

Το αμφισβητούμενο πέναλτι
Ισοπαλία χωρίς ουσιαστική απειλή παραχώρησε ο Μεσσηνιακού που μπορεί να έπαιζε το τελευταίο 15λεπτο με δέκα, κρατούσε ωστόσο το παιχνίδι… Όμως το πέναλτι που …είδε ο αθηναίος ρέφερι έφερε την ανατροπή και έβαλε τον Παναρκαδικό στο παιχνίδι!
«Πιστεύω καλά πηγαίναμε. Δεν δεχτήκαμε κάποια πίεση, δεν δημιούργησαν ευκαιρίες, ένα στημένο φάουλ και μια περίπτωση πέναλτι για το οποίο δεν ξέρω, δεν μπορώ να έχω άποψη, μου φαίνεται ότι είναι λίγο αμφισβητούμενο – δεν μπορώ να πω εάν δεν το δω και στην τηλεόραση - αλλά δεν θέλω κάθε Κυριακή να λέμε τα ίδια πράγματα. Τα ίδια είχαμε την περασμένη Κυριακή στην Κόρινθο… τα είδατε όλοι στην τηλεόραση ήταν δυο φάσεις και τα δυο γκολ ήταν οφσάιντ…», είπε ο κ. Τσάκωνας.
Στην διαμόρφωση του τελικού ισόπαλου αποτελέσματος, βεβαίως, συνέβαλε και η οπισθοχώρηση που έκανε η ομάδα του Μεσσηνιακού μετά το 2-1, που στην ουσία άφησε περιθώρια στους Αρκάδες να αντιδράσουν και να ζητήσουν βαθμό ή βαθμούς από τον αγώνα…
Κάτι που ο κόουτς των «πρασίνων» εξήγησε ως εξής: «Όταν ο Παναρκαδικός χάνει 2-1 κι αυτός παίζει όπως κι εμείς με την πλάτη στον τοίχο, εύλογο είναι να προσπαθήσει να παίξει πιο επιθετικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βγάλω έναν επιθετικό να βάλω έναν μεσαίο και «φρέσκο» παίκτη, τον Τσουκάλη, που είναι στα χαφ και να κουμπώσω την αριστερή πλευρά του Παναρκαδικού. Μετά μείναμε με 10 παίκτες, αυτό ήταν το σκηνικό!»

Βαθμολογία & εκνευρισμός

«Έχουμε βρεθεί σε τέτοια βαθμολογική θέση, που η ομάδα έχει έναν εκνευρισμό. Βεβαίως και υπάρχουν ελπίδες…» διευκρίνισε ο Δημήτρης Τσάκωνας και συνέχισε: «Δεν λέω ότι η διαιτησία δεν έπαιξε το ρόλο της, γιατί όταν στο 90΄ δέχεσαι ένα πέναλτι από αμφισβητούμενη φάση … διότι όπως μου είπαν και οι παίκτες μου ήταν οφσάιντ… όταν δέχεσαι την ισοφάριση με αυτό τον τρόπο, τι να πω!».


Καταδικαστέα η αποβολή Ταχματζίδη
Για την αποβολή του Ταχματζίδη ο κ. Τσάκωνας δεν είχε να πει πολλά, την χαρακτήρισε ωστόσο καταδικαστέα, αφού έτσι άφησε την ομάδα αριθμητικά αδύναμη και παράλληλα χωρίς βοήθεια στη μεσσία και επιθετική γραμμή.
«Για την αποβολή του Ταχματζίδη ειλικρινά ήταν μπροστά μου, αλλά δεν κατάλαβα τι έγινε γιατί η μπάλα παιζόταν αλλού! Είναι καταδικαστέο…
Ήταν καταδικαστέο, γιατί αριθμητικά μείναμε λιγότεροι και σε ένα τέτοιο σημείο του παιχνιδιού! Ήταν πρόβλημα για την ομάδα να μείνει με δέκα παίκτες.»

Χάθηκε μια μάχη όχι ο πόλεμος

6 παιχνίδια, 6 τελικοί έχουν απομείνει για τον Μεσσηνιακό που βρίσκεται στην ουσία με την πλάτη στον τοίχο, αφού με 32 βαθμούς είναι δυο βαθμούς κάτω από τη ζώνη επικινδυνότητας.
«Συνεχίζουμε… Έχουμε 6 παιχνίδια μέχρι το τέλος, 6 τελικούς… Χάθηκε μια μάχη, αλλά προσπαθούμε μέχρι το τέλος. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο.
Αυτό φοβόμουν από την αρχή, αυτό ήθελα να εξασφαλίσει ο Μεσσηνιακός, να έχει 5-6 βαθμούς πιο πάνω από τη ζώνη δεν τα καταφέραμε, τώρα θα είμαστε με την πλάτη στον τοίχο μέχρι το τέλος…»


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου