Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ TO ΟΝΕΙΡΟ ΕΚΑΝΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ



Νίκησαν με 3-2 σετ την Κόρινθο …και προχωράνε!

ΓΩΓΩ ΣΟΥΡΗ: «ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΟΥΜΕ


Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του ονείρου επανόδου του Μεσσηνιακού στα εθνικά σαλόνια, βρίσκονται από χθες η Γωγώ Σουρή και οι παίκτριες του Μεσσηνιακού Γ.Σ.
Παρότι δυσκόλεψαν τους εαυτούς τους, οι «πράσινες» του Μεσσηνιακού κατάφεραν χθες να κερδίσουν το παιχνίδι με την Κόρινθο με 3-2 σετ.
Μπαίνοντας δυνατά στα δυο πρώτα, με την Σιρίνινα να καθαρίζει πολλές φάσεις επιθετικά, την δυναμική πάσα και τις έξυπνα πλασεδάκια στην δεύτερη μπαλιά της Φωτεινάκη, πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιθετικές ενέργειες του μεσσηνιακού στο πρώτο σετ έπαιξε καθοριστικά και η Όλγα Νίκα (15-7, 22-11), το 25-15 ήρθε εύκολα. Ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, όπου η διακύμανση του σκορ δεν άφησε ούτε μια φορά την ελπίδα στις φιλοξενούμενες να ανθίσει (6-3, 15-9, 17-12, 22-17) φτάνοντας στο 25-18. 

Η εικόνα του Μεσσηνιακού άλλαξε 90 μοίρες(!) στα δυο επόμενα σετ, επιτρέποντας στις παίκτριες της Κορίνθου να χαμογελάσουν και το κυριότερο να κάνουν την ανατροπή πατσίζοντας τα σετ σε 2-2!
Μετά το τέλος του αγώνα, η προπονήτρια Γωγώ Σουρή εξήγησε πως η διαφορά οφειλόταν στην μεγάλη αγωνιστική απραξία. Το γεγονός ότι η ομάδα βρισκόταν εκτός αγωνιστικού ρυθμού για αρκετό καιρό φάνηκε μέσα από την κούραση, που έκανε την εμφάνισή της στο τρίτο και τέταρτο σετ και η οποία έδωσε «πάτημα» στις παίκτριες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου για να κάνουν την ανατροπή και να μειώσουν τα σετ σε 2-2!

«Έχουμε να παίξουμε πάρα πολύ καιρό και είμαστε εκτός αγωνιστικού ρυθμού, κι αυτό λογικό ήταν να παίξει ρόλο. Βέβαια ήταν μια κακή εμφάνιση (σ.σ. 3ο και 4ο σετ). Η άλλη ομάδα δεν έπρεπε να μας κοντράρει τόσο πολύ. Στο τρίτο σετ κάναμε κάποιες αλλαγές για να παίξουν τα πιο μικρά παιδιά κι εκεί το «χάσαμε»!
Άλλαξε ο ρυθμός, ανέβηκαν οι άλλες. Ήταν λίγο δικαιολογημένο επειδή είχαμε να παίξουμε πάρα πολύ καιρό και είμαστε εκτός ρυθμού, αλλά προχωράμε. Περισσότερο κρίθηκε στην ψυχολογία. Δεν μπορεί να κερδίζεις 2-0 και μετά να γίνεται η ανατροπή αυτή. Πήγαν όλα ανάποδα, συμβαίνει καμιά φορά… Κάνουμε ότι μπορούμε. Όλη η ομάδα…», είπε η Γωγώ Σουρή.

Όλα βεβαίως κρίθηκαν στην ψυχολογία, διότι στα πρώτα δυο σετ οι Καλαματιανές είχαν αέρα, αυτοπεποίθηση, καλό ρυθμό και αποτελεσματικότητα, στοιχεία που έλειψαν από τα δυο επόμενα σετ. Τα στοιχεία αυτά, όχι βεβαίως στον ίδιο βαθμό ούτε με την ίδια δυναμική, επιχείρησαν να παρουσιάσουν και το πέτυχαν έως ένα βαθμό οι παίκτριες της Κορίνθου, που στα δυο πρώτα σετ ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτες, χάνοντας από τα… αποδυτήρια(!) εάν εξαιρέσουμε ορισμένα ξεσπάσματα των Παναγοπούλου και Δημητροπούλου.

Παίρνοντας τον πρώτο γούρικο(;) πόντο στα δυο επόμενα σετ, οι Κορίνθιες ήσαν μπροστά στο σκορ (1-4, 7-11, 15-19, 17-22) μειώνοντας σχετικά εύκολα σε 2-1 με 19-25.
Μια από τα ίδια, με κάπως περισσότερη μαχητικότητα από πλευράς Μεσσηνιακού και στο τέταρτο σετ. Εκεί όμως η μάχη ήταν μεγάλη… Άλλωστε αυτό φανερώνει και το 27-29 που μπορεί να βρήκε νικήτριες τις παίκτριες της Κορίνθου, ήταν ωστόσο εξαιτίας των πολλών λαθών που έγιναν από πλευράς Μεσσηνιακού, κυρίως στην υποδοχή…
Από τα μέσα περίπου του σετ, η είσοδος της Σουρή στο παρκέ έφερε τη διαφορά στην ψυχολογία, καθώς λειτούργησε ως «δυναμό» για όλες τις παίκτριες στηρίζοντάς και στο ψυχολογικό κομμάτι που είχε πληγεί από το 2-1! 

Με το 2-2 και την ανάγκη να σοβαρευτούν άμεσα, οι «πράσινες» άκουσαν προσεκτικά τις οδηγίες και τις …φωνές της προπονήτριάς τους και μπήκαν στο ται μπρέικ δυνατά και αποφασισμένες να δείξει τι πραγματικά αξίζουν. Αυτό φάνηκε άμεσα με την διαφορά να μένει στο +5… Όσο για το φινάλε δικαίωσε την ομάδα του Μεσσηνιακού, χαρίζοντάς της το πρώτο σημαντικό «ροζ φύλλο»!
 
Συνέχεια με Πατρινό αντίπαλο
Η συνέχεια, βρίσκει τον Μεσσηνιακό αντίπαλο με τον νικητή του ζευγαριού των ΕΑ Πατρών και Ολυμπιάδας Πατρών. Σημαντικό το γεγονός ότι όποια ομάδα και αν αντιμετωπίσει ο ΜΓΣ έχει το πλεονέκτημα έδρας.
«Προχωράμε. Είμαστε φαβορί. Είμαστε πρώτοι και την Τετάρτη πάμε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη με μια δυνατή ομάδα, όπως κι εμείς, μες στην έδρα μας.». Η έδρα αναμένεται να παίξει το ρόλο της όπως παραδέχεται η προπονήτρια των «πρασίνων» τονίζοντας το εξής: «Βέβαια και θα παίξει ρόλο η έδρα… Είμαστε 1-1 στο κανονικό πρωτάθλημα. Εάν κερδίσουμε εδώ, κερδίσουμε και την Κυριακή, ανεβαίνουμε! Εάν κερδίσουμε και μετά χάσουμε, τότε έρχονται εδώ την ερχόμενη Τετάρτη. Θα δείξει!

Όσο για τον στόχο και κατά πόσον αυτός είναι εφικτός η Γωγώ Σουρή είχε να πει τα εξής: «Είναι αποτυχία εάν χάσουμε και δεν ανέβουμε. Γιατί είμαστε πιο καλή ομάδα, πιο έμπειρη, έχουμε πιο καλές αθλήτριες. Δεν είναι η εικόνα μας αυτή… εάν δεν ανέβουμε έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης».
● Σετ: 25-15, 25-18, 19-25, 27-29, 15-11.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.: Εξηνταβελόνη, Σουρή, Νίκα, Φωτεινάκη, Νταγιοπούλου, Δολγύρα, Σιρίνινα, Αντωνοπούλου, Κουτσουροπούλου, Γεωργουλάκου, Καλιδώνη, Μπούνα.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Δημ. Ανδρεόπουλος): Παναγοπούλου, Αγγιστριώτη, Βλάχου, Αλατζάκη, Τσέλικα, Νούλα, Πετροπούλου, Κωστοπούλου, Δρούγκα, Δημητροπούλου, Μίσιου, Καραβούνη.

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου