Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Την μεσσηνιακή πρωτεύουσα επέλεξε για προετοιμασία ο Σπύρος Λεμπέσης!

ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΥ ΑΠΩΝ ΣΤΑ ΦΕΤΙΝΑ «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ» Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ!

ΑΚΡΙΒΑΚΗΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ»


Τον όμορφο καιρό και τις ιδανικές καιρικές συνθήκες για προετοιμασία απολαμβάνει στην πόλη μας αυτές τις μέρες, ο Ολυμπιονίκης του Ακοντισμού, Σπύρος Λεμπέσης ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες προπονείται υπό το βλέμμα του προπονητή του, Πέτρου Ακριβάκη στον ανοιχτό στίβο του δημοτικού σταδίου της πόλης.
Ο προπονητής του Σπύρου Λεμπέση, Πέτρος Ακριβάκης, σε δηλώσεις του στη «Φ», εξέφρασε την πεποίθηση πως ο αθλητής του θα επιστρέψει στη δράση μετά το τραυματισμό του περασμένου Μάιου και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά θα μας δείξει πολλά και καλά πράγματα!
Θυμίζουμε, άλλωστε πως πέρυσι ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το χέρι του και παρότι έκανε την προσπάθεια του, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ένιωσε έντονες ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ρίξει μέτρα, εν συνεχεία έκανε εξετάσεις και τελικά δεν γλίτωσε το νυστέρι!
Μισό χρόνο περίπου αργότερα, ελπίζοντας πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό, ο ρίπτης του Πέτρου Ακριβάκη προετοιμάζεται για μια νέα αγωνιστική σεζόν επιλέγοντας την πόλη της Καλαμάτας για την προετοιμασία του. Ο Σπύρος αισιοδοξεί η νέα χρονιά να είναι καλύτερη, ακόμη κι από το 2012 όταν έφθασε στην 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο!

«Θα δούμε καλά
πράγματα από τον Σπύρο»
Αν και γνώριμος με την μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ο Πέτρος Ακριβάκης έφερε για πρώτη φορά στην πόλη μας τον αθλητή του για προετοιμασία και δήλωσε: «Ο Σπύρος προέρχεται από έναν τραυματισμό και μια επέμβαση πέρυσι τέλος Ιουλίου, περίπου στο τέλος Μαΐου υπολογίζει να κάνει τους πρώτους αγώνες και με την προϋπόθεση ότι η προετοιμασία θα έχει κυλήσει ομαλά, όπως κυλάει μέχρι τώρα, δόξα το Θεό. Εάν τα πράγματα πάνε όπως τα σκέφτομαι νομίζω ότι θα δούμε καλά πράγματα από τον Σπύρο φέτος!
Για προετοιμασία ερχόμαστε πρώτη φορά, για αγώνες βεβαίως έχουμε έρθει ξανά στο παρελθόν, για τα Παπαφλέσσεια τα οποία φέτος δεν έχουν Ακοντισμό, αλλιώς θα συμμετείχαμε!
Ο Σπύρος είναι σε μια φάση που είχε κόψει την πολύ -πολύ προπόνηση και σιγά σιγά ανεβάζει ρυθμούς για να είναι έτοιμος στους αγώνες. Χρησιμοποιώντας και τους πρώτους αγώνες της χρονιάς νομίζω ότι μετά τα τέλη Ιουνίου θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα με στόχο το Πανευρωπαϊκό της Ζυρίχης.»
● Η σημερινή εικόνα στον ελληνικό στίβο βρίσκει πρωτεργάτες ορισμένους τρελούς, κάποια ψώνια και μερικούς ρομαντικούς. Κάπως έτσι άλλωστε αυτοχαρακτηρίζονται οι περισσότεροι από αυτούς που τρέχουν για τον κλασικό αθλητισμό, προσφέροντας από το δικό τους μετερίζι προσμένοντας στην καλύτερη περίπτωση σε μια χειραψία και μια φωτογραφία, δεδομένου πως πλέον η βιωσιμότητα δεν εξασφαλίζεται!
«Όσο θα υπάρχουν κάποιοι τρελοί που θα προσπαθούν για δικούς τους λόγους μέσα στα στάδια, θα βλέπουμε καλά πράγματα» αναφέρει ο κόουτς κ. Ακριβάκης και συνεχίζει «Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από κανέναν να δουλεύει επαγγελματικά. Εγώ είμαι σε ένα ιδιωτικό σχολείο και έχω από εκεί τους πόρους για να ζω την οικογένειά μου, δεν περιμένω από τον αθλητισμό και νά ’ναι καλά οι άνθρωποι που μου έδωσαν άδεια μια εβδομάδα για να έρθω εδώ για προετοιμασία.»

«Με το άγχος του αύριο»…
Ο Σπύρος Λεμπέσης όπως και κάθε αθλητής κυρίως του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας, αντιμετωπίζει το μείζον πρόβλημα της επιβίωσης. Με το άγχος του αύριο, όπως χαρακτηριστικά μας είπε και ο προπονητής του, ο οποίος εξηγεί την κατάσταση όπως την βιώνει κανείς πίσω από τις κάμερες, τις φωτογραφίες και τα φώτα, δηλαδή εκ των έσω!
«Ο Σπύρος είναι με το άγχος του αύριο, τι θα γίνει άμα σταματήσει τον αθλητισμό! Αυτή η αβεβαιότητα όσο νά ’ναι δεν σε αφήνει να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις και να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου!», ανέφερε ο προπονητής του Έλληνα Ολυμπιονίκη για να πάρει το λόγο ακολούθως ο ίδιος ο αθλητής ευχαριστώντας όλους όσοι βοηθούν στην προετοιμασία του: «Τους ευχαριστώ όλους, όσοι βοήθησαν να κάνω αυτή την προετοιμασία, με πολύ καλό τρόπο εδώ, ντόπιους, φίλους και γνωστούς και τον προπονητή μου κ. Ακριβάκη που προσπάθησε, έκανε τα πάντα, για να κάνουμε 10 ημέρες προετοιμασίας, αν και δεν είναι αρκετές!
Ήρθαμε εδώ γιατί ξέραμε και μας αρέσει η Καλαμάτα, και το κλίμα είναι καλό, άσχετα που τα απογεύματα, εκεί που θέλαμε να δοκιμάσουμε τις βολές μας, μας το χαλούσε κι έκανε λίγο κρύο! Τα πρωινά είναι καλύτερος ο καιρός …δυστυχώς!
Ευχαριστώ έναν άνθρωπο που είναι γυμναστής εδώ σε σχολείο, ένας πολύ καλός φίλος που με έχει βοηθήσει πολύ, τον Μπάμπη Μπάμπαλη, ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Σαφώς τον προπονητή μου που είναι κάθε μέρα κοντά μου και εδώ και στην Αθήνα, αλλά και για όλες τις διευκολύνσεις που μας έκαναν οι ντόπιοι άνθρωποι και μείναμε εδώ με τον καλύτερο τρόπο! περάσαμε πολύ καλά, φάγαμε πολύ καλά, κάναμε καλή προπόνηση και εύχομαι να μας βοηθήσουν πάλι ώστε να έρθουμε ξανά. γιατί ειδικά ο στίβος θέλει την ώθηση που του αξίζει και όλα αυτά τα χρόνια δεν τον πρόσεξε το σύστημα να το πω έτσι απλά!
Εδώ καταβάλλουν προσπάθειες… Ο κ. Πουλόπουλος του Μεσσηνιακού βοήθησε κι εμένα, αλλά τα παιδιά εδώ χρειάζονται και εικόνες από πρωταθλητές και από σωστά άτομα, όπως είμαι εγώ, θεωρώ, όπως είναι ο Λούης Τσάτουμας που ήρθε εδώ με τον προπονητή του. Όλοι ήμασταν ένα και αυτό λειτούργησε καλά και είδα και την χαρά των παιδιών. Κι αυτό είναι καλό, κακό δεν είναι…»

Το μέλλον του μεσσηνιακού στίβου
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος από το γεγονός πως αντίκρισε στον track του σταδίου πληθώρα παιδιών τα οποία ακολουθούν τα βήματά και πολλών ακόμη ελλήνων πρωταθλητών στον κλασικό αθλητισμό, ο Σπύρος Λεμπέσης: «Βλέπω πολλά παιδιά στο σύλλογο. Αλλά θέλουν και σωστή κατεύθυνση και σωστές εικόνες. να παραδειγματίζονται από σωστούς ανθρώπους. Είναι σωστοί οι άνθρωποι εδώ, δεν αντιλέγω, αλλά χρειάζεται να βλέπουν κι εμάς, ώστε να οραματίζονται. Να φαντάζονται κι αυτοί ότι μπορούν να ρίξουν ένα ακόντιο μακριά, ή ότι μπορούν να πηδήξουν 8 μέτρα στο σκάμμα!»

Πανευρωπαϊκό Ζυρίχης:
Ο μεγάλος στόχος!
Με μεγάλο στόχο τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό της Ζυρίχης, ο Σπύρος Λεμπέσης αναφέρθηκε στις φετινές του προσδοκίες: «Πρώτος στόχος είναι να εξασφαλίσω το όριο των 80 μέτρων περίπου, που είναι για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γιατί έχουμε μόνο ευρωπαϊκό φέτος και ύστερα απ’ αυτό μια καλή επίδοση πριν και στο Ευρωπαϊκό. Το καλό όμως είναι να εξασφαλίσουμε το όριο γιατί έρχομαι από μια πολύ δύσκολη χρονιά, έκανα εγχείρηση στον ώμο μου, προσπαθώ να βρω το βήμα μου, στη φόρα μου! Πρέπει να …κοντέψουμε τα 80 μέτρα για να το εξασφαλίσουμε αυτό… Είναι εφικτό!
Σιγά σιγά ανεβαίνουμε, αλλά θέλει προσπάθεια και επιμονή για να μείνουμε πάνω στη «γραμμή» αυτής της προσπάθειας.
Αν και βρίσκεται σε πολύ στάδιο ανάκαμψης μετά την εγχείρηση που έκανε πέρυσι στον ώμο του, ο Λεμπέσης αισθάνεται πολύ καλά παραμένει ωστόσο προσεκτικός: «Βέβαια θέλει διαρκώς προσοχή ο ώμος και όχι ενθουσιασμούς!
Ρίξαμε 80 μέτρα και όχι 85 γιατί εκεί μπορεί να γίνει κάποιο λάθος και να μας κοστίσει, να οδηγήσει δηλαδή πάλι σε έναν τραυματισμό!
Μέτρο -μέτρο!»

«Βλέπω σκοτάδι!»
Απαισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού ο Έλληνας ρίπτης και εξηγεί τους λόγους: «Βλέπω σκοτάδι! το βλέπω δυσοίωνο το μέλλον γιατί έχει στιγματιστεί, αδίκως κατά τη γνώμη μου, γιατί τον πρωταθλητή δεν τον κάνει το ντόπινγκ.
Αυτό που θέλουν να περάσουν δηλαδή! Καλώς ή κακώς είχαμε κάποια κρούσματα δεν αντιλέγω. Είχαμε κάποια κρούσματα, κακώς τα είχαμε. Αλλά δεν είναι όλοι ντοπαρισμένοι!
Αυτό το μήνυμα έχει περάσει μια άλλη εικόνα στον κόσμο και φοβούνται οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους, να τα προτρέψουν να ασχοληθούν ως ενήλικες με τα αθλήματα αυτά.» Μια εικόνα στην οποία βοηθούν και τα ΜΜΕ στο κυνήγι της είδησης! «Βέβαια συμβάλλουν γιατί είδηση θέλουν… Θέλουν να πουλήσουν κι αυτοί «μαγαζί» είναι και μια κακή είδηση πάντα πουλάει περισσότερο από την καλή!» κλείνοντας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμου και ειδικά τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον κλασικό αθλητισμό: «Θέλω να περάσω ένα μήνυμα από την μεριά μου, όπως θεωρώ κι άλλοι αθλητές που γνωρίζω και είναι ισορροπημένα άτομα και αθλητές, όπως ο Λούης Τσάτουμας και όλα αυτά τα παιδιά… Δεν είναι τα αρπάγματα τόσο άσχημα, θέλει πάντα προσοχή σε ποιόν στέλνεις το παιδί σου, με ποιον γυμνάζεται, γιατί υπάρχουν και κακοί παράγοντας, αλλά δεν είναι όλοι έτσι… Μπορεί να είναι οι μισοί, οι άλλοι μισοί δεν είναι έτσι!»


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου