Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ «1ο NIGHT RUN»

Φορέστε φακούς εις την κεφαλήν και λάβετε θέσεις!



Μετά το 14ο …«day run», τον 14ο δηλαδή Γύρο Καλαμάτας, ετοιμαστείτε για το 1ο Night Run!
Το επόμενο Σάββατο η νύχτα στην πόλη της Καλαμάτας θα γίνει μέρα με την πρώτη νυχτερινή δραστηριότητα άθλησης μη ανταγωνιστικού φυσικά χαρακτήρα, που θα διεξαχθεί με την συμβολή ατομικών φακών κεφαλής! Πρόκειται για το καινοτόμο και εντυπωσιακό 1ο Night Run, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Καλαμάτα το Σάββατο 10 Μαΐου 2014.
Διοργανωτής της εκδήλωσης το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ενώ τις υπηρεσίες τους πρόκειται να προσφέρουν εθελοντές από την Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας.
Η έναρξη των δραστηριοτήτων θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας στις 8.30 μ.μ., ενώ μισή ώρα νωρίτερα  θα πρέπει να βρίσκονται εκεί όλοι οι συμμετέχοντες (8 μ.μ.), προκειμένου να λάβουν τις τελικές οδηγίες και να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ομαδικής προθέρμανσης.
Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για όσους μετάσχουν. Όλοι, από 5 μέχρι …85 ετών, αλλά και μικρότεροι ή μεγαλύτεροι από αυτούς, καλούνται να συμμετάσχουν σε μια πρωτοποριακή διαδικασία που συνδυάζει την άθληση και την ψυχαγωγία, τρέχοντας είτε βαδίζοντας.

Οι διαδρομές
Δύο εναλλακτικές διαδρομές θα υπάρξουν στον αγώνα και οι δύο ωστόσο θα έχουν ως αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Η πρώτη των 2 χιλιομέτρων απευθύνεται στα παιδιά. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: κάθοδος της οδού Αριστομένους, πέρασμα μέσα από το Πάρκο Σιδηροδρόμων, και επιστροφή πάλι στην πλατεία μέσω του ποδηλατοδρόμου της Αριστομένους.
Θα υπάρξει και η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων η οποία απευθύνεται στους πιο προχωρημένους δρομείς και θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: κάθοδος την Αριστομένους, διέλευση του Πάρκου Σιδηροδρόμων με πορεία μέχρι το «Πανελλήνιο» στο λιμάνι και επιστροφή στην πλατεία από τον ίδιο δρόμο.

Παράλληλες
δραστηριότητες
Οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει και ορισμένες παράλληλες με τους αγώνες δρόμου 2 και 5 χιλιομέτρων, δραστηριότητες, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε «αθλητικούς στίβους μάχης» καθώς και σε πολυσύνθετες σκυταλοδρομίες παιγνιώδους μορφής.
Επίσης, όλοι όσοι μετάσχουν, θα λάβουν μέρος σε ομαδικό πρόγραμμα zumba που θα γίνει υπό τις οδηγίες εξειδικευμένης ομάδας της Σχολής Χορού «Fame»!
Ενώ, να σημειωθεί πως στο τέλος της εκδήλωσης -η οποία θα υποστηρίζεται από disc jockey - θα υπάρξει κλήρωση δωροεπιταγών!

Ο εξοπλισμός
Οι φακοί κεφαλής και ο αριθμός διατίθενται από το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού στο Δημοτικό Στάδιο (Δευτέρα έως και Παρασκευή 16.00 - 19.00) και στα καταστήματα Cosmos (ώρες λειτουργίας καταστημάτων). Το ίδιο θα γίνει και σε ό,τι αφορά στην παραλαβή Δηλώσεων Συμμετοχής.

Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής/ παραλαβής του πακέτου εξοπλισμού (δήλωση, φακός, αριθμός) μπορεί να πραγματοποιηθεί και στις 10 του μηνός, μέχρι τις 8 μ.μ., στο χώρο εκκίνησης του νυχτερινού αγώνα στη γραμματεία. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 5 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου