Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ραντεβού στην Πάτρα για την άνοδο!!!

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΙΔΡΩΣΕΙ ΜΕ 3-0 ΣΕΤ ΤΗΝ ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 150 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ: «ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ… ΠΑΜΕ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ»


Ραντεβού στην Πάτρα για την άνοδο έδωσε χθες οι παίκτριες του Μεσσηνιακού Γ.Σ. μετά την εύκολη επικράτησή τους στο πρώτο παιχνίδι των play offs, με την καλή αλλά όχι ισάξια ΕΑ Πατρών!
Αποφασισμένος στο παιχνίδι του και με σταθερότητα στο ρυθμό του και καλή ροή της μπάλας, ο Μεσσηνιακός πάταγε καλύτερα στα πόδια του τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά με αιχμή του δόρατος -στο σύνολο του παιχνιδιού -την Ελένη Εξηνταβελόνη που είχε χθες μια πολύ καλή εμφάνιση και την «σταθερή αξία» Γωγώ Σουρή, που έδινε και πάλι λύσεις στα …σημεία, αλλά και την εξαιρετική Κατερίνα Φωτεινάκη που με τις έξυπνες πάσες της τσίμπαγε ανύποπτους πόντους από τις παίκτριες του Πρεβεδούλου, έφτασε σε εύκολη επικράτηση με 3-0 σετ (25-16, 25-19, 25-16) παρουσία 150 και πλέον φιλάθλων της πετοσφαίρισης που βρέθηκαν.

Η ομάδα της Πάτρας είχε ομολογουμένως καλή αμυντική λειτουργία, επιθετικά, όμως εκτός από ορισμένες καλές ενέργειες των Ε. Σαρλή, Καραμούντζου και Πελεκούδα δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τον πολύ καλό Μεσσηνιακό.

Η ροή του αγώνα
● 1ο σετ: Ο Μεσσηνιακός βρέθηκε πίσω με 1-3 στο ξεκίνημα του πρώτου σετ όμως ένα λάθος στο πρώτο χρόνο της ΕΑΠ και ένα καρφί της Σουρή ισοφάρισαν σε 4-4. Με δυο μπλοκ της Σιρίνινα προηγήθηκε με 6-4, όμως η Πάτρα με την Ε. Σαρλή ανέτρεψε το σκορ σε 6-7 και έφτασε στο 6-9.
Ο Μεσσηνιακός με ένα εκπληκτικό σερί 11-1 έφερε το ματς στο 17-10 χάρη σε τέσσερις άσους από Σιρίνινα (1) και Σουρή (3) και δυο καρφιά της αρχηγού – προπονήτριας. Το σερί στο σερβίς της Σορυή διακόπηκε με ένα σερβίς άουτ, η Εξηνταβελώνη νίκησε τις Πελεκούδα και Παπαγεωργίου (18-12). Η ΕΑΠ μείωσε σε 15-20, όμως οι «πράσινες» με δυο πόντους της Εξηνταβελώνη και έναν από Σουρή και Σιρίνινα,μ αντίστοιχα, έκαναν το 25-16.

● 2ο σετ: Στο 2ο σετ οι δυο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι το 11-11, με τον Μεσσηνιακό να παίρνει πολύτιμους πόντους και πάλι με την Σουρή, ενώ η ΕΑΠ στηρίχθηκε κυρίως στην Ε. Σαρλή. Ωστόσο από το σημείο εκείνο και μετά ο Μεσσηνιακός με τρεις πόντους της Εξηνταβελώνη και δυο από Σουρή και Δολγύρα έκανε ένα σερί 5-0 (16-11).
Η ΕΑ Πατρών αντέδρασε και έφερε το ματς στο 15-16 παίρνοντας τρεις δύσκολους πόντους από φάσεις διαρκείας. Ωστόσο, ένας πόντος της Σουρή και ένας άσος της Δολγύρας μεταξύ άλλων έφερε την γηπεδούχο ομάδα στο +4 (20-15).
Η Πατρινή ομάδα μείωσε και πάλι στους δυο (18-20) χάρη σε καρφί της Ε. Σαρλή και σε καρφί σε πρώτο χρόνο της Δ. Σαρλή. Εκεί ανέλαβε και πάλι η Εξηνταβελώνη και με τρεις συνεχόμενους πόντους έκανε το 23-19, ενώ ένα καρφί σε πρώτο χρόνο της Δολγύρα χάρισε το δεύτερο σετ στις «πράσινες» (25-19).
● 3ο σετ: Από κοντά και στο τρίτο σετ και δυο φορές ισόπαλες (3-3 και 7-7) πήγαιναν Μεσσηνιακός και ΕΑ Πατρών στο τρίτο σετ, δημιουργώντας την αίσθηση πως θα εξελισσόταν σε ντέρμπι!
Η Εξηνταβελόνη, η παρουσία της οποίας από το δεύτερο σετ γινόταν ολοένα και πιο αισθητή, είχε …διαφορετική άποψη και εκμεταλλευόμενη τις καλές πάσες της Φωτεινάκη έφτασε στο 11-8.
Θες ένα σερβίς στο φιλέ από την Φωτεινάκη, θες δυο άσοι σε σερβίς της Καραμούντζου έφεραν ξανά το ματς για την ΕΑΠ στα ίσια (11-11). Το σερί στο σερβίς της Καραμούντζου δεν κράτησε πολύ αφού μετά τους δυο άσος στόχευσε φιλέ (12-11) κι εκεί τον «λόγο» πήρε η Δολγύρα και με καρφί από το κέντρο και ένα πολύ ωραίο σερβίς πήρε τη διαφορά σε 14-11. Η Σουρή δυνατά έσπασε το μπλοκ των Πελεκούδα και Δεδούση (σ.σ. η Ελένη είναι παλιά παίκτρια του Ακρίτα Καλαμάτας) για να επαναλάβει αμέσως μετά στο μπλοκ των Πελεκούδα και Ε. Σαρλή (16-12)!
Κενό στην αντίπαλη άμυνα έπιασε το μάτι της Φωτεινάκη και στη δεύτερη μπαλιά πάσαρε με δύναμη για να πάρει τον πόντο (19-13).
Η Πατρινή ομάδα επιχείρησε αλλάζοντας την Δεδούση με την Τσακούμη και λίγο αργότερα τα λίμπερο (Ζήκου με Δ. Σαρλή) να δώσει παραπάνω ρυθμό στο παιχνίδι της, μειώνοντας με την Καραμούντζου σε δυνατό καρφί στην κενή διαγώνιο σε 19-15. Νέα προσπάθεια του Δημήτρη Πρεβεδούλου να γυρίσει το παιχνίδι αλλάζοντας πάσα. Στη θέση της Παπαγεωργίου πέρασε η Αβραμίδη, δίχως πια νόημα… διότι ο Μεσσηνιακός δεν άφησε και πολλά περιθώρια από κει και πέρα στις Πατρινές και μετά το λάθος της Πελεκούδα (σερβίς στο φιλέ) πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και δίχως αντίσταση έφτασε στο τελικό 25-16 και τη νίκη με 3-0 σετ.


Ραντεβού στην Πάτρα
για την άνοδο!
Ραντεβού τώρα στην Πάτρα, όπου ο Μεσσηνιακός θέλει πάση θυσία νίκη για να σφραγίσει το εισιτήριο ανόδου στην Α2.
Στην επίτευξη του στόχου αυτού πιστεύει ακράδαντα η Κατερίνα Φωτεινάκη. Η έμπειρη πασαδόρος του Μεσσηνιακού μετά τον χθεσινό αγώνα δήλωσε στη «Φ» τα εξής: «Είμαστε χαρούμενες. Κάναμε το πρώτο βήμα… Θέλαμε τη νίκη μες στην έδρα μας και τώρα είμαστε 2-1.
Μας ενδιαφέρει να τελειώσουμε στην Πάτρα. Αλλά τουλάχιστον έχουμε την ελπίδα εάν δεν τα καταφέρουμε το Σάββατο ή την Κυριακή στην Πάτρα, να παίξουμε στο τελικό παιχνίδι την επόμενη Τετάρτη (πάλι μέσα) για να το πετύχουμε.
Σε αυτό (σ.σ. χθεσινό) πήγαμε καλά, δεν κάναμε λάθη. Ήμασταν καλές σοβαρές, συγκροτημένες.» Θυμούμενη το παιχνίδι της κανονικής περιόδου, όπου ο Μεσσηνιακός είχε χάσει με 3-1 ενώ είχε χάσει και την Σουρή με τιμωρία, η Κατερίνα Φωτεινάκη επισήμανε τις διαφορές και φυσικά την επιθυμία όλων στην ομάδα για ένα νικηφόρο φινάλε στα play offs! «Είχε γίνει ένα μεγάλο μπέρδεμα τότε με τη διαιτησία, είχαν αποβάλει την προπονήτριά μας, την Γωγώ Σουρή, έλειπε η Ελένη Εξηνταβελόνη και στην ουσία είχαμε παίξει με τις πιτσιρίκες αλλά και πάλι το παλέψαμε και παρότι χάσαμε με 3-1 τα σετ πήγαν 26-24, 25-21. Θεωρώ ότι μάλλον θα τελειώσουμε. Είμαστε όλοι αισιόδοξοι!»
● Διαιτητές: Παν. Χανδρινός, Ανδρ. Χριστοδουλόπουλος
Σημειωτής: Β. Καραφώτη.
Τα σετ: 25-16, 25-19, 25-16.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Γ. Αγγελής): Εξηνταβελόνη, Σουρή, Νίκα, Φωτεινάκη, Νταγιοπούλου, Δολγύρα, Σιρίνινα, Αντωνοπούλου, Γεωργουλάκου, Καλιδώνη (λ).
ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ (Κ. Πρεβεδούλος): Πελεκούδα, Παπαγεωργίου, Σίμου, Δ. Σαρλή, Ε. Σαρλή Τσακούμη, Καραμούντζου, Σταθάκη, Μίχα, Αβραμίδη, Δεδούση, Ζήκου (λ).


Σίσσυ Τριάντου & Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου