Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Η ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2014-2015

Πρεμιέρα στις 30 Νοεμβρίου για τις Κορασίδες

ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ



11 ΣΩΜΑΤΕΙΑ λαμβάνουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα Κορασίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται για την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, ενώ η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιουλίου στις 12 π.μ. στα γραφεία της Ένωσης (Μαιζώνος 57 & Ευριπίδου), παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.
Ειδικότερα, στο νέο πρωτάθλημα συμμετοχή δήλωσαν τα ακόλουθα σωματεία: Α.Ο. «Καλαμάτα ’80», Α.Ο. Θουρίας, Α.Π.Σ. Ακάδημος., Α.Ε.Μ. «Ο Πολύβιος», Α.Π.Σ. Άρις, Α.Σ. Λακωνικός Κρόνος, ΓΕ Αρκαδίας Άμιλλα 2000, Γ.Σ. Γαργαλιάνων, Κ.Ο.Μ. Πελασγός, ΣΕΦΑ Ο Αρκαδικός, Σπαρτιατικός Γ.Σ.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Α΄ Φάση:
Το Πρωτάθλημα Κορασίδων, θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην Α΄ Φάση τα σωματεία είναι χωρισμένα σε (2) δύο ομίλους.
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: «Καλαμάτα ’80», Α.Ο. Θουρίας, Α.Π.Σ. Ακάδημος., Α.Π.Σ. Άρις, Γ.Σ. Γαργαλιάνων.
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Α.Ε.Μ. «Ο Πολύβιος», Α.Σ. Λακωνικός Κρόνος, ΓΕ Αρκαδίας Άμιλλα 2000,  Κ.Ο.Μ. Πελασγός, ΣΕΦΑ Ο Αρκαδικός, Σπαρτιατικός Γ.Σ.
Σε αυτή τη φάση τα σωματεία, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές, ένας με όλους σε δύο γύρους.

Β΄ Φάση:
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων της Α΄ φάσης, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές, ένας με όλους σε δύο γύρους, για την ανάδειξη  της πρωταθλήτριας ομάδας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
Η πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος Κορασίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων της Ε.Ο.Κ.
● Οι ομάδες που δηλώνουν συμμέτοχη στο πρωτάθλημα κορασίδων και δεν κατέβουν ν’ αγωνιστούν, την επομένη αγωνιστική περίοδο 2015-2016, οι δηλώσεις συμμετοχής τους δεν θα γίνονται δεκτές.

Δικαιούμενες
συμμετοχής αθλήτριες
● Στα πρωταθλήματα Κορασίδων κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι και 12 αθλήτριες.
● Στο Πρωτάθλημα Κορασίδων, δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος  1999 και νεώτερες.
● Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Γυναικών, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σ’ ένα από τα Πρωταθλήματα Κορασίδων ή Νεανίδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης 2 βαθμών από το αντίστοιχο εθνικό πρωτάθλημα
● Προπονητές: Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. υπενθυμίζει  στα Σωματεία τις διατάξεις του Κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. Επίσης είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα της προπονήτριας, με την ιδιότητα της αθλήτριας, σύμφωνα με το αρθρ. 31, παρ. 11 του Ν. 2725/1999 και τα αρθρ. 75 & 4 του Ν. 3057/2002.

Έξοδα Διαιτητών – Κριτών
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Κορασίδων, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι Διαιτητές και οι Κριτές ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Το γηπεδούχο Σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει την Γραμματεία των αγώνων.
Σε περίπτωση που το γηπεδούχο Σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.
Τα Σωματεία που δεν κατέβουν ν’ αγωνιστούν, χωρίς να ενημερώσουν έγκαιρα την Επιτροπή Πρωταθλημάτων, θα επιβαρύνονται τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση – ημεραργία – μετακίνηση Διαιτητών – Κριτών).
* Οι αγώνες του Πρωταθλήματος Κορασίδων, θα καλύπτονται με ένα (1) Διαιτητή & (2) δύο Κριτές -Σημειωτής - (Χρον/τρης – Χρον/τρης 30΄΄).
● Μπάλες αγώνων: Θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες SPALDING (Size 6).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου