Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΟΙ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 51ο ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Επετειακή η 10η συμμετοχή του
«Blue Line» του Αιόλου Καλαμάτας!

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝ ΠΛΩ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΑ ΓΝΩΡΙΜΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ


ΛΙΓΕΣ ημέρες απομένουν για την εκκίνηση του κορυφαίου αγώνα Ανοιχτής Θαλάσσης, του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Ράλλυ Αιγαίου, που διοργανώνει για 51η χρονιά ο ΠΟΙΑΘ.

Ο αγώνας γίνεται στα γνώριμα νερά του ελληνικού αρχιπελάγους με ενδιάμεσους σταθμούς την Μήλο, την Αστυπάλαια την Ίο και τερματισμό το Σούνιο. Ξεκινά την Παρασκευή 18 και θα διαρκέσει για δέκα ημέρες, ολοκληρώνεται στις 28 Ιουλίου. Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη ανοιχτής θαλάσσης που θα βρεθούν ανοιχτά του Φαληρικού όρμου στην εκκίνηση το μεσημέρι της Παρασκευής (15:30), θα διανύσουν περίπου 400 ναυτικά μίλια.
Σκάφη όπως το OPTIMUM 3 - ASPIDA SAXO BANK με κυβερνήτες
τους Περικλή Λιβά και Νίκο Λάζο που έχουν κατακτήσει το προηγούμενο -50ο Ράλλυ Αιγαίου - και έχουν περισσότερες από 20 συμμετοχές στον αγώνα ή το σκάφος BULLET - SKULD με κυβερνήτες τους Νίκο Σινούρη και τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Δεληγιάννη που έχουν κατακτήσει αρκετά από τα τελευταία Ράλλυ θα μονομαχήσουν για την νίκη και τις κανονιές των τερματισμών.
Ακόμη σκάφη όπως το ALTER EGO - ABS με κυβερνήτη τον γερόλυκο της ιστιοπλοΐας Στέλιο Μπόνα αλλά και από την περιφέρεια όπως το BLUELINE - FREE MOTION με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο από την Καλαμάτα. που θα βρεθεί για 10η χρονιά στην εκκίνηση του αγώνα, αναμένεται να δώσουν μεγάλες μάχες αυτό το δεκαήμερο του φετινού Ράλλυ Αιγαίου.
Όλα αυτά σημαίνουν πως ανάμεσα στα πολλά και σπουδαία ονόματα της ιστιοπλοΐας με δεκάδες τίτλους και νίκες που ανεβάζουν κατακόρυφα το θερμόμετρο του συναγωνισμού για την τελική επικράτηση στο πιο δύσκολο και απρόσμενο ιστιοπλοϊκό αγώνα που διεξάγεται στα ελληνικά νερά, βρίσκονται και τα outsider εξίσου μαχητικά και ικανά πληρώματα και ελληνικά και ξένα σκάφη και όπως προαναφέραμε ανάμεσά τους είναι και ένα γνώριμο δικό μας!

Πανέτοιμοι για μια
ακόμη εν πλω περιπέτεια…


Στο Μικρολίμανο του Πειραιά μέχρι την εκκίνηση της Παρασκευής θα βρίσκονται ο κυβερνήτης και το πλήρωμα του Καλαματιανού «Blue Line». Το καλαματιανό σκάφος «Blueline - Free Motion» με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο για 10η, επετειακή, χρονιά θα μετρήσει τις δυνάμεις του κόντρα στην αφρόκρεμα της ελληνικής ιστιοπλοΐας, δίχως κανένα δισταγμό και με δυνατότητες για το καλύτερο…
Αρκετά αισιόδοξος ο κυβερνήτης Γιώργος Δρακόπουλος, μιλώντας στη «Φ» μας έδωσε την αίσθηση πως ο ίδιος και το πλήρωμά του είναι πανέτοιμοι για μια ακόμη εν πλω περιπέτεια…
«Η χρονιά είναι επετειακή καθώς πρόκειται για την 10η συμμετοχή μας. Γεγονός που αποτελεί ρεκόρ για σκάφος επαρχίας, να τρέχει σε 10 Ράλλυ Αιγαίου! Ανταγωνιζόμαστε κάθε χρόνο την αφρόκρεμα των ιστιοπλόων (πολλαπλάσιο μπάτζετ κ.α.) και κάθε χρόνο είμαστε σε θέση να το διεκδικούμε… Και το να διεκδικείς μέχρι να κερδίσεις έχει μεγάλη απόσταση!»
Πέρυσι η καλαματιανή ομάδα είχε κατακτήσει την 5η θέση στη γενική κατάταξη του και φέτος αντιμετωπίζοντας είτε λίγο είτε πολύ γνωστούς αντιπάλους με την προσθήκη ορισμένων καινούργιων πληρωμάτων ελπίζει σε μια ανάλογη επιτυχία…
Φέτος μετέχει η δεκάδα που μονοπωλεί τις κορυφαίες θέσεις στον αγώνα από τα προηγούμενα αλλά και ορισμένα άξια αναφοράς σκάφη από το κέντρο και το καλαματιανό σκάφος, μοναδικό της επαρχίας!
Πιθανός αντίπαλος για τους καλαματιανούς, ένα ισραηλινό ιδίων προδιαγραφών σκάφος με το blue line (35αρι), που παρόλα αυτά δεν έχει την εμπειρία των θαλασσόλυκων του Γιώργου Δρακόπουλου που έκαστος μετρούν από μια έως και εννέα συμμετοχές στην διοργάνωση του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Ράλλυ Αιγαίου!
«Όπως πάντα, μιλάμε για έναν ανομοιογενή στόλο, όπου υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Είναι μεγάλα και μικρά σκάφη και λογικά είναι τα μεγάλα να ξεπερνούν τα μικρά. Υπάρχει ωστόσο ισοζυγισμός που τα φέρνει στα ίσια, παρότι τρέχουν σε διαφορετικές συνθήκες. Καθώς παίζουν ρόλο η τύχη, οι καιρικές συνθήκες, οι ικανότητες κ.α.
Εμείς τρέχουμε με τον εαυτό μας και πάμε για ό,τι καλύτερο!» είπε μεταξύ άλλων ο νεαρός θαλασσόλυκος, Γιώργος Δρακόπουλος ο οποίος όντας αισιόδοξος και για τη φετινή χρονιά είπε πως «… αν και χρησιμοποιούμε ως σημείο αναφοράς το ισραηλινό, ίδιο με το δικό μας σκάφος, ωστόσο είμαστε σε θέση πάντοτε να απειλούμε τα πιο γρήγορα φουλ αγωνιστικά σκάφη (53 πόδια) που είναι τα 3-4 και κάθε χρόνια διεκδικούν τις πρώτες θέσεις».
Το πλήρωμα του «Blue Line» αποτελούν οι: Γιώργος Δρακόπουλος (Κυβερνήτης), Σιψά Ιωάννα, Παναγιωτόπουλος Αντώνης, Βλαχόπουλος Γιώργος, Ανδριανόπουλος Βαγγέλης, Αγγελόπουλος Στέφανος, Παπαδημητρόπουλος Γιάννης και Χρυσομάλλης Ντίνος.
Μαζί με τη Magic Marine Hellas φέτος το σκάφος στηρίζουν και οι εξής ντόπιες επιχειρήσεις Free Motion, S/M ΣΙΨΑΣ Κορώνη και Sea Bar Ipanema: «Μια ακόμα μεγάλη τοπική επιχείρηση, Sea Bar IPANEMA, υποστηρίζει και ενισχύει οικονομικά τη συμμετοχή της ομάδας μας στο επετειακό για εμάς 51ο Ράλλυ Αιγαίου! Εδώ και μια δεκαετία εκπροσωπούμε την πόλη μας, την Καλαμάτα και η τοπική κοινωνία δείχνει να μας το ανταποδίδει, αν αναλογιστούμε ότι τρεις από τους τέσσερις χορηγούς το 2014 είναι τοπικές επιχειρήσεις: FREE MOTION, S/M ΣΙΨΑΣ ΚΟΡΩΝΗ, Sea Bar IPANEMA...σας ευχαριστούμε!»

Χορηγοί αγώνα
και τηλεοπτική κάλυψη
● Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν live τον αγώνα μπορούν να επισκεφθούν τη ιστοσελίδα: AegeanRally.gr, ενώ εκπομπές θα μεταδίδονται κάθε βράδυ από την NOVA.
● Χορηγός της φετινής διοργάνωσης είναι τα παγωτά ΕΒΓΑ που με την δροσιά τους θα βοηθήσουν τα πληρώματα να ανταπεξέλθουν στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες του Ράλλυ, ενώ την τηλεοπτική εικόνα έχει αναλάβει να μεταφέρει η NOVA που θα καλύψει ζωντανά την διοργάνωση, με καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή από αύριο η οποία θα περιλαμβάνει όλη τη δράση και τις εξελίξεις του 51ου Ράλλυ Αιγαίου. Πανέτοιμη για τη φετινή «ναυμαχία» του Αιγαίου είναι και μία πλειάδα από εθελοντές που ζουν τον αγώνα από διαφορετικά σημεία όπως είναι τα κλιμάκια τερματισμού στα νησιά και οι επιτροπές υποστήριξης.

Σίσσυ Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου