Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΝΤΕΟΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

10 χρόνια Φεστιβάλ Μηδέν 

Τα 10 του χρόνια κλείνει φέτος το “Φεστιβάλ Μηδέν”, που ξεκινάει από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο, πλημμυρίζοντας το ιστορικό κέντρο Καλαμάτας με κινούμενες εικόνες και πολύχρωμες ιδέες.
Και φέτος το πρόγραμμα είναι δυναμικό και περιλαμβάνει πάνω από 250 έργα βιντεοτέχνης από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.
          Οι κεντρικές εκδηλώσεις της φετινής –επετειακής- διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Όθωνος. Οι παράλληλες εκδηλώσεις όμως, όπως οι ειδικές προβολές και τα αφιερώματα θα φιλοξενηθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου και σε άλλους χώρους του Ιστορικού Κέντρου (Καλλιτεχνικό Στέκι, dk design studio, Barfly).
Σήμερα στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου REX θα γίνει μια ειδική παρουσίαση της δεκάχρονης πορείας του φεστιβάλ σε συνδυασμό με ομιλία του αντιπρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών (και πρωτοπόρου καλλιτέχνη των Νέων Μέσων) Μάνθου Σαντοριναίου. με τίτλο "Ήτανε μια φορά ένα φεστιβάλ ή οι μεγάλες διοργανώσεις στην εποχή της κρίσης".
Οι εκδηλώσεις του Festival Μηδέν 2014 πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και τη συνεργασία του Κέντρου Νέων, της Κινηματογραφικής Λέσχης Filmhouse και του Καλλιτεχνικού Στεκιού.
Ομάδα καλλιτεχνικής επιμέλειας: Γιούλα Παπαδοπούλου, Μαργαρίτα Σταυράκη, Μάρθα Ζούπα, Μαρία Μπουρίκα, Βασίλης Παπαευσταθίου, Ιωάννα Δημητρακοπούλου-Κουταβά και Τέρψη Κονταργύρη.
Συνεργάτες: Σταύρος Καπέτης, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Φιλάρετος Βούρκος, Ντάνυ Κάργας, Νίκος Ηλιόπουλος, Χρήστος Τσαμαρδάς.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
-          12.00: Ξενοδοχείο Ρεξ: Αναδρομική Παρουσίαση 10 χρόνων του Festival Μηδέν και ομιλία του Μάνθου Σαντοριναίου.
-          18.00: Καλλιτεχνικό Στέκι
          Noli Me Tange.re #1, video performance, Ιταλία (70 λεπτά)
          Real Delicacies, βιντεοτέχνη από τη Βραζιλία (50 λεπτά)
          Changing Landscapes 2, βιντεοτέχνη από τη Ρωσία (43 λεπτά)
-          21.15: Πλατεία 'Οθωνος
-          Προβολή Α (κεντρική)        
          Build your own world (65 λεπτά)
          F for Female (51 λεπτά)•   
-          Προβολή B (παράλληλη)
    Local Calling! (42 λεπτά)
          Cologne OFF XP, Γερμανία (60 λεπτά)
          Oslo Screen Festival, Νορβηγία (37 λεπτά)                
-          21.00-23.00: δίπλα στις προβολές
Παρουσίαση έργων του Εργαστηρίου Πολυμέσων και του διακρατικού μεταπτυχιακού προγράμματος "Τέχνη Εικονική Πραγματικότητα και πολυχρηστικά συστήματα Καλλιτεχνικής Έκφρασης" της ΑΣΚΤ από το Μάνθο Σαντοριναίο και ομάδα φοιτητών.
- 23.00: Barfly
Παλιότερες ενότητες του Festival Μηδέν που παρουσιάστηκαν στην Αθήνα και στο εξωτερικό, αλλά δεν προβλήθηκαν ποτέ στην Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου