Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Δραματική η κατάσταση 

στην Αρκαδία ενώ καλύτερη 

του αναμενομένου στη Μεσσηνία!

Μ. ΜΠΑΡΟΥΞΗΣ: «ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΡΩΝΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ»


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον νεοκλεγέντα δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, είχαν κτηνοτρόφοι του Δήμου Τρίπολης, με επικεφαλής τον τέως πρόεδρο του Συλλόγου Μάκη Μπαρουξή.
Οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση που υπάρχει στην Αρκαδία με τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού στα κοπάδια τους, κρούσματα, που όπως ανέφεραν, πληθαίνουν καθημερινά και από τους αρμόδιους δεν έχουν ληφθεί τα μέτρα για περιορισμό της νόσου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την συνάντηση, τόσο ο Δημήτρης Παυλής όσο και ο Μάκης Μπαρουξής επέρριψαν ευθύνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το ότι κάνει μόνο ενημέρωση και μάλιστα καθυστερημένα, αφού το πρώτο κρούσμα στο Ξηροκάμπι Λακωνίας παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο. «Χορτάσαμε ενημέρωση, φθάνει, μέτρα θέλουμε και χρήματα για τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε, αφού οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάκης Μπαρουξής, σημειώνοντας πως έχουν ζητήσει από την Περιφέρεια να αναλάβει το κόστος των ψεκασμών και βέβαια πιο μετά να δει και το θέμα των αποζημιώσεων. Ενώ δήλωσε με έμφαση: «Αυτή τη στιγμή τα κοράκια τρώνε πρόβατα ασύστολα. Σε καθημερινή βάση, έχουμε και καινούργιο κρούσμα». Τέλος, υπογράμμισε ότι βγαίνουν στα κανάλια άτομα και μιλούν, ενώ δεν γνωρίζουν να ξεχωρίζουν την προβατίνα από το κριάρι.
Ο Δημήτρης Παυλής τόνισε πως το όλο θέμα έχει πολλές διαστάσεις, αφού πλήττεται γενικά η κτηνοτροφία της περιοχής και υπάρχει μείωση στη ζήτηση τόσο του κρέατος όσο και στο γάλα, χωρίς στην ουσία να υπάρχει θέμα, αφού η νόσος δεν μεταδίδεται ούτε από ζώο σε ζώο, ούτε από ζώο σε άνθρωπο. Παρόλα αυτά όπως είπε δεν υπάρχει εκστρατεία ενημέρωσης και οι πολίτες ανησυχούν με αποτέλεσμα το πενιχρό εισόδημα των κτηνοτρόφων να μειώνεται ακόμα περισσότερο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι Σωτήρης Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Παπαχρόνης.


ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Σε επικοινωνία που είχε η «Φωνή» με τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Π. Ε. Μεσσηνίας, ο Περικλής Παπαδόπουλος δήλωσε ότι τα κρούσματα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που περίμεναν. Τόνισε, όμως, ότι χρειάζεται ετοιμότητα και επαγρύπνηση, καθώς ο καταρροϊκός πυρετός παρουσιάζει έξαρση τον Σεπτέμβριο. Κάλεσε τους κτηνοτρόφους να δείξουν καλή θέληση και να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των κτηνιάτρων για το ποιο φάρμακο θα χρησιμοποιήσουν και όχι να αγοράζουν ένα οποιοδήποτε.
Διαβεβαίωσε, με απόλυτο τρόπο, ότι η Υπηρεσία θα προσφέρει κάθε βοήθεια που θα ζητηθεί από τους κτηνοτρόφους και σημείωσε με έμφαση ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να έχουν κανένα φόβο από την κατανάλωση κρέατος, γάλακτος και τυριού, καθώς η ασθένεια δεν μεταδίδεται στους ανθρώπους. Άφοβα μπορούν να καταναλώνονται τα κτηνοτροφικά προϊόντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου