Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/7 ΣΤΙΣ 6:15 ΣΤΟ «ΣΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ»

Μεσσηνιακός και Ο.Β.Π.Κ. «Μεσόγειος»
αδελφοποιούνται μέσω φιλικού αγώνα!

ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ 43 ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟ 1974 ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ


Όλα έτοιμα για το φιλικό παιχνίδι που θα δώσει την προσεχή Δευτέρα στο «Στ. Παπαδόπουλος» ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888 με τον Όμιλο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Κύπρου «Μεσόγειος», στην μνήμη των Μεσσήνιων αγωνιστών/πεσόντων του 1974.
Ο πρόεδρος του «πράσινου» Συνδέσμου, Σταύρος Χριστόπουλος μαζί με τον ταμία Δημήτρη Πετρόγιαννη, παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Μεσσηνιακού μέσω της οποίας απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο της Καλαμάτας, να δώσει το παρόν στο φιλικό ματς.
Παράλληλα, παρουσίασαν το τελετουργικό που θα προηγηθεί του αγώνα, καθώς και την αδελφοποίηση των δυο σωματείων που θα ολοκληρώσει την αθλητική εκδήλωση. Ο αγώνας θα λάβει χώρα στις 6.15 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Στον πόλεμο του 1974, εκ μέρους της Μεσσηνίας πολέμησαν συνολικά 43 αγωνιστές εκ των οποίων προέκυψαν 2 νεκροί, 9 αγνοούμενοι και 32 ζώντες.

«Το δεχτήκαμε
με μεγάλη χαρά»
Ο κ. Χριστόπουλος άνοιξε την συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας το σκεπτικό της ενέργειας αυτής: «Φέτος τον Ιούλιο συμπληρώνονται 40 χρόνια από την επέμβαση των Τούρκων στην Μεγαλόνησο. Ο Μεσσηνιακός φέτος συμπληρώνει 126 χρόνια ζωής και θα συνεχίσει να προσφέρει στον Αθλητισμό και στον Πολιτισμό όπως πάντα.
Παίρνοντας την σκυτάλη οι παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού Γ.Σ. συνεχίζουμε δεχόμενοι μια πρόσκληση από τον Όμιλο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Κύπρου "Μεσόγειος" για την τέλεση ενός φιλικού παιχνιδιού θέλοντας να τιμήσουμε τους Μεσσήνιους νεκρούς, αγνοούμενους αλλά και τους ζώντες πολεμιστές του 1974.»
Ακολούθως, παρουσίασε το παρασκήνιο της αδελφοποίησης αλλά και κάποια στοιχεία σχετικά με τον  αγώνα: «Παράλληλα οι Κύπριοι, γνωρίζοντας ότι ο Μεσσηνιακός είναι η ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας μας ζήτησαν να γίνει αδελφοποίηση των ομάδων, Είναι τιμή μας και το δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά.
Την Δευτέρα λοιπόν 7 Ιουλίου θ α φτάσει στην πόλη μας η αποστολή της Κύπρου και το απόγευμα της ίδιας μέρας, ώρα 18:15, θα γίνει στο γήπεδο μας το φιλικό παιχνίδι.
Έχει ετοιμαστεί ένα τελετουργικό πριν τον αγώνα για το οποίο θα σας αναφέρει ο ταμίας του συλλόγου, Δημήτρης Πετρόγιαννης.
Έχουν προσκληθεί όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης και εκ μέρους του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Μεσσηνιακού θα ήθελα να καλέσω όλους τους συγγενείς των νεκρών, αγνοούμενων και των ζώντων να παρευρεθούν στο γήπεδο.
Φυσικά καλούμε και όλο το κόσμο της Καλαμάτας και όχι μόνο όταν φίλαθλο να παρευρίσκονται σε αυτήν την εκδήλωση.
Τιμή και μνήμη λοιπόν από όλους μας σε όλους όσους πολέμησαν στην Κύπρο το ’74.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τη  μεριά μας την εθελοντική ομάδα "Καλοί Σαμαρείτες" οι οποίοι θα παρευρίσκονται στην διάρκεια του παιχνιδιού στο γήπεδο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αν χρειαστούν.»

Το πρόγραμμα
του τελετουργικού
Ο κ. Πετρόγιαννης παρουσίασε το πρόγραμμα αλλά και το τελετουργικό που θα γίνει πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, θα γίνουν κατά σειρά οι εξής ενέργειες:
● Παράταξη ομάδων
● Αναφορά των ονομάτων των νεκρών, αγνοουμένων και ζώντων πολεμιστών του 1974
● Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
● Τέλεση τρισάγιου στην μνήμη των νεκρών και των αγνοουμένων
● Έναρξη φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα
● Το ίδιο βράδυ ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Μεσσηνιακού Γ.Σ. θα δεξιωθεί με την ομάδα της Κύπρου σε παραλιακό κατάστημα της πόλης μας, όπου θα γίνει και η αδελφοποίηση των σωματείων.
Έπειτα, ο ταμίας του «πράσινου» συλλόγου Κ. Πετρόγιαννης έκανε κι αυτός με την σειρά του κάλεσμα στον κόσμο: «Ζητώ και εγώ από την μεριά μου τον κόσμο της Καλαμάτας να έρθει και να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα, τιμώντας όλους αυτούς τους ανθρώπους μιας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.»

● Στο αυριανό φύλλο της «Φ» θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των πολεμιστών που θα τιμηθούν στο φιλικό, καθώς και η αποστολή των παλαιμάχων του Μεσσηνιακού για το συγκεκριμένο παιχνίδι.


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου