Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΕΝΤΕΧΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Παρουσιάστηκε χθες το πρόγραμμα των καλοκαιρινών  


πολιτιστικών εκδηλώσεων της «Φάρις» και του Δήμου


Ο ΔΗΜΟΣ Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρησή του «Φάρις» έχουν ετοιμάσει για το καλοκαίρι του 2014 ένα σύνολο εκδηλώσεων για όλους και σε όλη την επικράτεια του Δήμου, συνεργαζόμενοι με φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Με μικρότερο προϋπολογισμό, διοργανώνονται και φέτος περισσότερες εκδηλώσεις, όπως αναφέρθηκε σε σχετική συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο πρόεδρος της «Φάρις» Νίκος Μπασακίδης Όπως είπε:.
«Η Δημοτική Αρχή, μέσω του Πολιτιστικού Καλοκαιριού
• Ενισχύει την επισκεψιμότητα στην πόλη με εκδηλώσεις στο λιμάνι και το Κάστρο
• Στηρίζει τους ντόπιους καλλιτέχνες
• Οργανώνει εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές της πόλης
• Αξιοποιεί χώρους όπως το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το Πάρκο του Πηδήματος, το Πάρκο του Αλμυρού, ο προλιμένας και η προκυμαία στην Παραλία.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, το Φεστιβάλ ΜΗΔΕΝ, το Φεστιβάλ Δρόμου, οι συναυλίες με εκλεκτούς καλλιτέχνες, οι εκδηλώσεις των Σχολών της «Φάρις», οι συναυλίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής, οι μουσικοθεατρικές παραστάσεις για παιδιά, οι εορτές για την ανάδειξη και προβολή των τοπικών μας προϊόντων, καθώς και τα παραδοσιακά πανηγύρια, είναι μέρος των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων».
Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, απόψε, στις 9, στην προκυμαία, θα πραγματοποιηθεί συναυλία έντεχνου και μοντέρνου τραγουδιού από το συγκρότημα Decult.
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει παλιά καλά τραγούδια από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες.
Οι Decult είναι ένα νεοσύστατο σχήμα από τους Καλαματιανούς μουσικούς Σταύρο Δεριζιώτη (φωνή, μπουζούκι, κιθάρα), Mυρτώ Καμβυσίδη (φωνή), Παναγιώτη Καψαμπέλη (ηλεκτρικη κι ακουστική κιθάρα) ενώ για πρώτη φορά μαζί τους θα βρίσκεται κι ο Γιώργος Κλάδης (κρουστά).
 Παρά την εντοπιότητα του σχήματος οι Decult έχουν τη χαρά να δραστηριοποιούνται με σημαντικές συνεργασίες στον καλλιτεχνικό χώρο της Αθήνας. Σκοπός τους είναι η ανάδειξη των παλιών και νέων καλών συνθετών με μια δική τους φρέσκια ματιά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου