Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΦΟΡΕΙΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Περιβαλλοντολόγοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης
για αυτοψία στην Ελαία και τον Κυπαρισσιακό

ΕΠΙΣΚΕΨΗ περιβαλλοντολόγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή των οδηγιών της Ε.Ε. και του ΥΠΕΚΑ στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου πραγματοποιήθηκε χθες μετά την πρόσφατη σύσκεψη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας που κατέληξε σε σειρά μέτρων για τον αιγιαλό.
Με δεδομένο πάντως ότι στη Βουλή προωθείται προς ψήφιση νομοσχέδιο για τον αιγιαλό αυτές τις ημέρες με πεδίο σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης το θέμα αποκτά μεγάλη επικαιρότητα.
ΕΛΛΕΙΨΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Με αφορμή τα μέτρα σε παραλίες της περιοχής μίλησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ελαίας Άρης Σκλάβος αναφέροντας ότι "καταφέραμε τελικά να ανοίξουμε την είσοδο του πάρκινγκ στην παραλία Ελαίας μεταφέροντας τα απαγορευτικά στην είσοδο του χώρου, ενώ μετά από συνεννόηση συμφωνήθηκε να τοποθετηθούν ανά τρία μέτρα σύμμεικτες κατασκευές με διαδρόμους χωρίς να γίνει εσκαφή πάνω στις αμμοθίνες, καθώς ο Δήμος εφαρμόζει την οδηγία του ΥΠΕΚΑ να απαγορευθεί η πρόσβαση τροχοφόρων στην περιοχή της ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας". Υπενθύμισε ότι "οι κάτοικοι δεν είναι ενημερωμένοι χωρίς να γνωρίζει κανείς που θα οδηγηθεί η κατάσταση, ενώ με την επίσκεψη ειδικών από την Ε.Ε. για την περιοχή ωοτοκίας που θα εκδώσουν σχετικό πόρισμα. Πρόκειται για έναν Ισπανό και έναν Πορτογάλο, καθώς η Ε.Ε. έχει επιβάλλει πρόστιμα για τον Κυπαρισσιακό". Εξήγησε ότι είναι σε εκκρεμότητα το Προεδρικό Διάταγμα για το οποίο υπάρχει πληροφορία ότι ως το Σεπτέμβριο θα έχει ψηφιστεί με βάση τη μελέτη που έχει ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο για το θέμα. Τέλος σημείωσε ότι έχει κλείσει η καντίνα στη παραλία με το Σύλλογο Ελαιωτών να έχει προβεί σε νόμιμες ενέργειες για να τελεσφορήσει η προσπάθεια.
ΕΚΤΟΝΩΘΗΚΕ
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Δάσος Παύλος Γκρέκης επιβεβαίωσε ότι ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος "οι δύο δίοδοι σε Ελαία και Αγιαννάκη που έκλεισαν από το Δήμο προκάλεσαν αντιδράσεις καταλήγοντας ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν τα εμπόδια διέλευσης ώστε ο χώρος πάρκινγκ να επιτρέπει στους λουόμενους την πρόσβαση στην παραλία". Υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που δεν έχει υπογραφεί το περίφημο Προεδρικό Διάταγμα η περιοχή είναι σε αναβρασμό ενώ έχει σημασία ότι εκτονώθηκε η κατάσταση μετά από πρόταση των τοπικών φορέων ενώ η απαγόρευση τροχοφόρων στην παραλία δεν πρέπει να επιτρέπεται ούτε στη περίοδο ωοτοκίας ούτε και αργότερα καθώς υπάρχουν κάθετοι δρόμοι, μέχρι δασικοί άξονες στην περιοχή για τα οχήματα". Κατέληξε λέγοντας ότι περιμένουμε τη πρόταση του Π.Δ. για την περιοχή Natura από Κατάκολο μέχρι την Ελαία ώστε να δούμε τι επιτρέπεται σε όλους τους τομείς δραστηριότητας στην περιοχή".
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου