Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ COSTA NAVARINO

Στις 19-21 Σεπτεμβρίου το
«Navarino Challenge» επιστρέφει …δριμύτερο!

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


Μια από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις του 2013 επιστρέφει δριμύτερη και επιδιώκει φέτος να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη!
Πρόκειται για το γνωστό  «Navarino Challenge», που θα πραγματοποιηθεί στις 19 με 21 Σεπτεμβρίου 2014,.
Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, οι λάτρεις του τρεξίματος θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στην διαδρομή των 15χλμ. που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.
Οι συμμετέχοντες αθλητές, θα τρέξουν κάτω από τον ίσκιο του Ταϋγέτου και δίπλα στους ελαιώνες που «ακουμπούν» στην ατέλειωτη παραλία της Καλαμάτας.
Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, η δράση μεταφέρεται στην Costa Navarino, όπου θα πραγματοποιηθούν ένας ημιμαραθώνιος (21,1χλμ.) καθώς και οι διαδρομές των 5χλμ. (για τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα) και 1χλμ. για μικρούς και μεγάλους, που θα έχουν ως αφετηρία τους τo Navarino Dunes.
Εκεί θα βρεθεί και φέτος ο εκ των κορυφαίων υπερμαραθωνοδρόμων στον κόσμο και αθλητής της The North Face, Ελληνοαμερικανός Dean (Κωνσταντίνος) Karnazes. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο Ελληνοαμερικανός αθλητής θα είναι ο πρεσβευτής του «Navarino Challenge», μεταφέροντας, σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της, μέσω της Μεσογειακής διατροφής και της άσκησης. Στο πλευρό του Dean, θα τρέξουν Ολυμπιονίκες, Έλληνες πρωταθλητές, καθώς και ο καθένας από εμάς, αφού όλοι μαζί τρέχουμε για καλό σκοπό!
Για μια ακόμη χρονιά, το Huffington Post Media Group θα είναι «συναθλητής» στον αγώνα, ως χορηγός επικοινωνίας στις ΗΠΑ. Η προσπάθεια ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω του «Navarino Challenge» θα έχει την υποστήριξη της No.1 ενημερωτικής ιστοσελίδας των ΗΠΑ, η οποία έχει διακριθεί με βραβείο Pulitzer για τα ρεπορτάζ της, ενδυναμώνοντας το διεθνή χαρακτήρα του μαραθωνίου και ενισχύοντας την προβολή του.
H Ford Motor Ελλάς μπήκε κι αυτή στην ομάδα υποστήριξης του «Navarino Challenge» ώστε το μήνυμα «Eat well, run well, live well» να τρέξει γρήγορα και με ασφάλεια σε όλη την Ελλάδα, στηρίζοντας εμπράκτως τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και την προώθηση της δια βίου υγιεινής διατροφής.
● Το «Navarino Challenge» άνοιξε τις «πύλες» του με την έναρξη των εγγραφών στην επίσημη σελίδα: http://navarinochallenge.com/registration_form.php

Πρόγραμμα Διαδρομών
ΣΑΒΒΑΤΟ 20-09-2014
Καλαμάτα – Κεντρική πλατεία, Παραλιακός δρόμος (απόσταση: 15χλμ.)
Ώρα 08:00-09:15: Παραλαβή αριθμών από την Καλαμάτα
Ώρα 09:15-09:30: Προθέρμανση με την γυμνάστρια pilates, Μάντη Περσάκη
Ώρα 09:30: Εκκίνηση δρόμου 15 χλμ.
Ώρα 11:30-12:00: Απονομές και εκδηλώσεις στο κέντρο της Καλαμάτας
Ώρα 12:30: Λήξη αγώνα

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-09-2014
Navarino Dunes – Navarino Bay – Navarino Dunes (απόσταση: Ημιμαραθώνιος)
Navarino Dunes – Κατεύθυνση προς Πύλο – Navarino Dunes (αποστάσεις: 5χλμ. και 1χλμ.)
Ώρα 07:30-08:30: Παραλαβή αριθμών από την Costa Navarino
Ώρα 08:15: Προθέρμανση με την γυμνάστρια pilates, Μάντη Περσάκη
Ώρα 08:30: Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου και στην πορεία έναρξη δρόμου 5χλμ. (τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα) και 1χλμ. για παιδιά.
Ώρα 11:00-11:30: Απονομές και παράλληλες εκδηλώσεις
Ώρα 12:00: Λήξη αγώνα
● To «Navarino Challenge» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
● Ως επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο του «Navarino Challenge» συμμετέχει το ταξιδιωτικό γραφείο The Travel Company, που αποτελεί μέλος του Heraklio Travel Group, κατέχει εξέχουσα θέση στον χώρο της τουριστικής βιομηχανίας, ως ένα από τα πιο αξιόπιστα γραφεία στην Ελλάδα, ενώ μέσω του The Travel Company, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν προσιτές τιμές για διαμονή στο The Westin Resort Costa Navarino ή στην περιοχή της Μεσσηνίας, κατά την διάρκεια του «Navarino Challenge», αλλά και το πρόγραμμα των μεταφορών με πούλμαν από όλη την Ελλάδα όπως αυτό θα διαμορφωθεί.
● Η σπουδαία αυτή δρομική διοργάνωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί δίχως την στήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, ο οποίος συμμετέχει έμπρακτα στην μεγάλη αυτή διοργάνωση ως αρωγός. Στο πλαίσιο μάλιστα της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με υγεία», με την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας και την υποστήριξη της Pfizer Hellas, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της υιοθέτησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας υγιεινών συνηθειών, όπως η αποχή από το κάπνισμα, ο εμβολιασμός, η ισορροπημένη διατροφή, η τακτική άσκηση και οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις.


Ειδικές προσφορές στο
«The Westin Resort Costa Navarino»
Για όσους διαμείνουν στο The Westin Resort Costa Navarino, το οποίο και φέτος στηρίζει τον αγώνα, θα λάβουν χωρίς κόστος τις ακόλουθες παροχές:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-09-2014
Ώρα 21:00: Welcome Cocktail
● Επίδειξη παραδοσιακών χορών

ΣΑΒΒΑΤΟ 20-09-2014
Ώρα 10:30 και 17:00: Μαθήματα ταεκβοντό για μικρούς και μεγάλους από τον δις Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, - House of Events
Ώρα 17:00: Μαθήματα pilates, από την γυμνάστρια pilates, Μάντη Περσάκη
Ώρα 19:00: Ημερίδα: «Eat well – run well – live well» - The Westin Resort Costa Navarino. Ημερίδα για την παιδική παχυσαρκία, τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και του υγιούς τρόπου ζωής
● Δωρεάν πρόσβαση στο WestinWORKOUT ® Gym
● Δείπνο

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-09-2014
Ώρα 07:00: Μαθήματα pilates, από την γυμνάστρια pilates, Μάντη Περσάκη
Δωρεάν πρόσβαση στο WestinWORKOUT ® Gym
● Late check out


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου