Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 800 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το KidsAthletics μυεί τους μαθητές
του Δημοτικού στον κλασσικό Αθλητισμό!
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ
 

ΜΙΑ μεγάλη εκδήλωση είναι έτοιμη να υποδεχθεί η πόλη μας την Παρασκευή. Το πρόγραμμα KidsAthletics έρχεται στην Καλαμάτα και στην κεντρική πλατεία για να μυήσει παιδιά 5ης και 6ης Δημοτικού από όλα τα σχολεία της Καλαμάτας στον κλασσικό Αθλητισμό.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί στην πλατεία και στο γεγονός αναμένεται να συμμετάσχουν 800-850 παιδιά από τα Δημοτικά σχολεία της πόλης μας!
Χθες το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας με σκοπό να διευκρινιστεί το πρόγραμμα και να ενημερωθεί το κοινό για την εκδήλωση.
Ομιλητές ήταν ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νίκος Κλάδης, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιάννης Πλατάρος και ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Νομού Μεσσηνίας Χριστόδουλος Στυλιανίδης.
Νίκος Κλάδης: «Θα λάβει χώρα μια σημαντική εκδήλωση με πρωταγωνιστές τους μαθητές των τάξεων 5ης και 6ης των Δημοτικών σχολείων Καλαμάτας.
Περίπου 800-850 μαθητές θα βρίσκονται στη κεντρική πλατεία όπου θα συμμετέχουν με βιωματικό τρόπο στην παρουσίαση και προβολή ενός καινοτόμου προγράμματος που το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το υπουργείο Υγείας την παγκόσμια ομοσπονδία IAAF, τον ΣΕΓΑΣ τους Ολυμπιονίκες, συνδιοργανώνει για πρώτη φορά και προβάλει σε όλη την ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για το πρόγραμμα "KidsAthletics" ένα καινοτόμο πρόγραμμα που όπως προείπα εφαρμόζεται σε όλες τις διευθύνσεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αφορά στους μαθητές της 5ης και 6ης δημοτικού.
Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στα παιδιά την δυνατότητα να μυηθούν με την μορφή παιχνιδιού σε ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα και να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού.
Είναι πολύ σημαντική εκδήλωση όπως καταλαβαίνετε θα έχουμε την χαρά να υποδεχθούμε πέρα από τους μαθητές, τους δασκάλους, τους καθηγητές φυσικής αγωγής που είναι η "ψυχή" της εκδήλωσης, εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας και από το υπουργείο Παιδείας και από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον περιφερειακό διευθυντή της Πελοποννήσου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλους πολλούς σημαντικούς προσκεκλημένους.
Εγώ από την δική μου την πλευρά θέλω να στείλω ένα μήνυμα να χαρούν τα παιδιά και να είναι οι ίδιοι ύστερα πρεσβευτές αυτής της εκδήλωσης και των αγωνισμάτων στα οποία θα λάβουν μέρος, να καλέσω με την σειρά μυ όποιους γονείς αλλά και όποιον ακόμα επισκέπτη της πόλης θέλει να παρακολουθήσει το πρόγραμμα που θα εξελιχθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Η οδός Αριστομένους θα είναι κλειστή από τις 9 μέχρι τις 2 αν δεν κάνω λάθος για τις ανάγκες της συγκεκριμένης εκδήλωσης και την ασφάλεια των μαθητών.
Να ευχαριστήσω για την συνεργασία τόσο την περιφερειακή ενότητα της Μεσσηνίας και γενικότερα την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας, την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, τον Μεσσηνιακό Γ.Σ., το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας που θα μας παρέχει την ιατρική κάλυψη της εκδήλωσης προληπτικά, έναν γιατρό και ένα ασθενοφόρο και βέβαια να ευχαριστήσω τους παρευρισκόμενους (Πλατάρο – Στυλιανίδη) για την συνεργασία με την Δευτεροβάθμια που έχει τον γενικό συντονισμό της Φυσικής Αγωγής για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία και παρουσία των καθηγητών Φυσικής Αγωγής στην εκδήλωση της Παρασκευής.»
● Γιάννης Πλατάρος: «Η εκδήλωση του KidsAthletics αφορά κυρίως την Πρωτοβάθμια (εκπαίδευση). Εμείς ως Δευτεροβάθμια έχουμε εντολή να συνδράμουμε την Πρωτοβάθμια με κάθε τρόπο σε εξεύρεση χορηγών και σε προσωπικό που θα βοηθήσει στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.
Θεωρούμε ότι είναι μια πολύ σοβαρή εκδήλωση, κεντρική, έχει και διυπουργικό χαρακτήρα και είμαστε εν αναμονή αυτού του σπουδαίου γεγονότος στην Καλαμάτα»
● Χριστόδουλος Στυλιανίδης: «Το KidsAthletics είναι ένα πρόγραμμα του υπουργείου σε συνεργασία με την  Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, τον ΣΕΓΑΣ, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Αθλητισμού.
Είναι η μύηση των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου στα αθλήματα του Στίβου. Είμαστε μια από τις 8 πόλεις που επιλέχθηκαν από το υπουργείο για να γίνει επίδειξη αυτού του προγράμματος. Είμαστε η προτελευταία πόλη. Είναι μια εκδήλωση αρκετά καλή γιατί εντάσσεται και στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου το οποίο έχει ξεκινήσει από φέτος το υπουργείο Παιδείας δυναμικά και σε συνδυασμό με την εφαρμογή του προγράμματος "Ευ Ζην" που ξέρετε όλοι ότι εφαρμόζεται ήδη δυο χρόνια στα σχολεία προχωρεί το Κοινωνικό Σχολείο με στυλοβάτη τον Αθλητισμό. Ο οποίος είναι αυτό το οποίο ενώνει όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, προσόντων και θέλει τα παιδιά να εμπεδώσουν το "δια βίου άθληση" δηλαδή να αθλούνται για όλη τους τη ζωή, να μείνουν μακριά από οποιεσδήποτε κακές επιρροές και να το χαρούν βέβαια γιατί την Παρασκευή αυτό θα κάνουν τα παιδιά, θα το χαρούν. Είναι παιγνιώδης η μορφή της εκδήλωσης και ελπίζουμε να πάει για τα παιδιά πάρα πολύ καλά. Το πρόγραμμα αυτό δεν σταματάει εδώ, είναι η επίδειξη την Παρασκευή αλλά μετά θα μπει σε όλες τις σχολικές μονάδες όλης της Ελλάδας. Αυτός είναι ο στόχος του υπουργείου Παιδείας.»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
09:30 – 09:40: Άφιξη μαθητών
09:40 – 10:00: Συγκέντρωση μαθητών – οδηγίες
10:00 – 10:30: Χαιρετισμοί επισήμων
10:30 – 12:00: Παρουσίαση προγράμματος
12:00 – 12:15: Απονομή διπλωμάτων – Αναμνηστικές φωτογραφίες
12:15 και μετά: Αποχώρηση μαθητών

Οι επίσημοι
Στην εκδήλωση, σύμφωνα με τους παρευρίσκοντες, αναμένεται να δώσουν το παρόν υψηλόβαθμοι άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής και όχι μόνο.
Εκτός απροόπτου θα βρίσκεται στην εκδήλωση ο Περιφερειακός Διευθυντής Φυσικής Αγωγής Πελοποννήσου, Πέτρος Μισθός, ενώ αρκετές πιθανότητες υπάρχουν να δώσουν το παρών ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος!

Τα αγωνίσματα
Σύμφωνα με τους Νίκο Κλάδη και Χριστόδουλο Στυλιανίδη, στην εκδήλωση θα διεξαχθούν πέντε αγωνίσματα Στίβου.
Το πρόγραμμα KidsAthletics περιλαμβάνει κανονικά 9 αγωνίσματα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να καταστεί δυνατό λόγω έλλειψης χώρου και χρόνου.
Το πιθανότερο είναι να γίνουν δυο δρομικά αγωνίσματα και δυο με άλματα, ίσως και μια ρίψη!
Εμείς σας παραθέτουμε τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του KidsAthletics και που διεξάγονται υπό κανονικές συνθήκες: σπριντ με εμπόδια, σπριντ με σκυταλοδρομία, αγώνας με εμπόδια, 1000 μέτρα αντοχής, ρίψη ακοντίου εφήβων, ρίψη δίσκου εφήβων, άλμα με στύλο πάνω από άμμο, άλμα εις μήκος, τριπλούν


Α.Ν.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου