Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΟΕ: «ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΑΘΛΗΤΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΟ 2016»

28 εταιρείες, τράπεζες και ιδιώτες
στηρίζουν έμπρακτα 55 αθλητές και αθλήτριες

ΤΟΝ ΛΟΥΗ ΤΣΑΤΟΥΜΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ


Αποτελέσματα και μάλιστα εκπληκτικά προκύπτουν από το σχέδιο ενίσχυσης των Ελλήνων αθλητών με ιδιωτικούς οικονομικούς πόρους.
Σχέδιο που χρειάζεται λιγότερο κράτος περισσότερη (ιδιωτική) προσπάθεια για να πετύχει…
Τα αποτελέσματα του προγράμματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με τίτλο: «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016», που εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, παρουσιάστηκαν στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και συνολικά 28 εταιρείες, τράπεζες και ιδιώτες, αναλαμβάνουν να στηρίξουν έμπρακτα 55 αθλητές και αθλήτριές!
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου και παρέστησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, εκπρόσωποι της αθλητικής και Ολυμπιακής Οικογένειας, συγγενείς και φίλοι των αθλητών.

Τον Λούη Τσάτουμα «υιοθέτησε»
το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
Οι κόποι και οι θυσίες βρίσκουν επιτέλους αναγνώριση και 55 αθλητές και αθλήτριες διαφόρων αθλημάτων, απέκτησαν «γονέα» και υποστηρικτή στις προσπάθειες τους να αναδείξουν και να αναδεχθούν, σε εταιρείες, τράπεζες και ιδιώτες που ανέλαβαν τις «υιοθεσίες»!
Ένας εξ αυτών, ο Μεσσήνιος αθλητής του στίβου Λούης Τσάτουμας. Τον «ασημένιο» φέτος πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος στηρίζει το Κοινωφελές Ίδρυμα Σ. Λάτση, που εκπροσωπήθηκε από τον υπεύθυνο επιστήμης και πολιτισμού, Ράλλη Κυράνη. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση υιοθέτησε και την αθλήτρια του στίβου, Νικόλ Κυριακοπούλου.
«Πολύ μεγάλη ανάσα σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα. Είναι μια μεγάλη ανακούφιση εν όψει της προετοιμασίας μας για το Ρίο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Καπράλο για την πρωτοβουλία που είχε», δήλωσε στο Sportsfeed.gr. ο 32χρονος αθλητής του Μεσσηνιακού. Με τη σειρά της η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2012 στο επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, είπε: «Τους ευχαριστώ για τη σημαντική στήριξη που μου παρέχουν στην προσπάθειά μου εν όψει του Ρίο. Ελπίζω και σε μια διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016».
Την Βαρβάρα Φίλιου υιοθετεί ο Δημήτρης Γκέρτσος αλλά λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, για τη χορηγία κλήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος.


Σοβαρές οι επιπτώσεις
της κρίσης στον αθλητισμό
Στην ομιλία του μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος επισήμανε: «Η κρίση που έπληξε τη χώρα μας είχε σοβαρές επιπτώσεις και στον ελληνικό αθλητισμό. Τα χρήματα της Πολιτείας για τον αθλητισμό έχουν περικοπεί δραματικά και περικόπτονται συνεχώς. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είδε τον προϋπολογισμό της, τον οποίο λαμβάνει από το κράτος, να μειώνεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, που δεν επαρκεί ούτε για τη μισθοδοσία του προσωπικού της.  Το ειδικό κονδύλι που έδινε το Κράτος για την προετοιμασία των αθλητών υψηλού επιπέδου δόθηκε για τελευταία φορά το 2009. Όλη αυτή η πραγματικά δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο Ελληνικός Αθλητισμός, μας είχε προβληματίσει έντονα και αναζητήσαμε λύσεις. Μέσα σ’ αυτό το τοπίο, η προσπάθεια για εύρεση χορηγιών από τον ιδιωτικό τομέα ήταν μονόδρομος, ειδικά τώρα, που έχουμε διανύσει περισσότερο από το μισό της διαδρομής προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και ο χρόνος μετρά αντίστροφα.
Έτσι, δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια. Σήμερα λοιπόν, με μεγάλη χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του προγράμματος  «Υιοθετήστε Έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Ρίο 2016», που εμπνευστήκαμε πριν από μερικούς μήνες και καταβάλαμε σκληρές προσπάθειες για να το υλοποιήσουμε.
Θέλω, μέσα από την καρδιά μου  να ευχαριστήσω όλους εσάς, τους Χορηγούς, που συμμετέχετε στο πρόγραμμα .  Οι καιροί είναι δύσκολοι και για τις εταιρείες και για εμάς προσωπικά, γνωρίζω επίσης  ότι οι περισσότεροι  βοηθάτε και πολλές άλλες περιπτώσεις εκτός Αθλητισμού. Χαίρομαι γιατί, χάρη στη βοήθεια σας, η Χώρα μας, που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μπορέσει να εκπροσωπηθεί από πολλούς αθλητές στο Ρίο. Πιστεύω, ότι οι αθλητές μας και θα διακριθούν και θα γεμίσουν χαρά κι υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες με τις επιτυχίες τους! Είμαι δε βέβαιος ότι, τα χρήματα που θα δοθούν, τα χρήματα που εσείς δίνετε για την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών μας, θα πιάσουν τόπο.
Η προσφορά σας δεν είναι απλά μια σημαντική προσφορά στον αθλητισμό. Είναι μια σημαντική προσφορά στην Ελλάδα μας που τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, έχει ανάγκη να πανηγυρίσει επιτυχίες και να προβάλλει σ’ όλο τον κόσμο ένα θετικό πρόσωπο. Είναι παράλληλα και ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί η αθλητική νεολαία της πατρίδας μας, η οποία συνεχίζει να κρατά ψηλά την ελληνική σημαία, όπως απέδειξε και φέτος, με μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις σε κορυφαίους διεθνείς αγώνες.
Και εσείς οι κορυφαίοι αθλητές μας, είμαι σίγουρος ότι τώρα θα νοιώθετε διαφορετικά. Όχι μόνο γιατί τα οικονομικά της προετοιμασίας σας θα είναι βελτιωμένα, αλλά κυρίως γιατί θα έχετε ακόμα μαζί σας και όλους αυτούς που σας στηρίζουν οικονομικά. Θέλω να πιστεύω, ότι η σημερινή εκδήλωση είναι μόνο μια  αρχή. Μετά την εξαιρετική αυτή ανταπόκριση των χορηγών, την εξαιρετική ανταπόκρισή σας, θα υπάρχουν και άλλοι που θα αγκαλιάσουν τις προσπάθειες των παιδιών μας, και θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα.»
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός: «Θέλω να συγχαρώ την ΕΟΕ και προσωπικά τον Σπύρο Καπράλο γι’ αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την στήριξη των Ελλήνων Αθλητών στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Και βεβαίως θέλω να συγχαρώ τους χορηγούς που με την θετική τους ανταπόκριση αποδεικνύουν την κοινωνική τους ευθύνη σε μια δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, όπου ο αθλητισμός, όπως και όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά αγαθά εκ των πραγμάτων πλήττεται οικονομικά.»
● Ακολουθούν όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες, ανά άθλημα, και οι χορηγοί τους:
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Κατερίνα Νικολαϊδου, Παναγιώτης Μαγδανής, Σπύρος Γιάνναρος, Ελευθέριος Κόνσολας, Γιώργος Κόνσολας, Ιωάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας, Ιωάννης Τσίλης, Διονύσης Αγγελόπουλος. Χορηγός: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Ελευθέριος Κοσμίδης, Ελευθέριος Πετρούνιας, Βασιλική Μιλλούση, Βλάσης Μάρας, Βασίλης Τσολακίδης. Χορηγοί: STOIXIMAN.GR (των 3 πρώτων), ATTICA BANK (του Μάρα) και Αμαλία Βαρδινογιάννη (του Τσολακίδη).
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Λαμπρινή Βλαχογιάννη, Αναστασία Γιουβανάκη, Ελένη Δόικα, Στεφανία Μήτσανα, Ζωή Κοντογιάννη, Σταυρούλα Σαμαρά, Βαρβάρα Φίλιου. Χορηγοί: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. (των 6 πρώτων) και Δημήτρης Γκέρτσος (της Φίλιου)
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Σοφία Μπεκατώρου, Κώστας Τριγκώνης, Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, Βύρων Κοκκαλάνης, Στάθης Παπαδόπουλος, Παναγιώβτης Καμπουρίδης. Χορηγοί: Κατερίνα Παναγοπούλου, Μελίνα Τραυλού (των 2 πρώτων), STARBULK CARRIERS CORP (των Μάντη, Καγιαλή), GLOBO (του Κοκκαλάνη) και GOLDEN CARGO S.A. των Παπαδόπουλου, Καμπουρίδη).
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Νίκος Μαυρομάτης, Ευθύμης Μίτας. Χορηγοί: Πέτρος Παππάς (του Μαυρομάτη) και Μιλένα Παππά (του Μίτα).
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Σπύρος Γιαννιώτης, Απόστολος Χρήστου, Κέλλυ Αραούζου. Χορηγοί: EUROBANK ERGASIAS S.A. (του Γιωννιώτη), INTRALOT (του Χρήστου) και ΓΕΝΕΣΙΣ ΦΑΡΜΑ (της Αραούζου).
ΣΤΙΒΟΣ: Λούης Τσάτουμας, Νικόλ Κυριακοπούλου, Καταρίνα Σταφανίδη, Κώστας Δουβαλίδης, Κώστας Φιλιππίδης, Αντώνης Μάστορας, Λυκούργος Τσάκωνας, Μαρία Μπελιμπασάκη, Αναστασία Καρακατσάνη. Χορηγοί: ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ (των δύο πρώτων, STOIXIMAN.GR (της Στεφανίδη), ERNST & YOUNG (του Δουβαλίδη), ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ των Φιλιππίδη, Μάστορα), EUROPEAN DYNAMICS SA (του Τσάκωνα), RADIANT TECHNOLOGIES ΑΕΒΕ (της Μπελιμπασάκη) και Ντίνος Οικονόμου (της Καρακατσάνη).
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Περικλής Ηλίας. Χορηγός: PwC
ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Βίκυ Αρβανίτη, Μαρία Τσιαρτσιάνη, Γιώργος Κοτσιλιάνος, Νίκος Ζουπάνι. Χορηγοί: SWISSMARINE INC, ΑΚΤΑΙ ΤΗΝΟΥ και STOIXIMAN.GR (της ομάδας γυναικών) και Ιωάννης Κατσαράς (της ομάδας ανδρών).
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ: Μαρία Πρεβολαράκη. Χορηγός: MEADWAY SHIPPING & TRADING INC.

ΤΖΟΥΝΤΟ: Ηλίας Ηλιάδης, Αλέξιος Ντανατσίδης, Γιώργος Αζοϊδης, Ρομάν Μουστόπουλος, Ελισάβετ Τεκτσίδου. Χορηγός: MARCOUW EVANS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου