Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜ. ΕΠΙΤΡ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Οι …αρνητικές επιπτώσεις του Coca-Cola cup!Σε ορισμένες αρνητικές επιπτώσεις του Coca-Cola cup στέκονται μέλη του αθλητικού τμήματος της Νομαρχίας Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φιλοξενήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πόλη μας.
Τρία «φάουλ» από τους διοργανωτές του Coca-Cola cup, τα οποία όπως αναφέρει σε επιστολή του το Αθλητικό Τμήμα: «…αποτρέπουν τη συλλογικότητα και διαμορφώνουν ένα ιδιότυπο ρατσισμό». Όλα αυτά με αφορμή την παρότρυνση των διοργανωτών σε ομάδα παιδιών να αλλάξουν 2 μέλη τους  καθώς και το όνομα της ομάδας τους προκειμένου να ξαναδιαγωνιστούν.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Με αφορμή τη διοργάνωση στη Καλαμάτα του Τουρνουά Coca-Cola cup, που έγινε την 1η και 2α  Νοεμβρίου2014, έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
Α. Οι διοργανωτές του Coca-Cola cup, με το δήθεν μήνυμα «είναι χαρά η συμμετοχή του παιδιού στο παιχνίδι», παρότρυναν τα συμμετέχοντα παιδιά που αποκλείονταν από το τουρνουά, να αλλάξουν 2 μέλη από την ομάδα τους, να αλλάξουν όνομα της ομάδας και στη συνέχεια να ξαναδιαγωνιστούν. Με τη παραπάνω μεθόδευση, ωθούσαν τα παιδιά σε δύο πράξεις: 1η Μαθαίνουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα προκειμένου να κερδίσουν και 2η με τον αποκλεισμό των 2 παιδιών- παικτών, διαταράσσουν το ομαδικό πνεύμα, που είναι ο σκοπός του αθλήματος, αποτρέπουν τη συλλογικότητα και διαμορφώνουν ένα ιδιότυπο ρατσισμό.
Β. Αυτά τα παρασιτικά Τουρνουά, πρέπει να μπουν κάτω από την ομπρέλα των συντεταγμένων οργάνων του Κράτους και των ομοσπονδιών προκειμένου να σταματήσουν αυτού του είδους τα εκφυλιστικά φαινόμενα, τα οποία δηλητηριάζουν τα παιδιά και τα μαθαίνουν να χρησιμοποιούν αθέμιτους τρόπους με σκοπό το κέρδος.

Γ. Η Coca-Cola, με το να χρηματοδοτεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν εξιλεώνεται στα μάτια του Ελληνικού Λαού, για το κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής και εμφιάλωσης στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας στο δρόμο 300 οικογένειες και τα παιδιά τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου