Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Π.Ο.Κ «ΕΥΚΛΗΣ»

Πεζοπορία στην Πλατανόβρυση
του Δήμου Μεσσήνης



Στην πανέμορφη Πλατανόβρυση, που στο παρελθόν ονομαζόταν Πολαίνα, του πρώην δημοτικού διαμερίσματος Αριστομένη του Δήμου Μεσσήνης θα εξορμήσουν οι πεζοπόροι του Ευκλή Καλαμάτας την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.
Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το κέντρο του χωριού και θα καταλήξει στο χωριό Άνω Κοντογόνι. Ο πρώτος προορισμός θα’ ναι ένα απείρου κάλλους τοπίο, με βασικό πρωταγωνιστή το νερό. Είναι ο παλιός ποταμός Δίας, με τον καταρράκτη της Βαρδιγούς. Οι πεζοπόροι θα διασχίσουν μια περιοχή ακολούθως, από την οποία διέρχονται δυο ποταμοί, ο Βουταινέϊκος και ο Μαργελέϊκος και θα καταλήξουν σε ένα σημείο, όπου βρίσκεται ο Μύλος της Μαργέλαινας.
Συνεχίζοντας οι πεζοπόροι του «Ευκλή», θα περπατήσουν μέχρι το χωριό Άνω Κοντογόνι. Η διαδρομή σ’ αυτό το σκέλος είναι ανηφορική και η πεζοπορία θα διεξαχθεί σε στενό, χωμάτινο, αγροτικό δρόμο, ο οποίος διέρχεται μέσα από πυκνή, δασώδη βλάστηση. Ο συνολικός χρόνος της πεζοπορίας είναι 3 ώρες μέσα από χωμάτινους αγροτικούς δρόμους. Στο χωριό Πλατανόβρυση λειτουργεί παραδοσιακή ταβέρνα, στην οποία οι περιηγητές μπορούν να γευτούν την τοπική κουζίνα!

● Η αναχώρηση θα γίνει στις 9 το πρωί από την αρχή του Πάρκου ΟΣΕ (τέρμα Αριστομένους) πλησίον των γραφείων του Ευκλή. Πληροφορίες δίδονται από τον Έφορο Πεζοπορίας Παναγιώτη Ανδριανόπουλο (6946198148) και την αντιπρόεδρο και Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Ελένη Οικονομοπούλου (6974252234).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου