Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΘΕΑΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ…

Ευκλής, ΠΑΟΚ Καλαμάτας και φίλοι 
τίμησαν «μπασκετικά» χθες 
τον Περικλή Τσαλαματά!

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ


Ήταν 27 Ιανουαρίου του 2012, όταν το μεσσηνιακό μπάσκετ και όχι μόνο σοκαρίστηκε ακούγοντας μια απίστευτη είδηση.
Ο μόλις 37χρονος τότε Περικλής Τσαλαματάς είχε φύγει αιφνιδίως από την ζωή, προδομένος από την καρδιά του.
Κάτι λιγότερο από δυο χρόνια μετά, η ομάδα που τίμησε και με το παραπάνω για πολλά χρόνια ως προπονητής, ο Σ.Π.Ο.Κ. «Ευκλής» μαζί με τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ Καλαμάτας τον οποίο και ίδρυσε διοργάνωσαν τουρνουά μαζί με μια ομάδα που συντελούνταν από αγαπημένους του φίλους και παλιούς συμπαίκτες.
Οι τρεις αυτές ομάδες αγωνίστηκαν χθες σε ένα όμορφο τουρνουά, διάρκειας περίπου 2 ωρών στην «Τέντα», όπου έδωσαν το παρών 50 περίπου φίλοι του «Πέρι» και του μεσσηνιακού μπάσκετ.
Διεξήχθησαν 3 αγώνες ανάμεσα στις ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να σημειώνει δυο νίκες και τον Ευκλή μια.
Πριν έναρξη των αγώνων ο Γραμματέας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Χρήστος Δαμουράς παρέδωσε τιμητική πλακέτα και φανέλα στους απαρηγόρητους γονείς του Περικλή Τσαλαματά, ενώ τιμήθηκε και ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του πριν τον πρώτο αγώνα.
Οι αγώνες είχαν διάρκεια 15 λεπτών, με τις 3 ομάδες  να χαρίζουν όμορφο θέαμα και να τιμούν με τον καλύτερο – «μπασκετικό» - τρόπο έναν άνθρωπο που τόσο άδικα έφυγε από την ζωή και άφησε το Μεσσηνιακό μπάσκετ φτωχότερο!


● Σ.Π.Ο.Κ. «Ευκλής» - Φίλοι του Περικλή      25-22
Διαιτησία: Κ. Ταβουλαρέας, Λ. Νάστος
ΕΥΚΛΗΣ (Ηλίας Στακιάς): Χουλιάρας, Βλαχογιαννόπουλος, Βίγκος, Τσερπές 2, Λιανός 4 (1 τρ.), Αθανασόπουλος 2, Βεργινάδης 7 (1 τρ.), Ντι Μπενεντέτο, Μπαντζαρίδης 4, Κισκήρας 2, Δημητρόπουλος 2, Κλάπας
ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ (Γιώργος Γεωργακίλας): Μπαλόπουλος 3 (1 τρ.), Κορογόνας 3 (1 τρ.), Γαρίνης 6, Σπάλλας, Μαγγλάρας 2, Τιαϊτζόγλου, Γιαννακόπουλος 2, Μεϊμετέας 3, Γαϊτανάρος, Μυλωνάς, Σπηλιώτης, Σαρρής 3 (1 τρ.)

● ΠΑΟΚ Καλαμάτας – Φίλοι του Περικλή      31-29
Διαιτησία: Κ. Ταβουλαρέας, Λ. Νάστος
ΠΑΟΚ (Νίκος Αλειφέρης): Παυλόπουλος 4, Μαγκαφάς 3 (1 τρ.), Χάικος 3 (1 τρ.), Κοτσιλιέρης 2, Παπαδόπουλος 4, Αντωνάκος 4, Στεφανάκος 4, Αργύρης, Σκορπιδέας 4, Καρολεμέας, Πολίτης 1, Πριστούρης 2
ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ (Γιώργος Γεωργακίλας): Μπαλόπουλος, Κορογόνας 3 (1 τρ.), Γαρίνης 2, Σπάλλας, Μαγγλάρας 2, Τιαϊτζόγλου, Γιαννακόπουλος 12 (2 τρ.), Μεϊμετέας 3, Γαϊτανάρος 3 (1 τρ.), Μυλωνάς 2, Σπηλιώτης 2, Σαρρής


● ΠΑΟΚ Καλαμάτας – Σ.Π.Ο.Κ. «Ευκλής»     22-20
Διαιτησία: Λ. Νάστος, Ι. Τσιμπούρης
ΠΑΟΚ (Νίκος Αλειφέρης: Παυλόπουλος 5, Μαγκαφάς 7 (1 τρ.), Χάικος, Κοτσιλιέρης, Παπαδόπουλος 1, Αντωνάκος, Στεφανάκος 2, Αργύρης, Σκορπιδέας, Καρολεμέας 2, Πολίτης, Πριστούρης 5
ΕΥΚΛΗΣ (Ηλίας Στακιάς): Χουλιάρας 2, Βλαχογιαννόπουλος 2, Βίγκος 2, Τσερπές 3 (1 τρ.), Λιανός 3, Αθανασόπουλος 5 (1 τρ.), Βεργινάδης, Ντι Μπενεντέτο, Μπαντζαρίδης 2, Κισκήρας, Δημητρόπουλος, Κλάπας 4


● Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λιανού:
Ο δυναμικός γκαρντ του Ευκλή, Παναγιώτης Λιανός αναφέρθηκε κυρίως στον ίδιο τον αγαπημένο όλων, «Πέρι»: «Διοργανώσαμε σήμερα ένα φιλικό προς τιμήν του Περικλή Τσαλαματά. Οι ομάδες τις οποίες έχει βρεθεί σε διαφορά πόστα. Ο Ευκλής, η ομάδα τόσων χρόνων στην  οποία ήταν και προπονητής και η μεγάλη του αγάπη, ο ΠΑΟΚ, τον οποίο δημιούργησε και σιγά σιγά προχωράνε τώρα προχωράνε τα παιδιά μόνα τους με την σκέψη του Περικλή. Καλό είναι να γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις για να θυμόμαστε και να τιμάμε τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει χωρίς να έχουν πάρει πάντα»


● Οι δηλώσεις του Βασίλη Μυλωνά:
Ο Βασίλης Μυλωνάς από την ομάδα «Φίλοι του Περικλή» δήλωσε: «Για πρώτη φέτος η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. σε συνεργασία με δυο σωματεία και τους φίλους του Περικλή διοργανώνει αυτό το τουρνουά μπάσκετ προς τιμήν του φίλου μας Περικλή Τσαλαματά. Είναι ένας μικρός φόρος τιμής για αυτά που έχει κάνει για εμάς και για το μπάσκετ γενικά. Θα προσπαθήσουμε κάθε χρόνο και πιο πολλά άτομα γιατί φέτος δεν προλάβαμε να το οργανώσουμε τόσο καλά να παρευρισκόμαστε σε αυτήν την εκδήλωση μόνο και μόνο για να τον θυμούνται και άλλοι. Εμείς δεν τον ξεχνάμε βέβαια, αλλά είναι και άλλοι οι οποίοι δεν τον ξέρανε και δεν τον θυμούνταν».


● Οι δηλώσεις του Νίκου Αλειφέρη:
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Καλαμάτας μίλησε για τόσο για τον συγκεκριμένο αγώνα, όσο και για αυτόν της ζωής: «Να πω χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, να έχουν μια χαρούμενη χρονιά το 2015 και να είναι υγιείς. Όσον αφορά στο σημερινό φιλικό, δυστυχώς είμαστε στην δυσάρεστη θέση να το διοργανώσουμε αυτό και λέω δυστυχώς γιατί γίνεται για τον σκοπό να τιμήσουμε την μνήμη του Περικλή του Τσαλαματά που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας. Δυστυχώς όπως εδώ μέσα στο παρκέ σε κάθε ματς δίνουμε έναν αγώνα για να κερδίσουμε ή να χάσουμε, έτσι και θεωρώ μέσα στην ζωή ο καθένας χωριστά από εμάς δίνει καθημερινά τον δικό του αγώνα. Με την μόνη διαφορά ότι στον αγώνα της ζωής πότε κερδίζουμε και πότε χάνουμε, αλλά και χωρίς την θέλησή μας καμιά φορά κάποιος εγκαταλείπει τον αγώνα. Να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και να έχουν ένα υγιές 2015».



Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου