Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Οι μασκότ βαφτίστηκαν

Οι μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο απέκτησαν ονόματα. Να σας συστήσουμε τον Βινίσιους και τον Τομ, ονόματα εμπνευσμένα από δύο σπουδαίους μουσικούς της Βραζιλίας.
Τα ονόματά τους απέκτησαν οι μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων ονομάζεται πλέον Βινίσιους και αυτή των Παραολυμπιακών Τομ. Τα ονόματα επελέγησαν έπειτα από ψηφοφορία του κόσμου, που διήρκησε τρεις εβδομάδας. Συνολικά ψήφισαν 323.327 άνθρωποι. Τα ονόματα, που έλαβαν το 44% των έγκυρων ψήφων, είναι εμπνευσμένα από δύο σπουδαίους Βραζιλιάνους μουσικούς, τον Βινίσιους Ντε Μοράες και τον Τομ Ζομπίμ. Πρόκειται για τους δημιουργούς του πασίγνωστου «Το κορίτσι από την Ιπανέμα» αλλά και του μουσικού κινήματος Μπόσα Νόβα, που έκανε όλο τον κόσμο να τραγουδά για την ομορφιά του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Ο Βινίσιους, μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων 2016, εκπροσωπεί όλων των ειδών τα ζώα της Βραζιλίας. Συνδυάζει την ευελιξία της γάτας, την κυριαρχία των πιθήκων και τη χάρη των πουλιών. Μπορεί να τεντώσει τα χέρια και τα πόδια του όσο θέλει, έχει μία πολύ οξεία αίσθηση της όσφρησης και πολύ έντονη ακοή. Ο Τομ, μασκότ των Παραολυμπιακών Αγώνων, είναι ένα «πάντρεμα» των φυτών που βρέθηκαν σε δάση της Βραζιλίας. Ενεργοποιείται από τη φωτοσύνθεση και μπορεί να τραβήξει οποιοδήποτε αντικείμενο από το κεφάλι του που αποτελείται από φύλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου