Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

«ΣΤΟΠ» ΣΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Η «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80»

Ρεφάροντας στην Αθήνα με νίκη επί του Πήγασου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ LEADER ΔΗΜΟΥ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗ ΚΑΙ TOY ΥΨΗΛΟΣΩΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΡΡΑ

ΜΙΑ πραγματικά πικρή γεύση που κανείς στην ομάδα δεν περίμενε μετά από ένα τόσο καλό ξεκίνημα και πορεία σε όλο τον α΄ γύρο της Α2 Εθνικής Ανδρών, άφησε στην «Καλαμάτα ’80» η προχθεσινή ήττα από την Ερυθραία.
Παρότι ήταν ένα ματς εκτός πλάνων, εκτός δηλαδή των παιχνιδιών εκείνων που εξ αρχής υπολογίζονται στην συγκομιδή πόντων, παρόλα αυτά οι ελπίδες που υπήρξαν ιδίως στο 2ο σετ όπου οι δυο ομάδες έπαιξαν δυνατά και ήσαν κοντά στο σκορ, ήταν «ζωντανές» και αρκετές για να πιστεύουν σε μια νίκη. Μια νίκη που ωστόσο δεν «έκατσε» και η ήττα με τον τρόπο που ήρθε, με μια μέτρια έως κακή εμφάνιση στο πρώτο και τρίτο σετ του παιχνιδιού από τους «λύκους» να πικραίνουν αρκετά τόσο τους ίδιους τους παίκτες όσο και τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου της Παραλίας το περασμένο Σάββατο.

«Μέχρι να υποδεχθούμε την
Παλλήνη μπορούμε να κάνουμε πολλά»

Μετά τον αγώνα, ο αρχηγός Δήμος Μπουσούνης απογοητευμένος όχι τόσο από το αποτέλεσμα, αλλά από τον τρόπου που ήρθε, μίλησε πρώτος και στάθηκε στην κακή εικόνα της ομάδας του: «Όντως είναι δύσκολο μέσα στην έδρα σου ειδικά να χάνεις 3-0. Στο πρώτο και τρίτο σετ μέχρι τα μέσα πήγαμε μαζί με την Ερυθραία μετά πάθαμε ένα μπλακάουτ!
Στο δεύτερο σετ που ήταν το μοναδικό στο οποίο παλέψαμε και πήγαμε μέχρι και το τέλος να διεκδικείται και από τις δυο ομάδες, μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το σετ, στο 25-24, εκεί έγινε μια ανακατωσούρα σε μια φάση, τελικά την πήραμε από τον διαιτητή, αλλά μόνο και μόνο με αυτό χάθηκε η αυτοσυγκέντρωσή μας και δόθηκε η ευκαιρία στην Ερυθραία να το εκμεταλλευτεί και να μας κερδίσει στο β΄ σετ.»
Όσο για το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα είπε: «Οφείλουμε να κάνουμε αυτό που προείπα. Να συγκεντρωθούμε, να βρούμε τι μας φταίει και να πάμε στην Αθήνα να κερδίσουμε ώστε να ξεκινήσουμε πάλι ένα θετικό σερί…
Θεωρώ ότι, από δω και πέρα, μέχρι να υποδεχθούμε την Παλλήνη, μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά, αρκεί να δουλέψουμε και να το πιστέψουμε!»
Ο στόχος της 4αδας είναι εφικτός; «Θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα ο στόχος της 4αδας θα επιτευχθεί… αυτό το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε εάν σήμερα (σ.σ. με Ερυθραία) κερδίζαμε ήταν μια θέση παραπάνω ίσως! Θεωρώ ότι η 4αδα είναι ένας στόχος σημαντικός, αλλά δεν έχει αντίκρισμα. Δηλαδή, βγαίνεις 4ος και είσαι από τις καλές ομάδες, δεν είσαι όμως αρκετά καλός για να διεκδικείς κάτι παραπάνω, δεν είναι κακός ώστε να φοβηθείς για κάτι παρακάτω… Κινείσαι σε στάσιμα νερά!
Ίσως αυτό να μας έχει επηρεάσει, ίσως δεν έχουμε κίνητρο να κυνηγήσουμε κάποια θέση. Αυτό όμως πρέπει να το ξεπεράσουμε και πολύ γρήγορα να βρούμε τον πραγματικό μας εαυτό, να βρούμε ξανά τα κίνητρά μας μέσα από την αγάπη που έχουμε για τον αθλητισμό.»

«Θα παλέψουμε για ό,τι
καλύτερο μπορούμε να κάνουμε»

Από τη μεριά του ο υψηλόσωμος κεντρικός, Ηλίας Καρράς ως σημείο αναφοράς έθεσε το δεύτερο σετ του παιχνιδιού, όπου όπως χαρακτηριστικά είπε κρίθηκε ο αγώνας. Μιλώντας για τον στόχο της χρονιάς υπήρξε ρεαλιστής και όπως είπε η ομάδα βασίζεται μόνο στις δυνάμεις της…
«Η ομάδα έχει κάποια προβλήματα γιατί κάνει προπόνηση από τα Χριστούγεννα με έναν πασαδόρο, προσπαθούμε μαζευόμαστε στις προπονήσεις και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο».
Χάθηκε ένα δύσκολο παιχνίδι όπου, ωστόσο, ουσιαστικά παλέψατε μόνο στο δεύτερο σετ: «Εκεί ουσιαστικά χάθηκε το παιχνίδι και στο τρίτο εάν δεν μας αιφνιδίαζαν μπορούσαμε να το πάρουμε!
Μέχρι εκεί ήμασταν πόντο – πόντο, το γύρισαν αυτοί, μπήκαν από πάνω στους πόντους, έγινε το 25-26 κι εκεί χάθηκε ουσιαστικά το παιχνίδι…
Έπεσε η ψυχολογία της ομάδας μας.»
Όσο για τη διαιτησία με αφορμή τις αμφισβητούμενες φάσεις που ανέβασαν το σασπένς και τα …αίματα, σε μια εξ αυτών μάλιστα οι «λύκοι» αντίκρισαν κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία, ο Ηλίας Καρράς είπε: «Η διαιτησία θεωρώ δεν ήταν τραγική, ήταν μια δυο φάσεις αμφισβητούμενες. Δύσκολες αποφάσεις, είναι και δυο διαιτητές, δύσκολα αμφισβητεί κάποιος! Δεν μπορείς να αλλάξεις την απόφαση ενός διαιτητή… Έχουμε δει και χειρότερες διαιτησίες.»
Η ήττα από την Ερυθραία αλλάζει τα δεδομένα για την ομάδα; «Εμείς συνεχίζουμε… Ο στόχος είναι η 4αδα… κι άμα τα καταφέρουμε, τα καταφέραμε! Πιστεύω πως μέσα από τη δουλειά που κάνουμε μέσα στο γήπεδο, θα παλέψουμε για ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε!»



Η διαφορά του ερασιτέχνημε τον επαγγελματία

Είναι σαφές το γεγονός πως μια επαγγελματική ομάδα συγκρινόμενη με μια ερασιτεχνική έχει αν όχι …χαοτικές, τουλάχιστον κομβικές και καθοριστικές διαφορές! Ξεκινώντας από το μπάτζετ, τους χορηγούς /υποστηρικτές, πηγαίνοντας στο κομμάτι των αμοιβών των παικτών και του τεχνικού τιμ, τις υποδομές, όλα αυτά κι άλλα πολλά είναι στοιχεία που διαμορφώνουν μιαν άλλη εικόνα, που εάν παραλληλίσεις με εκείνη ενός ερασιτεχνικού σωματείου αρχίζεις να καταλαβαίνεις τη διαφορά!
Μια ερασιτεχνική ομάδα παίζει βασιζόμενη στο μεράκι και την αγάπη για το άθλημα, στις περισσότερες των περιπτώσεων έχει λιγοστά έσοδα, βρίσκεται συνεχώς στο κυνήγι εθελοντών αιμοδοτών που πλέον λόγω κρίσης αναγκάζονται να γυρίσουν την πλάτη ή να προσφέρουν το λιγοστό και εν τέλει βασίζεται στον «εθισμό» λιγοστών πια παραγόντων και στην αγάπη των παικτών για το άθλημα και την φανέλα και προσμένει σε ό,τι το καλύτερο!
Στις λεγόμενες παθογένειες αναφέρθηκε ο αρχηγός της «Καλαμάτα ’80» Δήμος Μπουσούνης, ερωτώμενος σχετικά με την αγωνιστική κάμψη που παρουσιάζει στα τελευταία παιχνίδι η ομάδα: «Η εικόνα μας μετά τα Χριστούγεννα δεν είναι αυτή που πρέπει. Έχουμε κάνει εκτός προγράμματος ήττα με τον Κόροιβο μέσα στην Αμαλιάδα και σήμερα (σ.σ. Σάββατο) εκτός από μερικά σημεία του παιχνιδιού πέσαμε αμαχητί!
Οφείλω σαν αρχηγός της ομάδας μου να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο και νομίζω αυτό που οφείλουμε να κάνουμε από τη μεριά μας είναι να συγκεντρωθούμε ακόμη περισσότερο στην προπόνηση, να βγάλουμε από το μυαλό μας τις αρνητικές σκέψεις και να πάμε να κερδίσουμε στην Αθήνα τον Πήγασο έτσι ώστε να πάρουμε σιγά σιγά τα πάνω μας!». Ακολούθως αναφέρθηκε στη διαφορά που χαρακτηρίζει μια ερασιτεχνική ομάδα έναντι μιας ομάδας που κινείται σε πλαίσια επαγγελματικά: «Οι παθογένειες μιας ερασιτεχνικής ομάδας, όχι μόνο οι δικές μας, είναι αυτές ακριβώς ότι οι αθλητές δεν είναι επαγγελματίες, παίζουν πολύ περισσότερο με τα συναισθήματά τους, πράγμα που δεν πρέπει να συμβαίνει, αλλά έτσι είναι! Παίζει ρόλο η κούραση από τις δουλειές από τις οποίες ζούμε, παίζουν ρόλο πάρα πολλά πράγματα.
Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ούτε το σημερινό παιχνίδι (σ.σ. με Ερυθραία) ούτε εκείνο με την Παναχαϊκή ως πισωγύρισμα, μιλάμε για δυο εξαιρετικές ομάδες, μιλάμε για πετοσφαιριστές αναγνωρισμένης αξίας, αμειβόμενους επαγγελματίες, που ζουν από το βόλεϊ… οπότε ας κερδίζουν εκεί! Από δω και πέρα εμείς, επειδή κάνουμε αυτό που αγαπάμε… Ξέρετε καμιά φορά αυτό είναι πιο ισχυρό από την αμοιβή!!!»

Να ρεφάρει με Πήγασο

Η ομάδα θέλει δίχως άλλες καθυστερήσεις και απώλειες να ρεφάρει στο ματς στην Αθήνα κόντρα στον Πήγασο καλύπτοντας το χαμένο έδαφος, που ευτυχώς δεν είναι μεγάλο αφού η ομάδα παραμένει εντός τετράδας στον πίνακα της βαθμολογίας του Β΄ Ομίλου. Εκεί ωστόσο παρότι είχε ρεπό πλησίασε η ομάδα του Πήγασου τον οποίο καλείται να αντιμετωπίσει στην έδρα του το προσεχές Σάββατο η «Καλαμάτα ’80».
Ο Πήγασος, με έναν αγώνα λιγότερο καθώς έκανε το ρεπό του, έχει σημειώσει 6 νίκες και 5 ήττες σε 11 αγωνιστικές και προσμένει σε μια εντός έδρας νίκη για να πλησιάσει στον πόντο τους «λύκους».
Από την άλλη, η «Κ80» θέλει μόνο νίκη, ώστε να παραμείνει εντός τροχιάς αλλά και να αποδιώξει το …κακό κάρμα που φαίνεται να ταλανίζει την ομάδα από τις αρχές του 2015!
Ζητούμενο είναι μόνο η νίκη και οι τρεις βαθμοί και σε αυτό εκτός απροόπτου θα προσφέρουν όλοι, αφού και ο Σπύρος Αποστολόπουλος δεν αποκλείεται να ακολουθήσει την αποστολή.
Διαιτητές του αγώνα που θα γίνει στο Σάββατο στο κλειστό του ΜΕΤΣ Α΄ (6 μ.μ.) ορίστηκαν οι κ. Μαρκάτσας και Τοψιδέλης.

Σίσσυ Τριάντου

Δήμος Μπουσούνης

Ηλίας Καρράς



Αποτελέσματα 2ου Ομίλου
ΑΠΣ Φθία - ΑΕΠ Ολυμπιάς     3-1
(25-23, 23-25, 25-23, 25-23)
Παλλήνη - Παναχαϊκή    1-3
(23-25, 25-22, 17-25, 20-25)
ΑΓΣ Ιωαννίνων - ΑΣ Κόροιβος         1-3
(22-25, 25-22, 23-25, 20-25)
«Καλαμάτα ’80» - Πανερυθραϊκός    0-3
(11-25, 25-27, 11-25)
ΑΣΠ Ερμής - ΓΕ Μεσολογγίου          3-1
(23-25, 25-21, 25-20, 25-20)
Ρεπό: Πήγασος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013      36-5   35
2. ΑΟ Παλλήνη     33-11 30
3. ΑΣ Πανερυθραϊκός    30-7   28
4. ΑΟ «Καλαμάτα ’80»  24-17 22
5. ΑΠΣ Πήγασος   20-19 18
6. ΑΕΠ Ολυμπιάς 22-24 17
7. ΑΣ Κόροιβος    19-27 14
8. ΓΕ Μεσολογγίου        16-27 11
9. ΑΠΣ Φθία Λαμίας      12-30 9
10. ΑΣΠ Ερμής     14-31 8
11. ΑΓΣ Ιωαννίνων        5-33   3
ΕΠΟΜΕΝΗ () ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΠΣ Πήγασος – «Καλαμάτα ’80»
ΑΓΣ Ιωαννίνων - ΑΣ Πανερυθραϊκός
ΑΣ Κόροιβος - ΑΟ Παλλήνη
Παναχαϊκή - ΑΣΠ Ερμής
ΓΕ Μεσολογγίου - ΑΠΣ Φθία Λαμίας
Ρεπό: ΑΕΠ Ολυμπιάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου