Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Δωρεάν On Line Εκπαιδευτικά Προγράμματα «Διπλή σταδιοδρομία αθλητών – αθλητριών»

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ


● ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ● 100 ΩΡΕΣ ON LINE, ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

ΤΗΝ ευκαιρία για μια δεύτερη επαγγελματική καριέρα προσφέρει στους παλαιούς αθλητές και ανοίγει νέους δρόμους στους εν ενεργεία αθλητές το Πρόγραμμα "Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών-τριών" που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα το τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, σε συνεργασία με τα τμήματα ΤΕΦΑΑ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  και της Επιτροπής Αθλητών.
Πρόκειται για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών – Αθλητριών», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το υπουργείο Παιδείας και προωθεί την αξιοποίηση των γνώσεων/εμπειριών των αθλητών εξειδικεύοντας την εκπαίδευσή τους προς δυο κατευθύνσεις: Αθλητικές Επιστήμες και Επιχειρηματικότητα.
Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των εν ενεργεία και παλαιών αθλητών στην ανάπτυξη της επαγγελματικής τους ζωής, μετά το πέρας της αθλητικής τους καριέρας. Περιλαμβάνει Εκπαιδευτικές Συμβουλευτικές δράσεις ενσωματώνοντας Διεθνείς Πρακτικές σχετικά με τη Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών – Αθλητριών.
Το δωρεάν εξ αποστάσεως πρόγραμμα κατάρτισης είναι συνολικής διάρκειας 100 ωρών (συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία και μελέτη).
Οι εκπαιδευόμενοι, θα μπορούν να επιλέξουν την κατεύθυνση σπουδών που επιθυμούν, ανάμεσα στην Επιχειρηματικότητα και τις Αθλητικές Επιστήμες, και στη συνέχεια τις θεματικές ενότητες που τους ενδιαφέρουν (από τις 18 συνολικά προσφερόμενες, τις 5 της προτίμησής τους).
Οι καινοτομίες που υιοθετούνται σε αυτό το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και που συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων διά βίου μάθησης ενηλίκων είναι πολλές και σημαντικές, με κυριότερες τις εξής:
● Ευέλικτη μεθοδολογία κατάρτισης του προγράμματος σπουδών, με τη δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης και εξειδίκευσης.
● Έμφαση στη πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων με τη λήξη του προγράμματος στον τομέα επιλογής τους,  μέσω σχετικών καινοτομικών εργαλείων.
● Αξιοποίηση της πολύτιμης, αλλά συνήθως διαφεύγουσας εμπειρίας των παλαιοτέρων στα πλαίσια της συμβουλευτικής.
● Συμβουλευτικές υπηρεσίες e-coaching-mentoring, με χρήση ψηφιακών εργαλείων συμβουλευτικής με την μορφή σεναρίων.
● Εξ ολοκλήρου υλοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, με χρήση των νέων τεχνολογιών.
Οι αθλητές αυτοί έχοντας με κατάλληλη εκπαίδευση και συμβουλευτική υποστήριξη θα αποκτούν έτσι μια δεύτερη επιτυχημένη καριέρα, ως προπονητές - εκπαιδευτές, διοικητικά στελέχη - μάνατζερ σε αθλητικούς οργανισμούς ή ως επιχειρηματίες στον αθλητισμό και άλλους συναφείς τομείς!


Εγγραφές
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλετε τα δικαιολογητικά σας μέσω mail στο: info@dualathletescareer.gr ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση: Ινστιτούτο Απασχολησιμότητας, Σούρπη 4, Κηφισιά 14562, με την ένδειξη: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών".
Η έγκαιρη εγγραφή στο πρόγραμμα εξασφαλίζει προτεραιότητα στην επιλογή των τμημάτων του θεματικού κύκλου, καθώς και στην επιλογή των θεματικών ενοτήτων. Μετά την ηλεκτρονική σας εγγραφή στο πρόγραμμα θα πρέπει να κάνετε login με τους κωδικούς σας και να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση για να ολοκληρωθεί η υποψηφιότητά σας. Να υπενθυμίσουμε ότι η υποβολή ηλεκτρονικών εγγραφών και αιτήσεων για το δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών-τριών" , καθώς και η αποστολή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την 31η Ιανουαρίου 2015.
Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι αθλητές, αφού ενημερωθούν για τους όρους και τις υποχρεώσεις τους, θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και κατόπιν θα επιλεγούν οι 1.600 απ’ αυτούς, που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα σπουδών της επιλογής τους.
Πληροφορίες στο site: www.dualathletescareer.gr και απορίες/ διευκρινήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@dualathletescareer.gr καθώς και στη σελίδα: www.dualthletescareer.gr.

Δικαιολογητικά συμμετοχής
στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, τα οποία μπορείτε να στείλετε μέχρι τις 31/01/2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου)
(Τα δικαιολογητικά δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα).
1)  Πλήρες βιογραφικό σημείωμα
2)  Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
3) Οι αθλητές χρειάζεται να καταθέσουν φωτοτυπία του αθλητικού τους Δελτίου από το σύλλογο που ανήκουν ή μία υπεύθυνη δήλωση του Ν. 2527/1907 στην οποία θα αναφέρεται η αθλητική τους ιδιότητα ή και η διάκρισή τους σε κάποιο πρωτάθλημα.
4)  Απολυτήριο λυκείου ή αντίγραφα τίτλων σπουδών της ημεδαπής (βασικό πτυχίο).
5)  Μεταπτυχιακό
6)  Διδακτορικό
7)  Όσοι έχουν αποκτήσει τίτλο σπουδών σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να καταθέσουν είτε α) Άδεια άσκησης επαγγέλματος, η οποία έχει χορηγηθεί με τη διαδικασία της επαγγελματικής αναγνώρισης, βάσει των διατάξεων των επαγγελματικών προσόντων (πχ. Οδηγίες 89/48/Ε.Ο.Κ, 92/51/Ε.Ο.Κ, 99/42/Ε.Κ, Τομεακές Οδηγίες κλπ). Στην περίπτωση της επαγγελματικής αναγνώρισης, αντί της άδειας άσκησης επαγγέλματος είναι δυνατόν να κατατεθεί αντίγραφο της Πράξης Αναγνώρισης από το αρμόδιο Συλλογικό Όργανο ή την αρμόδια επιτροπή (π.χ Σ.Α.Ε.Ι, Σ.Ε.Α.Τ.Ε.Κ, Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων κ.α) ή αντίγραφο της Απόφασης Αναγνώρισης από την κατά περίπτωση αρμόδια Αρχή (Υπουργείο, Νομαρχία κ.λ.π..) είτε β) Πιστοποιητικό Χορήγησης Ισοτιμίας από το πρώην ∆Ι.ΚΑΤ.ΣΑ νυν ∆.Ο.Α.Τ.Α.Π, τον πρώην Ο.Ε.Ε.Κ και τον πρώην Ε.Ο.Π.Π, νυν Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π ή από άλλη αρμόδια υπηρεσία.
Όσοι έχουν αποκτήσει τίτλο σπουδών σε κράτος μη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να καταθέσουν Πιστοποιητικό Χορήγησης Ισοτιμίας από το πρώην ∆Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α νυν ∆.Ο.Α.Τ.Α.Π, τον Ο.Ε.Ε.Κ, του Ε.Ο.Π.Π ή από άλλη αρμόδια υπηρεσία. Σε αυτήν την περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επισύναψη αντιγράφων (Βάση Ν. 4250/2014) των βασικών τίτλων σπουδών επισήμως μεταφρασμένων (Από Υπ. Εξ., πρεσβείες της Ελλάδος στο εξωτερικό, Δικηγόρους και μεταφραστές του Ιονίου Πανεπιστημίου).
8) Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες πρέπει να καταθέσουν: α) Βεβαίωση της αρμόδιας ∆.Ο.Υ στην οποία θα αναγράφεται ο χρόνος άσκησης συγκεκριμένου επαγγέλματος ή β) Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, ότι εκτέλεσε συγκεκριμένες εργασίες, μελέτες και έργα σχετικά με το αντικείμενο της εμπειρίας.
9) Από τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα, όταν η εργασία έχει παρασχεθεί σε υπηρεσίες του Δημοσίου, σε Ν.Π.∆.∆, Ο.Τ.Α πρώτου και δεύτερου βαθμού, σε Ν.Π.Ι.∆ του δημοσίου τομέα της παρ. 1 , του άρθρου 14, του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει, ή σε φορείς της παρ. 3, του άρθρου 1, του Ν. 2527/1907, απαιτείται μόνο βεβαίωση του αντίστοιχου φορέα, από την οποία να προκύπτει το είδος της εργασίας που παρασχέθηκε και η χρονική διάρκεια της παροχής της.
10) Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να καταθέσουν βεβαίωση εργοδότη ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 2527/1907 όπου να αναγράφουν τα χρόνια απασχόλησής τους και την ειδικότητά τους/επάγγελμά τους.
11) Οι φοιτητές χρειάζεται να καταθέσουν βεβαίωση από τη γραμματεία της Σχολής τους ή μια υπεύθυνη δήλωση του Ν. 2527/1907 στην οποία θα αναφέρεται η Σχολή στην οποία φοιτούν.

Όλα τα έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από μία Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 2527/1907, όπου ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να δηλώνει ότι όλα τα έγγραφα που θα καταθέσει είναι αληθή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου