Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΣΤΟ ΜΈΓΑΡΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΣΧΟΛΉ ΧΟΡΟΎ, ΣΤΟ ΖΟΥΜΠΟΎΛΕΙΟ Ο ΔΗΜΌΚΡΙΤΟΣ!

Σχεδόν εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια
για τις παραστάσεις της Λυρικής

ΧΘΕΣ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε και για φέτος η εθιμοτυπική συνέντευξη Τύπου για την έναρξη του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που ξεκινά την Παρασκευή (15 Ιουλίου) με την παράσταση «Links» του μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής σε χορογραφία Αντώνη Φωνιαδάκη.
Τα εισιτήρια για τις δύο παραστάσεις της Λυρικής, το μπαλέτο της έναρξης και το γκαλά όπερας της λήξης (η μόνη παράλληλη εκδήλωση που δεν είναι δωρεάν) κοντεύουν να εξαντληθούν, γι’ αυτό συστήνεται στους φίλους του Φεστιβάλ να κινηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε να προλάβουν τα τελευταία εισιτήρια.
Ως προς το θέμα αυτό ζήτησε δημόσια συγγνώμη ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, λέγοντας ότι η χωρητικότητα του Μεγάρου Χορού είναι συγκεκριμένη και ότι τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα από την πρώτη στιγμή της προπώλησης.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε επίσης τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά, και τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, για την στήριξή τους στον θεσμό του Φεστιβάλ.
Στις ευχαριστίες του ο δήμαρχος ανέφερε επίσης οικονομικούς παράγοντες, χορηγούς του Φεστιβάλ και τους εργαζομένους της ΦΑΡΙΣ, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην νέα καλλιτεχνική διευθύντρια, Κατερίνα Κασσιούμη, για το θάρρος της να αναλάβει μία τόσο μεγάλη διοργάνωση λίγους μόνο μήνες πριν την υλοποίησή της.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε επίσης ότι οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου ολοκληρώθηκαν, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Χορού.
Ο πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ, Αθανάσιος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι τα έξοδα της παραγωγής όπως και τα διοικητικά έξοδα μειώνονται κάτα 50% φέτος, ενώ η διάρκεια του Φεστιβάλ μεγαλώνει.
Συγκεκριμένα ο κος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην χορηγεία της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΕΜΕΣ (ύψους 15.000 ευρώ) και ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους εθελοντές του Φεστιβάλ. Επίσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί την Καλαμάτα όχι μόνο για διακοπές αλλά και για το Φεστιβάλ.
Εν συνεχεία τον λόγο πήρε η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Κατερίνα Κασιούμη, η οποία δήλωσε ευτυχής που η Καλαμάτα είναι συνώνυμη του Φεστιβάλ Χορού και που το Φεστιβάλ ανοίγεται σε νέες ομάδες κοινού.
Η κα Κασιούμη εξέφρασε επίσης την ευχαρίστησή της που το Φεστιβάλ «στηρίζει τον ελληνικό χορό», που όπως συμπλήρωσε είναι μία «Τέχνη παραμελημένη στην Ελλάδα» και για την συμμετοχή Καλαματιανών χορευτών στην παράσταση της Αρτέμιδος Λαμπίρη.
Η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια ευχαρίστησε για την συνδιοργάνωση το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και τους χορηγούς του Φεστιβάλ. Ευχαρίστησε, ακόμη, ιδιαιτέρως τον Δήμο Καλαμάτας, την δημοτική αρχή και τους εθελοντές κι ευχήθηκε το Φεστιβάλ που έκτισε και καθιέρωσε η πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια Βίκυ Μαραγκοπούλου να συνεχίσει να ανθεί.

ΑΛΛΑΓΗ «ΦΡΟΥΡΑΣ»
Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι η δημοτική σχολή Χορού θα μεταφερθεί σύντομα στο φυσικό της περιβάλλον, στο Μέγαρο Χορού δηλαδή, ενώ το Ζουμπούλειο «περνά στα χέρια του Δημόκριτου», στο πλαίσιο της συνεργασίας του ερευνητικού Ιδρύματος με τον Δήμο Καλαμάτας.
Η δραστηριότητα του παραρτήματος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» θα είναι κυρίως ερευνητική και εκπαιδευτική.
Ο Παναγιώτης Νίκας ανέφερε επίσης ότι αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα βρίσκεται κλιμάκιο αρχιτεκτόνων που μελετούν τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και θα κάνουν παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης ξεκινώντας από την Νέα Είσοδο.
Αναβάθμιση θα γίνει επίσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις της τέντας και σε άλλα μικρότερα στάδια.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
• Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
10:00-13:00 και  18:30-21:00 καθημερινά
(εκτός Kυριακής και  απογεύματος Σαββάτου)
• Πληροφορίες για εισιτήρια και  αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa και  Mastercard)
T: 27210 83088 και  27210 98025 / Φ: 27210 98063
(τις παραπάνω ημέρες και  ώρες)
• Ηλεκτρονική προπώληση: www.kalamatadancefestival.gr

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
-Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Κεντρική Αίθουσα:
15€ και  12€ (φοιτητικό/μειωμένο)
- Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Στούντιο:
12€ (Γενική είσοδος)
-Ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες στα Σεμινάρια του Φεστιβάλ: 10€
-Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις ΕΚΤΟΣ από το Gala Όπερας την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ.
- Η είσοδος είναι ελεύθερη και στην παράσταση Drops of Peace.
-H έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στις παραστάσεις γίνεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ειδικής κάρτας (Φοιτητική κάρτα / Κάρτα πολιτισμού / Κάρτα ανεργίας / Κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων / Κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού / Κάρτα ΑΜΕΑ).
* Για οτιδήποτε αφορά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τις παραστάσεις θα σας ενημερώνουμε καθημερινά.


ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
Παρασκευή 15 και  Σάββατο 16.7 | 22:00 | Links
Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής | Αντώνης Φωνιαδάκης
Μέγαρο Χορού-Κεντρική Αίθουσα
Σάββατο 16.7 | 19:00 | 10,000 Litres | Me on Top
ΝΕΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ Ευαγγελία Κολύρα, Άρτεμις Λαμπίρη
Συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Μέγαρο Χορού-Στούντιο
Κυριακή 17 και  Δευτέρα 18.7 | 20:00 | Opus
Λέων και Λύκος | Χρήστος Παπαδόπουλος
Μέγαρο Χορού-Στούντιο
Τρίτη 19 και  Τετάρτη 20.7 | 20:00 | Στην άκρη του βατήρα
Αμάλγαμα | Μαρία Γοργία
Μέγαρο Χορού-Στούντιο
Παρασκευή 22 και  Σάββατο 23.7 | 20:00 | Beheld και  Notturnino
Candoco Dance Company | Alexander Whitley και  Thomas Hauert
Μέγαρο Χορού-Κεντρική Αίθουσα
Κυριακή 24.7 | 22:00 | Europium
RootlessRoot | Λίντα Καπετανέα και Jozef Fruček
Μέγαρο Χορού-Κεντρική Αίθουσα
Παράλληλη εκδήλωση με εισιτήριο
Τρίτη 26.7 | 22:00 | Γκαλά όπερας
Δημήτρης Πλατανιάς, Γιάννης Χριστόπουλος,
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Μίλτος Λογιάδης
Μέγαρο Χορού-Κεντρική Αίθουσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου