Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Σαββατοκύριακα γεμάτα με Match Race με τα Topper Omega!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΣΚ «ΑΙΟΛΟΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ «BLUELINE»


Όπως οι ομάδες της ξηράς έτσι κι εκείνες της θάλασσας προκειμένου να παραμένουν σε εγρήγορση χρειάζονται κίνητρο μέσω δραστηριοτήτων και το χειμώνα που η αγωνιστική δράση σταματά! Παράλληλα η καλή διάθεση, η θέληση για περισσότερα και οι καλές καιρικές συνθήκες προτρέπουν σε δράση τους ιστιοπλόους του ΝΑΣΚ «Αίολος» και μπροστάρηδες τους πιο «σκληροπυρηνικούς», τους ταξιδιάρηδες του «BlueLine»!
Πρόκειται για αγώνες Match Race, ένα είδος που τρία χρόνια έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας παρότι είναι πιο γνωστό στον υπόλοιπο ιστιοπλοϊκό κόσμο, με τη χρήση δυο μικρών ιδίου τύπου σκαφών του Ομίλου, τα Topper Omega, με χαρακτήρα ενδοομιλικό.
Μια ιδιωτική πρωτοβουλία του κυβερνήτη και δάσκαλου ιστιοπλοΐας του «Αιόλου», Γιώργου Δρακόπουλου ο οποίος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για όποιον αγαπά την αγωνιστική ιστιοπλοΐα και δεν έχει πρόβλημα να βραχεί χειμωνιάτικα!!!
«Μετά το περασμένο Σαββατοκύριακο που βρεθήκαμε πάλι στη θάλασσα με πολλούς φίλους κάνοντας match race με τα Topper Omega, μου έμεινε τεράστια χαρά γιατί είδα πολλούς παλιούς και νέους να με ''πιέζουν'' να καθιερωθεί αυτό κάθε Σ/Κ με τη βοήθεια όλων αυτών που συμμετέχουν.
Οπότε κάθε Σ/Κ θα χαρώ πολύ να δω και άλλους από εσάς να έρθετε να δοκιμάσετε πως είναι τα αγωνιστικά σκάφη τριγώνου, σαν πλήρωμα αν κάποιος είναι αρχάριος ή σαν κυβερνήτης αν έχει την εμπειρία να το ''κουμαντάρει''» εξηγεί ο Γιώργος Δρακόπουλος.
Μια δωρεάν δραστηριότητα που στόχο έχει την εγρήγορση των έμπειρων και την βελτίωση των ικανοτήτων και περαιτέρω μάθηση για τους αρχάριους. Βεβαίως η πρόσκληση απευθύνεται περισσότερο σε απόφοιτους της Σχολής Ιστιοπλοΐας Α/Θ που δεν έχουν μεγάλη σχέση με κανονισμούς αγώνων και με αγωνιστικά σκάφη τριγώνου, δράττοντας της ευκαιρίας να μπουν περισσότερο στο κλίμα και την έννοια του αγώνα Match Race θα πραγματοποιηθούν και διάφορα θεωρητικά σεμινάρια για όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει, αρχίζοντας από σήμερα (22/1) στις 8 μ.μ. Η συμμετοχή παρόλα αυτά είναι ανοικτή και για εκείνους που ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν ακόμη και για πρώτη φορά. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν με μέλη του συλλόγου για περισσότερες πληροφορίες (τηλ. 2721 085382, email: naskeolos@yahoo.gr. Διεύθυνση: Ναυταθλητική Βάση ΑΙΟΛΟΥ - Προλιμένας Καλαμάτας. http://www.naskeolos.gr)
Ώρες αγώνων – μαθημάτων: Σάββατο 14.00 - 17.00 και Κυριακή 12.00 - 17.00.

«Blueline»: Εν αναμονή
της πρώτης επίσημης κούρσας
Στο σημείο αυτό αξίζει να πούμε ότι το πλήρωμα του «Blueline» διαθέτει ανάλογη εμπειρία καθώς τα τρία τελευταία χρόνια έχει λάβει μέρος σε διοργανώσεις αγώνων match race στην Κέρκυρα, την Κρήτη και την Αθήνα, όπου γίνονται και οι περισσότεροι αγώνες.
Στους ενδοομιλικούς αυτούς αγώνες το παρόν δίνει όλο το crew (σ.σ. πλήρωμα) υπό το βλέμμα του καπετάνιου Γιώργου Δρακόπουλου που την περίοδο αυτή βρίσκεται εκτός νερών και εν αναμονή της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου και της πρώτη του συμμετοχής το διήμερο 7-8 Φεβρουαρίου στον αγώνα In-Club Match Race που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος. Πρόκειται για έναν αγώνα που χωρίζεται σε 5 φάσεις, στις τρεις πρώτες εκ των οποίων θα δώσει φέτος το παρόν το «BlueLine» καθώς οι τελευταίες δυο συμπίπτουν με δραστηριότητες Ανοιχτής Θάλασσας. Ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Κύπελλο Ομίλων με σκάφη τύπου Platu 25.

Σ. Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου