Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Ο ΜΙΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δυνατό μπάσιμο των καλαματιανών στο 1ο γύρο
της Α’ φάσης του Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ 4 ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΜΠΑΣΙΜΟ δυνατό και με το δεξί έκαναν οι πολίστες του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» στο 1ο γύρο της Α’ φάσης του Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών που έγινε στη Πάτρα το τριήμερο 3 με 5 Απριλίου.
Εκεί η ομάδα υδατοσφαίρισης του χάρη στο δυνατό της ξεκίνημα κατάφερε να αποσπάσει 3 νίκες και 1 ισοπαλία και παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα στην βαθμολογία του ομίλου, συγκεντρώνοντας 10 βαθμούς! Στη βαθμολογία ακολουθούν ο Νηρέας Πατρών με 6 βαθμούς, το Ναύπλιο και ο ΟΠΑΘΑ Πατρών με 5 βαθμούς και ο Ν.Ο. Αργοστολίου με 0 βαθμούς!
Στο φετινό πρωτάθλημα συμμετέχουν 25 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα χωρισμένη σε 5 ομίλους. Δύο όμιλοι στην Αττική, ένας στη Πάτρα και δύο στη Θεσσαλονίκη.
Η πρώτη φάση διεξάγεται σε δύο γύρους, ο πρώτος έγινε 3 με 5 Απριλίου κι ακολουθεί ο δεύτερος στις 8, 9 και 10 Απριλίου, ενώ η δεύτερη φάση θα γίνει στις 10, 11 και 12 Ιουλίου και η τελική φάση στις 24-26 Ιουλίου.

Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΝΗΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ   9 – 9
Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα μπαίνοντας μπροστά στο σκορ με 3 – 1. Στη συνέχεια όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν να καθαρίσει το παιχνίδι και έτσι οι πατρινοί αντέδρασαν και προηγήθηκαν στα μέσα της 3ης περιόδου με 6 – 4. Από αυτό το σημείο οι παίκτες του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αντέδρασαν και κατάφεραν στο τέλος της 3ης περιόδου να ισοφαρίσουν σε 6 – 6. Πραγματική μάχη στη 4η περίοδο όπου ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας πήρε κεφάλι με 7 – 6, οι πατρινοί εκμεταλλεύτηκαν δύο φορές το πλεονέκτημα στο παίκτη παραπάνω για να προηγηθούν  στο 1’16’’ πριν το τέλος με 8 – 9. Οι παίκτες της καλαματιανής ομάδας με πίεση σε όλο το γήπεδο κατάφεραν να ισοφαρίσουν με την εκπνοή του αγώνα στο 0’01’’ με τον Θεοδωρακόπουλο Στέλιο.
● 8λεπτα:  3 – 2, 1 – 3, 2 – 1, 3 – 3.
Σκόρερ: Από 2 γκολ οι Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Μουστάκας Φίλιππος, Τζούβελης Κώστας και από 1 γκολ οι Τσιότσιος Κώστας, Κατόπης Ηλίας και Καρπέτας Ηλίας.
Αποβολές: 10 κατά και 10 υπέρ και 2 πέναλτι.

ΟΠΑΘΑ ΠΑΤΡΩΝ - Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   0 – 8
Στο δεύτερο παιχνίδι του, ο ΝΟΚ λειτούργησε πολύ καλά αμυντικά και δεν άφησε περιθώρια στους πατρινούς να διεκδικήσουν κάτι θετικό από το παιχνίδι.
8λεπτα: 0 – 3, 0 – 2, 0 – 2, 0 – 1.
Σκόρερ: Τζούβελης Κώστας (2) και από 1 γκολ οι Αντωνέας Φάνης, Γκούμας Γιώργος, θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Μουστάκας Φίλιππος, Κατόπης Ηλίας και Καρπέτας Κων/νος.
Αποβολές: 2 υπέρ και 1 πέναλτι  και   7 κατά και 1 πέναλτι.

Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ   6 – 5
Στο τρίτο παιχνίδι κόντρα στο σκληροτράχηλο Ναύπλιο, οι πολίστες του ΝΟΚ κάνοντας νωθρό ξεκίνημα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3 -1, ενώ στις αρχές του 3ου 8λέπτου το σκορ ήταν στο 4 – 2.
Βελτιώνοντας σιγά σιγά την αμυντική τους λειτουργία, αφού έγιναν πιο κινητικοί στην επίθεση, κατόρθωσαν να περάσουν μπροστά στο σκορ στα μέσα της 4ης περιόδου με 6 – 4 και τελικά να επικρατήσουν με σκορ 6 – 5!
8λεπτα: 1 – 1, 1 – 2, 3 – 1, 1 – 1.
Σκόρερ: Από 2 γκολ οι Τζούβελης Κων/νος, Χρονόπουλος Χρήστος και από 1 γκολ οι Αντωνέας Φάνης και Θεοδωρακόπουλος Στέλιος.
Αποβολές: 7 κατά και 1 υπέρ.

Ν.Ο. Αργοστολίου – Ν.Ο. Καλαμάτας   3 – 13
Στο ματς του φινάλε, ο ΝΟ Καλαμάτας επιβλήθηκε του αδύναμου Ν.Ο. Αργοστολίου, με το ευρύ σκορ 13 – 3!
Η ομάδα του Αργοστολίου αγωνιζόταν αρκετά χρόνια στην Α1, πέρυσι όμως υποβιβάστηκε στην Α2, μη συμμετέχοντας και δηλώνοντας συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
8λεπτα: 1 – 3, 0 – 3, 1 – 3, 1 – 4.
Σκόρερ: Από 3 γκολ Πλατάρος Δημήτριος και Μέγγος Παναγιώτης, από 2 γκολ Μιλορντ Θανάση και από 1 γκολ Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Κοσιφολόγος Θανάσης, Γιαννακόπουλος Σπύρος, Καρπέτας Κων/νος και Τζούβελης Κων/νος.

Στα τρία από τα τέσσερα 8λεπτα της συνάντησης ο ΝΟΚ αγωνίστηκε με παιδιά των παιδικοεφηβικών τμημάτων που είχαν συμπεριληφθεί στην αποστολή της Πάτρας, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να πάρουν πολύτιμο χρόνο συμμετοχής και να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες, αφού τα προβλήματα στη πισίνα, λόγω χαμηλής θερμοκρασίας κατά τις ώρες λειτουργίας του πόλο, αποδεκάτισαν τα τμήματα των ακαδημιών μη επιτρέποντας να συγκροτήσουν αξιόμαχες ομάδες για να συμμετάσχουν στα ηλικιακά πρωταθλήματα αν και τους φθινοπωρινούς μήνες υπήρχαν πάνω από 80 παιδιά σε όλες τις κατηγορίες.
«Σε μία χώρα που η θάλασσα και γενικότερα το υγρό στοιχείο είναι κυρίαρχο, είναι κρίμα και άδικο για τα παιδιά, τους γονείς τους και όλους τους φίλους του αθλήματος να στερούνται αυτά που αλλού είναι βασικά και δεδομένα. Αν υπήρχε η δυνατότητα το κολυμβητήριο να λειτουργούσε σωστά και σύγχρονα, θα μπορούσε όχι μόνο να δώσει αυτά που πρέπει στα παιδιά της πόλης μας αλλά και διοργανώνοντας αγώνες και διάφορες άλλες εκδηλώσεις (όπως προπονητικά καμπ, φιλικά παιχνίδια κ.α.) ώστε να γίνει η πόλη μας πόλος έλξης ενισχύοντας αυτό που πολλοί προσπαθούν για να γίνει η Καλαμάτα πόλη των 4 εποχών, με όλα όσα συνεπάγονται αυτού.
Το άθλημα της υδατοσφαίρισης είναι συνδεδεμένο με τη ιστορία της πόλης μας αφού η Καλαμάτα ήταν από τις πρώτες πόλεις που φιλοξένησε αγώνες πόλο στο λιμάνι της και που αποτελούσε και εξέχον κοινωνικό γεγονός για την εποχή εκείνη. Στόχος λοιπόν είναι να εξαπλωθεί το άθλημα της υδατοσφαίρισης στη πόλη μας μέσω του αθλητικού τουρισμού, κάτι που θα συμβάλλει τα μέγιστα στη τοπική κοινωνία» αναφέρουν οι άνθρωποι του τμήματος πόλο του ΝΟΚ.
● Με τα χρώματα του Ν.Ο. Καλαμάτας -παρά την οικονομική στενότητα - αγωνίστηκαν τελικά 18 πολίστες οι οποίοι είναι: Παπασταθόπουλος Γιάννης, Αγγελέας Σταύρος, Αγγελέας Κωνσταντίνος, Αντωνέας Φάνης, Μέγγος Παναγιώτης, Γκούμας Γιώργος, Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Μπεσής Γιώργος, Χρονόπουλος Χρήστος, Κατόπης Ηλίας, Μουστάκας Φίλιπππος, Θανάση Μίλορντ, Κοσιφολόγος Θανάσης, Πλατάρος Δημήτριος, Καρπέτας Κων/νος, Γιαννακόπουλος Σπύρος, Τζούβελης Κώστας και Τσιότσιος Κώστας.

Την αποστολή στη Πάτρα συνόδευσαν ο έφορος της ομάδας Επαμεινώνδας Σκαρπαλέζος και οι προπονητές Στάθης Μπακολιάς και Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου