Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

5.000 ΜΟΝΤΕΛΑ, 32 ΚΡΑΤΗ, ΕΝΑΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: BIOGRAD NA MORU ΚΡΟΑΤΙΑΣ

Το Vespa Club Kalamatas στο
παγκόσμιο ραντεβού των απανταχού vespisti
ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΟ VESPA TROPHY 2015

ΓΙΑ 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε το Vespa Trophy 2015 των απανταχού φίλων της Vespa, με τη συμμετοχή όλων των επίσημων Vespa Club του κόσμου και μοναδικό στόχο να φτάσουν στο σημείο τερματισμού, αφού πρώτα επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα αντιπροσώπων που συμμετείχαν στη διοργάνωση (Piaggio Check Points) και με τη μεγαλύτερη φυσικά παρέα από Vespiti!
Πρόκειται για το πιο σημαντικό διεθνές ράλι αφιερωμένο στη Vespa, που έχει λατρευτεί από εκατομμύρια φίλους των δύο τροχών τις τελευταίες 5 δεκαετίες…
Τέσσερις ημέρες φιλίας και αγάπης για την περιπέτεια και το ταξίδι με σύμμαχο τον καιρό και τις Κροατικές ακτές και την ενδοχώρα να κατακλύζονται από Vespiti που απόλαυσαν τόσο τα αξιοθέατα της περιοχής και την θάλασσα. Περισσότερα από 5.000 μοντέλα Vespa από 32 διαφορετικές χώρες συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της ακτής της Κροατίας συνθέτοντας μια μαγευτική εικόνα!

Συμμετοχές 
απ’ όλο τον κόσμο

Η συλλογή των σφραγίδων από τα Piaggio Check Points ξεκίνησε στις 25/5 και τελικός προορισμός ήταν το Biograd της Κροατίας, στα πλαίσια του Vespa World Days 2015, εκεί όπου ανακηρύχτηκε νικητής ο κάτοχος του υψηλότερου σκορ. Εκτός Ευρώπης (η οποία αντιπροσωπεύεται πλήρως), οι αφίξεις ήσαν από Βραζιλία, Ισραήλ, Καναδά, Μεξικό, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη και Ελλάδα.
Τα ελληνικά Vespa Club ήταν παρόντα για 28η συνεχή χρονιά, με 69 συμμετοχές (53 Vespa) από Αθήνα, Αμύνταιο, Άρτα, Πάτρα, Βέροια, Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Καστοριά, Κεφαλληνιά, Κιλκίς, Λάρισα, Κοζάνη, Λαμία, Σάμο, Σκιάθο, Τρίκαλα, Χίο και από την όμορφη Καλαμάτα και το Vespa Club Kalamatas.
Η παρουσία σε Biograd από εκπροσώπους των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας ήταν σημαντική, φυσικά, από την Κροατία (χώρα υποδοχής), αλλά και από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, το Κοσσυφοπέδιο, τη Σλοβενία, τη Βοσνία και την ΠΓΔΜ. Για άλλη μια φορά η Vespa αποδείχθηκε γέφυρα φιλίας μεταξύ των διαφόρων πληθυσμών και γενεών…

 
Δυο συμμετοχές από
το Vespa Club Kalamata

Το παγκόσμιο ραντεβού των απανταχού Vespisti ήταν και είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσουν όλοι την αγάπη τους για την Vespa κι από ένα τέτοιο ραντεβού δεν θα μπορούσαν να αποσείσουν οι Έλληνες φίλοι του πιο αγαπημένου δίκυκλου στον κόσμο.
Το Vespa Club Kalamata συμμετείχε με δύο μέλη του. Τον γραμματέα του κλαμπ και επίσημο «πρέσβη» του σε όλες τις συναντήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό Θανάση Αντωνόπουλο και Κωνσταντίνο Δαλκαφούκη.
Όπως μας είπαν τα μέλη του καλαματιανού κλαμπ και η φετινή συνάντηση απέδειξε για πολλοστή φορά πως η Vespa αποτελεί μία γέφυρα φιλίας που ενώνει διαφορετικούς λαούς, πολιτισμούς και εθνικότητες.
Τα πρώτα Vespa Clubs εμφανίστηκαν στην Ευρώπη το 1951, ενώ σήμερα στο Vespa World Club ανήκουν 56 Εθνικά Vespa Clubs, 780 τοπικά Vespa Clubs και πάνω από 67.000 μέλη παγκοσμίως!
Τα Ελληνικά Vespa Clubs συμμετέχουν ανελλιπώς στις Πανευρωπαϊκές (και αργότερα Παγκόσμιες ) συναντήσεις από το 1987 , ενώ η Ελλάδα έχει φιλοξενήσει την Eurovespa μια φορά, το 1997 στη Θεσσαλονίκη.

Ιταλικός θρίαμβος…

Το Sirmione Vespa Club, μια ομάδα που αποτελείται από 12 μοντέλα Vespa, έφθασε Biograd αφού πρώτα επισκέφθηκε τα περισσότερα Check Points και ανακηρύχτηκε φετινός νικητής.
Ο πρόεδρος του World Vespa Club (οργανισμός που συγκεντρώνει 56 εθνικά Vespa Clubs) Martin Shift, παρουσίασε το Vespa Trophy στο νικητήριο club.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Cerignola Vespa Club και στην τρίτη θέση- νικητής έκπληξη- ήταν το VR37100 Vespa Club, το οποίο πήρε το βραβείο στην πρώτη συμμετοχή τους.
Του χρόνου η σκυτάλη περνά στη Vespa Club de France, που θα φιλοξενήσει 2 με 5 Ιουνίου το «Vespa World Days 2016» στο μαγευτικό σκηνικό της Κυανής Ακτής, στο Saint Tropez…



Σ.Τρ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου